Sanaton voima

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
krassi
Viestit: 234
Liittynyt: 23 Syys 2013, 10:29

Sanaton voima

Viesti Kirjoittaja krassi » 01 Tammi 2019, 19:27

Kaikalin tekstistä sain virikkeen kirjoittaa narsistin sanattomasta voimasta. Ovatko muut kokeneet sitä? Joissakin tilanteissa exäni sai minut tekemään itselleni vääriä valintoja vain vaikenemalla.

Täysin konkreettinen tapaus sattui minulle noin vuosi sitten, kun menin uudelle kuntosalille ja pyysin itselleni tuntemattomalta trainerilta paria treenikertaa uutta kuntosaliohjelmaa varten. Trainer sanoi pokkana: "Annan vain vähintään 30 treenikertaa." Tällaista en ollut lainkaan suunnitellut. Ja 30 kertaa tulee myös hyvin kalliiksi. Kaikesta huolimatta miltei vaikenemalla trainer sai pakotettua minut kalliiseen sopimukseen.

Trainer osoittautui kaiken lisäksi huonoksi. Lakimiehen avulla sain sopimuksen purettua. Kokemukseni avulla tunnistin trainerin narsistiksi myöhemmin.

Minusta sanaton pakottaminen tehoaa tiettyihin herkkiin luonteisiin. Se ei tehoa kaikkiin. Narsisti aavistaa ihmisen nähdessään, että tuohon tyyppiin pystyn vaikuttamaan. Ja oppii käyttämään tätä intuitiotaan heihin. Uhrit/herkät ihmiset oppivat myös vähitellen välttämään nämä ansat. Minäkin huomasin vedätyksen jonkin ajan kuluttua. Kuntosalisopimus ei tullut minulle kovin kalliiksi, koska onnistuin purkamaan sen.