grooming vs. love bombing

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
ninnu
Viestit: 43
Liittynyt: 27 Marras 2016, 23:22

grooming vs. love bombing

Viesti Kirjoittaja ninnu » 15 Joulu 2018, 15:19

Mielestäni tämä aihe sopii äärimmäisen hyvin juuri tälle palstalle. Ylläpito puuttukoon, jos katsoo aiheelliseksi. Olen ollut todella surullinen viime aikoina lisääntyvässä määrin julkisuuteen nousseista lasten hyväksikäyttötapauksista sekä Oulussa esille tulleesta joukkoraiskausvyyhdistä. Mihinkään yksittäiseen tapaukseen sen enempää sekaantumatta, haluan nostaa esille yhteyden, jonka näen lasten hyväksikäyttötapauksissa ja narsistin toimintatavoissa. En halua mustamaalata yhtään narsistia tällä tekstillä, koska olen varma etteivät kaikki narsistit missään nimessä hyväksikäytä tai raiskaa lapsia. Itse asiassa tunnen narsisteja, joita on hyväksikäytetty lapsuudessaan, jopa oman isän toimesta. Tutkimusnäyttö kuitenkin osoittaa, että poikkeuksetta jokainen hyväksikäyttäjä näkee lapsen OBJEKTINA. Toisin sanoen, tunne-elämältään täyteen ikään kehittyneelle aikuiselle on MAHDOTONTA hyväksikäyttää yhtään lasta - järkikin sen sanoo.

Tavallisesti hyväksikäyttäjä aloittaa prosessinsa luomalla hyvät suhteet lapseen. Tätä prosessia kutsutaan englanniksi nimellä grooming.

"Grooming on aikuisen suorittama manipulatiivinen prosessi, jossa hän valmistelee lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä luomalla lapseen kiintymys- ja luottamussuhteen."
(Wikipedia)

Tuo grooming-prosessi muistuttaa meille narsistien uhreille tuttua love bombing vaihetta. Poikkeuksena tietenkin se, että grooming tähtää lapsen viettelyyn. Yhteiskunta ei ole onnistunut luomaan turvaa narsistien uhreille siinä määrin kuin olisi tarvetta. Herää kysymys, voiko se onnistua pitämään lasten hyväksikäyttäjät aisoissa? Valitettavasti ketään ei pidätetä vielä grooming vaiheessa vaikka aiheellista olisikin. Suomessa on tyypillisesti puututtu rikoksiin vasta sitten, kun vahinko on jo tapahtunut, jos sittenkään.

Jotta lapsi saadaan pidettyä turvassa on suuri merkitys sillä, lähteekö hän mukaan grooming'iin. Toisin sanoen, antaako hän lähdettä/huomiota hyväksikäyttäjälle. Tämä voi käytännössä tarkoittaa sitä vastaako lapsi omalle instagram-tililleen tulleisiin viesteihin tai jatkaako keskustelua ym. Mitä enemmän vuorovaikutusta on lapsen ja potentiaalisen hyväksikäyttäjän välillä sitä vaikeampaa on enää päästä hyväksikäyttäjästä eroon. Käytännössä siinä vaiheessa, kun lapsi joutuu raiskauksen uhriksi, joka saattaa tarkoittaa jopa kokonaisen joukon miehiä suorittaman raiskaussarjan toimeenpanoa, on näistä miehistä eroon pääseminen lähes mahdotonta.

Olen kirjottanut tälle paltalle kuinka jojotin exäni otteessa puoli vuotta, jonka jälkeen tein päätöksen muuttaa toiselle puolelle Suomea ja vasta sitten pääsin hänestä eroon. Minä olin sentään aikuinen, omalla tahdolla varustettu, omasta tahdosta suhteeseen mennyt ihminen, jolla oli kaikki resurssit paikkakunnan vaihtoon tai jopa toiseen maahan muuttamiseen. Miten joku 10-vuotias, joka häpeää tapahtunutta eikä välttämättä edes uskalla puhua siitä kenellekkään, saa hyväksikäytön loppumaan? Vääjäämättä lapsen persoonallisuus muuttuu raiskausten alettua ja useimmissa tapauksissa tämä herättää lähipiirin.

Luin eilen illalla BBC:n artikkelin: Huddersfield grooming victims 'delivered to hell, jossa käsitellään Rotherhamin hyväksikäyttöskandaalia. Artikkeli löytyy https://www.bbc.com/news/uk-england-45669910

Nostan muutamia seikkoja esille artikkelista vapaasti suomennettuna.

