"No Contact" ja narsismin tahallisuus

Narsistinen vanhempi aiheuttaa paljon tuhoa lapsilleen 'kasvattajana' - keskustelua persoonallisuushäiriöisen vanhemman aiheuttamista puutteista itsetunnossa, itseluottamuksessa ja selviytymisestä elämässä aikuisiässä.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Lydie
Viestit: 68
Liittynyt: 03 Kesä 2018, 18:23

"No Contact" ja narsismin tahallisuus

Viesti Kirjoittaja Lydie » 26 Loka 2018, 01:45

Löytyipä tosi jämerä Youtube -video! Tällä palstalla on ollut paljon keskustelua siitä tajuavatko narsistit toimintaansa, eli onko se tarkoituksellista.
Toinen aihe on ollut "No contact", eli onko aina pidettävä ihmissuhteista kiinni kun on verisukulainen kyseessä?

Olen saanut paljon selkeyttä omiin ajatuksiin ja helpottunut olo kun olen katsonut hänen videoitaan. Mitä ajatuksia muilla tulee alla olevan linkin videosta?

https://www.youtube.com/watch?v=QgYize3axEE

Harmaus
Viestit: 148
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 21:16

Re: "No Contact" ja narsismin tahallisuus

Viesti Kirjoittaja Harmaus » 27 Loka 2018, 10:27

Musta toi oli hyvä video.

Tosta tuli mieleen peruskokemus narsku kaverini kanssa, kuinka alkuun pystyin sanomaan suoraan jos hän käyttäytyi loukkaavasti ja sisimmässäni tiesin ettei kukaan tee tarkoituksella mitä hän teki, mutta ajan kuluessa sitä kyseenalaisti jatkuvasti "tekeekö hän sen tahallaan vai ei?", olin antanu liikaa anteeksi. Ihan tahallista oli, sitä vaan ehdollistuu helposti. Samalla myös koin sääliä häntä kohtaan, tuli fiilis että hän pelkää sitä "kohtele muita kuten haluat tulla kohdelluksi", eli joku tekisi hänelle sen mitä hän teki mulle ja varmaan sitä ennen jollekin muulle.
Kuva
"Tyhmästä voi kasvaa älykäs lukemalla, hölmöstä voi kasvaa viisas kokemalla"

Lydie
Viestit: 68
Liittynyt: 03 Kesä 2018, 18:23

Re: "No Contact" ja narsismin tahallisuus

Viesti Kirjoittaja Lydie » 27 Loka 2018, 19:47

Joo, just tuollanen sääli ja hämmennys mitä kuvailit on ollu mulle kompastuskiviä, mutta tahallisuuden ymmärrettyäni mun on ollut paljon helpompi irrottautua ja nähdä sellanen "bigger picture".

Vastaa Viestiin