Huoltajuuskiistaan jaksamista

Oikeudenkäyntitarinoita. Täällä voit keskustella huoltajuuskiistoista, avioerotilanteista, perinnönjaoista yms., joissa mahdollinen persoonallisuushäiriöinen henkilö on ollut kiistan osapuolena.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
uupunut
Viestit: 3
Liittynyt: 18 Joulu 2017, 14:14

Huoltajuuskiistaan jaksamista

Viesti Kirjoittaja uupunut » 20 Joulu 2017, 11:16

Antakaa vinkkejä miten saada ns. ”teflonia” ympärille kun pakostakin joutuu olemaan tekemisissä tulevan (entinen yhteinen asunto, lapsen asiat) ex-puolison kanssa. Tuore ero ja huoltajuusriidassa menossa käräjille. Narsisti ei ole suostunut mihinkään sovitteluun vaan vei asian suoraan käräjille kun en suoraan suostunut hänen vaatimuksiinsa.
Uhkaillut aiemmin (kun erosta ollut puhetta) lapsen viemisellä, kertoo keränneensä todistusaineistoa minua vastaan jo vuosia (osaa kirjoittaa, puhua mustan valkoiseksi, osaa olla hyvinkin uskottava jutuissaan). Hänelle ei valehtelu tuota ongelmia eli pystyy suoltamaan ihan mitä vaan ja tuottamaan ”todistusaineistoa”.

Soittelee ja jaarittelee asioista (ei pysty lyhyesti kertomaan asiaansa), lähinnä yksinpuhelua. Jos en vastaa niin tulee viestiä että vastaa.
Ei tarvitse kuin nähdä / kuulla ko. henkilöä niin alkaa ahdistamaan. Pelottaa jos valmiiksi miten pysyn kasassa kun tulevassa oikeudenkäynnissä suoltaa
syytöksiään ja todistusaineistoaan, miten minua uskotaan, miten häntä uskotaan.

Antakaa vinkkejä miten saada ko. henkilön vaikutus itseeni mahdollisimman vähäiseksi, miten selvitä tulevasta oikeustaistosta ja varsinkin miten selvitä jos narsisti ”voittaa” ja vie lapsen. Onko teissä ”voittajia” / ”häviäjiä”, miten selvisitte (jos selvisitte)?

Karju
Viestit: 61
Liittynyt: 22 Elo 2013, 13:23

Re: Huoltajuuskiistaan jaksamista

Viesti Kirjoittaja Karju » 21 Joulu 2017, 08:22

Hei,

Yleensä on hyvä luopua kaikesta yhteisestä kiinteästä omaisuudesta mitä luonnehäiriöisen kanssa on "omistanut". Ja yleisesti kannattaa olla provosoitumatta luonnehäiriöisen yrityksiin, sillä monesti niissä jutuissa ei ole juuri mitään perää. Tarkoituksena on vain luoda epävarmuutta uhrissaan, jotta saisi haluamansa lopputuloksen.
Vinkkinä annan.. Ole rehellinen ja oma itsesi sekä opettele asettamaan rajat mitä luonnehäiriöinen saa tehdä.. (käytännössä olla yhteydessä vain lapseen liittyvissä asioissa.) Toki kannattaa hommata hyvä asianajaja.. :)

pst. oikeustaistelu tulee jatkumaan usein milloin mistäkin syystä, joten voimia sinne ja asioilla on tapana järjestyä!

uupunut
Viestit: 3
Liittynyt: 18 Joulu 2017, 14:14

Re: Huoltajuuskiistaan jaksamista

Viesti Kirjoittaja uupunut » 21 Joulu 2017, 13:23

Kiitos kommenteista! Hyvä asianajaja (toivottavasti...) onneksi on jo ;)
Ositus omaisuudesta on vielä tekemättä ja seuraavaksi työn alle kun lapsen asioissa prosessi etenee.

Tuo on varmastikin totta että narsisti yrittää lietsoa epävarmuutta kaikilla syytöksillään ja uhkailuillaan, siinä tähän asti hyvinkin onnistunut, mutta onneksi nyt alan itsekin näkemään asioista läpi ja tiedän miten toinen voi valehdella ja uhkailla. Minä en olekaan se mielenvikainen ja syypää kaikkeen.

Onneksi rehellisyys on itselle helppoa ja tähänkin asti joka suuntaan olen puhunut vain totta. Ja pitää koettaa luottaa siihen että asiat järjestyvät, onneksi ystävät ja läheiset muistavat tästä muistuttaa kun itse meinaa vaipua epätoivoon.

sätkynukke100
Viestit: 155
Liittynyt: 31 Heinä 2017, 21:26

Re: Huoltajuuskiistaan jaksamista

Viesti Kirjoittaja sätkynukke100 » 22 Joulu 2017, 08:50

Yrittää vaan viedä sun aikaa jaarittelulla ja viesteillä (vallankäyttö), että joutuisit ajattelemaan Häntä koko ajan..

GrayRock
Viestit: 37
Liittynyt: 12 Helmi 2018, 18:43

Re: Huoltajuuskiistaan jaksamista

Viesti Kirjoittaja GrayRock » 14 Touko 2018, 13:42

Uupunut,

Jos juttelet hänen kanssaan puhelimessa, nauhoita KAIKKI puhelut. Usein onkin helpompaa ohjata kaikki keskustelu sähköpostiin, jolloin sinulle jää todistusaineistoa. Jos siis joudutte oikeuteen ja sinä olet ollut koko ajan rehellinen, johdonmukainen ja asiallinen, näillä sinun todisteillasi voi olla painoarvoa. Erityisesti silloin, jos narsistin viestinnästä paistaa läpi negatiivisia piirteitä.

Jos kuitenkin ajaudut juttelemaan hänen kanssaan puhelimessa niitä näitä, olet alttiina hänen manipuloinnilleen. Tiedän myös, miten raskasta henkisesti on asioida narsistin kanssa. Jos käytätte sähköpostia, saat enemmän vapautta käsitellä tätä kiistaanne juuri silloin kun se sinulle parhaiten sopii = hetkellä, jolloin sinulla on paremmin voimavaroja.

Vastaa Viestiin