"Se oli kylmä, märkä yö, kun he koputtivat. Avasin oven ja kaksi tai kolme, iältään 14 tai 15, itkivät eivätkä tienneet missä olivat." Lapset oli heitetty ulos autosta pellolle selviytymään itsekseen ja menivät pyytämään apua lähimmästä talosta.
"Kysyin heiltä mitä oli tapahtunut ja he kertoivat, että heidät oli heitetty ulos autosta; he eivät olisi kertoneet minulle enempää."
"Kuka ikinä heitti heidät ulos tuosta autosta ei välittänyt heistä vähimmässäkään määrin."
"Hän (haastateltava mies) kuvaili kuinka kerran yksi tytöistä oli todella todella julmasti kohdeltu. Soitettuaan yhden heistä äidille, joka ei tiennyt missä hänen tyttärensä oli, tämä haastateltava ja hänen tyttärensä ajoivat tytöt takaisin Huddersfieldiin."
"Jos tarina kuulostaa tutulta se johtuu siitä, että se on surullisten kertomusten toisinto annetuista tuomioista Rotherhamissa, Rochdalessa ja Telfordissa - joiden ohella useita muita paikkoja - joissa alaikäiset valkoiset tytöt vieteltiin vanhempien miesten toimesta, jotka sanoivat rakastavansa heitä."
"Yksi äideistä kuvaili kuinka hän löysi nallekarhuja, sydämenmuotoisia suklaita ja hajuvesipulloja piilotettuna tyttärensä huoneesta. Mutta itse rikospaikoissa ei ollut mitään romanttista; ainoastaan hämäriä asuntoja, likaisia mukaanottoja (tytöt pakotettiin mukaan autoihin), jalkakäytäviä junaasemien lähellä ja snooker-clubin parkkipaikkoja."
"Oli tyypillistä, että hyväksikäyttö tapahtui sen jälkeen kun miehet "rohkaisivat" toisiaan, tai kun he katselivat tai kuvasivat sitä puhelimillaan."
"Mutta koska tytöt olivat niin miesten turmelemia, he näkivät tämän käytöksen normaalina. Vanhemmat kuvailivat kuinka heidän tyttäristään tuli salaileva ja he katoilivat säännöllisesti."
"Yksi äiti kertoi kuinka hänen 14-vuotias tyttärensä tuli kotiin ruhjeilla ja puremilla ja säännöllisesti lintsasi koulusta."
"Vanhemmat, joita itseään uhkailtiin toisinaan miesten toimesta - tilittivät olleensa avuttomia pitämään tyttärensä turvassa ja soittamaan sairaaloihin ja poliisille, kun he katosivat lopulta tunneiksi."
"Kysyin aina häneltä missä hän on ollut, mutta en koskaan saanut suoraa vastausta, sanoi yksi äiti."
"Annoimme hänelle puhelimen siinä toivossa, että voisimme pitää yhteyttä häneen ja varmistua, että hän olisi turvassa, mutta toistuvasti puhelimet hävisivät tai otettiin pois."
"Uhrit ja heidän vanhempansa sanoivat yrittäneensä saada apua, mutta viranomaiset eivät halunneet tietää."
"Hän kertoi valamiehille kuinka makasi valveilla öisin huolissaan tyttärensä olevan kuollut ja kun hän (tytär) ei ollut tullut kotiin soitti äiti poliisille."

Huomioi yhtäläisyydet narsistisen persoonallisuuden kanssa.

"Nämä miehet tarjoavat tytöille koko maailmaa ja toimittavat heidät helvettiin."

Venica
Viestit: 325
Liittynyt: 12 Tammi 2017, 09:12

Re: grooming vs. love bombing

Viesti Kirjoittaja Venica » 16 Joulu 2018, 01:06

Olet aivAn oikeassa..samanlainen toimintatapa heillä on. Voihan ne olla.aivan.samanlaisia ihmisiä mutta mieltymys uhreissa on erilaiset

Voimaantuva
Viestit: 2
Liittynyt: 29 Joulu 2018, 16:49

Re: grooming vs. love bombing

Viesti Kirjoittaja Voimaantuva » 30 Joulu 2018, 22:19

Tää ongelma tulee kasvamaan vielä PALJON. Siksi toivoisin että vanhemmatkin puhuisi tästä ja paljon muusta lapsilleen. Niin tytöille kuin pojille.
Briteissä tyyppi joka käräytti todella ison groomin porukan joutui itse linnaan...asiasta nousi briteissä kova haloo, niin jostain kumman syystä pääsi vapaaksi.

Vastaa Viestiin