Sivu 1/1

Narsisti teki tunnelukkotestin

Lähetetty: 01 Kesä 2019, 10:12
Kirjoittaja Rikkin
Ja tulos oli, että hänen ainoa tunnelukkonsa on vaativuuden tunnelukko eikä sekään ollut kuin ns. keksivahvaa tasoa. Myös minä tein testin ja sanon aika monta tunnelukko jotka olenkin jollain tasolla tiedostanut ja ymmärtänyt myös niiden merkityksen kun olen ajautunut suhteeseen narskun kanssa.

Narsisti ihmetteli suureen ääneen, että miten kenelläkään voi olla niin paljon tunnelukkoja ja oli mielissään että hän on ns. parempi koska on vain yksi tunnelukko ja sekään ei välttämättä niin vakava. Mutta vaativuuden tunnelukko kyllä kuvastaa narskun toimintaa ja elämää hyvin; vaativuus itseään kohtaan, menestymisen ja suorittamisen ihannointi, kovuus ja vahva tahto, vaatimukset tosia kohtaan.

Narskulla on varmasti myös muita tunnelukkoja, mutta en usko ett hän itse havaitsee omaa käyttäytymistään tai ajatusmallejaan vaan tyrmää sellaisen ja testiä tehdessäkin kieltää oman itsensä osittain. Tämä oli itselleni tärkeä asia huomata ja ymmärrän taas paremmin parisuhdetta.

Re: Narsisti teki tunnelukkotestin

Lähetetty: 26 Kesä 2019, 21:38
Kirjoittaja Belle
Tein saman testin, ja olipa monta lukkoa.. Ei ihme, että välillä on vähän lukossa :D

Narsistit tuskin käyttävät paljonkaan aikaa itsetutkisteluun, jonka takia heillä on varmasti melko huono itsetuntemus. Heidän minäkuvansa on myöskin niin vääristynyt, sisäistä tyhjyyttä ja arvottomuutta kompensoiva, että sen pohjalta tehty testi ei varmaan kerro todellisuudesta oikeastaan mitään. Testissä oli muuten selkeästi useampia narsismia kartoittavia kysymyksiä, pitääpä piruuttaan kokeilla vastata niihin myöntävästi ja katsoa, millaisen tunnelukon testi antaa.