Juurettomuus

Narsistinen vanhempi voi aiheuttaa lapsilleen puutteita itsetunnossa, itseluottamuksessa ja selviytymisestä elämässä aikuisiässä sekä haasteita luottaa toisiin ihmisiin.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Jatke
Viestit: 10
Liittynyt: 04 Tammi 2019, 09:48

Juurettomuus

Viesti Kirjoittaja Jatke » 15 Maalis 2019, 14:23

Vasta aikuisena omien vanhempien tunnekylmyyden tajuaminen ja hyväksyminen on auttanut löytämään vastauksia moniin kysymyksiin, kuten miksi olen aina tuntenut itseni kaikkialla niin ulkopuoliseksi ja erilaiseksi. Tiedätte varmaan sen tunteen, kun muut ihmiset tuntuvat koko ajan olevan todella huolettomia ja avoimia, mutta se ilo ei tartu. Päinvastoin itse ei pysty muuta miettimään kuin sitä, etteivät he selvästikään koskaan ole olleet tekemisissä pahuuden kanssa. Etteivät he tiedä, miltä se tuntuu, kun omasta arvosta joutuu taistelemaan. Kun rakkautta ei saa vaan sitä joutuu ostamaan, eikä siltikään kelpaa. Etteivät he tiedä sitäkään, miten omat vanhemmat voivat olla pahoja ja tehdä omille lapsilleen pahaa. Minä tiedän, mitä se on, ja juuri se erottaa minut muista. En kuvailisi tätä tunnetta katkeruudeksi vaan pohjattomaksi yksinäisyydeksi... Toki olen onnellinen ja kiitollinen monestakin asiasta elämässäni ja ylpeä itsestäni ja lapsistani, mutta silti on tämä tumma pohjavire, josta en tunnu pääsevän yli. Onko teillä samanlaisia tuntemuksia ja miten olette käsitelleet niitä?

mrla
Viestit: 6
Liittynyt: 18 Helmi 2019, 08:28

Re: Juurettomuus

Viesti Kirjoittaja mrla » 16 Maalis 2019, 15:35

Hei. Todella hienoa, että tunnekylmyys ja narsismi on valjennut sinulle. Se helpottaa ymmärtämään omaa toimintaasi. Minulle on myös viime vuosien aikana selvinnyt asioita, jotka ovat saaneet silmäni aukeamaan. Ajattelisin tuon yksinäisyyden tunteen siten, että ehkä kaipaat vertaistukea. Nämä asiat ovat vaikeita ja tuntuu että muut eivät niitä voi ymmärtää kuten he, joilla on itsellä kokemusta. Itse pyrin kääntämään sen katkeruuden siemenen empatiaksi ja ajatella siten, että vaikka olen kasvatukseni ja vanhemieni käytösmallin ”uhri”, niin ainakin tiedostan sen ja siksi voin tehdä toisenlaisia valintoja. Loppujen lopuksi me kaikki olemme olosuhteiden uhreja ja yritämme parhaamme. Narsismilla ja tunnekylmyydellä on varmaan usein myös pitkä historia suvussa ja sinä olet mahtavassa käännekohdassa ja voit katkaista sen historian. On ihan kamalaa yrittää ymmärtää narsistia, mutta itse koen sen ainoaksi vaihtoehdoksi. En ymmärrä tekoja tai sanoja, mutta yritän nähdä niiden taakse ja ajatella, että nuo kumpuavat jostain sieltä, minne minulla ei ole valtaa eikä ne ole minusta riippuvia. Ja keskityn siihen, että pidän tiukat rajat ja oman hyvinvoinnin ensi sijalla. Toivon että sinäkin löydät valon ja ymmärryksen ja ennen kaikkea empatian itseäsi kohtaan. Olet jo voittanut suurimmat esteet kun olet pystynyt ymmärtämään kokemasi tunnekylmyyden ja sen, että sellainen ei kuulu normaaliin lapsuuteen. Minua auttaa puhua ääneen näistä asioista jollekin. Oli se sitten ystävä tai terapeutti. Lisäksi kirjallisuus auttaa myös! Monet ovat suositelleet sata tapaa tappaa sielu-kirjaa.

Harmaus
Viestit: 173
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 21:16

Re: Juurettomuus

Viesti Kirjoittaja Harmaus » 16 Maalis 2019, 18:48

Kuvaat narsistivanhempien jättämää perintöä tosi hyvin Jatke.
Narsismista ollaan levitetty tietoa sukupolvien ajan, sanottu ettei tämä ole hyväksyttävää, mutta vieläkin ollaan siinä pisteessä ettei sille käytännössä tehdä yhtään mitään. Onko tästä siis hyötyä?

Vastaa Viestiin