Psykodynaaminen terapia ja C-PTSD

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
krizz
Viestit: 128
Liittynyt: 24 Joulu 2017, 05:18

Re: Psykodynaaminen terapia ja C-PTSD

Viesti Kirjoittaja krizz » 18 Tammi 2019, 13:50

Kannattaa kuunnella itseään... mulla terapeutti ensimmäisellä tutustumiskerralla heitti ulos, kun aika tuli täyteen, muuttui heti aivan kuin eri ihmiseksi, ja en osaa selittää, heitti vaan ulos, ja ei antanut edes vaihtorahaa. Laitoin ajatukset sivuuni, ja ajattelin että sillä nyt vaan sellainen päivä. ..Olisi pitänyt kuunnella itseäni.

Lydie
Viestit: 98
Liittynyt: 03 Kesä 2018, 18:23

Re: Psykodynaaminen terapia ja C-PTSD

Viesti Kirjoittaja Lydie » 18 Tammi 2019, 14:11

Joo kyllä musta juuri tuollaset "En osaa selittää" - tuntemukset on yleensä ihan oikeita tuntemuksia. Paljonhan on osaa myös "Body Languagella", ja kyllä mun mielestä aina vaistoaa jos terapeutti on aidosti kiinnostunut asiakkaan hyvinvoinnista, sekä pyrkii ymmärtämään häntä. Ei tietenkään aina voi sanoa oikeita asioita tai olla kaikesta samaa mieltä, mutta terapian onnistumisen kannalta on tärkeää, että asiakas tuntee, että terapeutti pitää häntä kuitenkin hyvänä tyyppinä ja että hän aina halukas tukeemaan asiakasta.

NeitiK
Viestit: 164
Liittynyt: 15 Joulu 2015, 22:54

Re: Psykodynaaminen terapia ja C-PTSD

Viesti Kirjoittaja NeitiK » 18 Tammi 2019, 16:04

Sitä ei tosiaan voi sanoa koskaan liikaa, että luottakaa vaistoihin. Lisäksi niin kauan kun siellä vaistoissa jokin hiertää, ei edes pysty avautumaan terapiassa sillä tavalla, kuin mitä se onnistuakseen vaatisi. Vaistomme ovat yleensä paikallaan ihan syystä ja tarkoituksella. Ihan sekin, jos jonkun kanssa ei vaan kohtaa (kuten tuon psykiatrin kanssa), niin ei se oikein toimi väkisinkään millään. Ehkä sinun kannattaa hakeutua uuden psykiatrin kautta terapiaan, niin kuin hän ehdottaa/uhkailee, voisit päästä paremmin eteenpäin?

krassi kirjoitti:
18 Tammi 2019, 12:03
Myöhemmin huomasin, että tämän hyvän t:n tiedot narsismista olivat ehkä niukemmat kuin minun. Se ei haitannut. Ei sitä itsekään aina tiedä, mistä kenkä puristaa. Tärkeää terapiassa oli se, että sain olla oma vapautunut itseni. Ei terapeutti aina itsekään tiedä, mikä on se viisasten kivi. Homma menee yritysten ja erehdysten kautta niin kuin muissakin asioissa.
Tämä on hyvin sanottu, ajattelen myös, että terapeutin asenne on usein tärkeämpi asia kuin se, onko hänellä jokin eksakti tieto narsismista vai ei. Hyvällä asenteella varustettu terapeutti on valmis ymmärtämään, mistä asiakas puhuu ja ottamaan tarvittaessa selvää. Ja joitakin asioita ei ole aina välttämätöntä tietää, jos selviytyjä saa vertaistuen kautta tarpeeksi informaatiota.

Vastaa Viestiin