Valehtelun tunnistaminen

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Venica
Viestit: 293
Liittynyt: 12 Tammi 2017, 09:12

Valehtelun tunnistaminen

Viesti Kirjoittaja Venica » 30 Loka 2018, 11:17


MariaS
Viestit: 32
Liittynyt: 08 Kesä 2017, 22:53

Re: Valehtelun tunnistaminen

Viesti Kirjoittaja MariaS » 07 Marras 2018, 21:38

Ei jaksanut seurata, mutta kyllä valehtelun huomaa. Eri asia, haluaako pettää itseään. Huomasin aina, kun narsku valehteli, mutta uskottelin itselleni, että voisin luottaa häneen. Lopulta jäi kiinni rysän päältä ja siitä oli valehdellut todella härskisti.

Venica
Viestit: 293
Liittynyt: 12 Tammi 2017, 09:12

Re: Valehtelun tunnistaminen

Viesti Kirjoittaja Venica » 08 Marras 2018, 00:32

Minusta toi oli mielenkiintoinen. Narsisti valehtelee loputtomiin. Se on huomattu. Jotenki tossa toi hermoStuminen. Jos kysyy normaalin kysymyksen että vaikka oletko pettånyt minua jos siitä pitää hermostua niin se merkki valehtelusta. Kyllä toisella on oikeus kysyä asiasta ilman että siitä pitää hermostua.

Toinen oli mielenkiintoinen että jos kysyy kysymyksen johon tulisi vastata kyllä tai ei. Jos vastaaja alkaa vastaamAAN että en tekisi ikinä niin.kun olen hyvä ihiminen. On se toiselle uskottelua eikä vastaa edes kysymykseen. Vastaaja.silloin valehtelee.

Tuon kun katsoin niin tajusin miten paljon narsku on oikein mulle valehdellut. Ihan kaikesta.

krizz
Viestit: 125
Liittynyt: 24 Joulu 2017, 05:18

Re: Valehtelun tunnistaminen

Viesti Kirjoittaja krizz » 13 Tammi 2019, 18:20

Miten narsistinne vastaa tai käyttäytyy, kun tunnistatte valehtelun, ja otatte asian puheeksi? Muuten, mikä on englannin kielinen vastine salailulle? "to keep secret", mutta ei se minusta ihan tuo ole? Katsoisin videon salailusta, mutta en tiedä hakusanaa . . .

Myös salailu, että selän takana on tehty jotakin, mistä ei ole kerrottu mitään, mutta kyseessä on iso asia. Äh en osaa selittää, siis sellainen että tavallaan "ei valehtele, mutta ei myöskään ole kertonut mitä on tapahtunut".

Eli kun otatte asian puheeksi, ja kysytte narsistilta, että MIKSI valehtelit/salailit, niin mitä narsisti sitten tekee?

Omani: vaihtelee joo, mutta äsken (esimerkiksi) on hiljaa vain, katsoo alas, ei silmiin yhtään, ei sano mitään, ei ota mitään kontaktia, sitten kuin napsahduksesta vain muuttuu uhkaavaksi ja katsoo suoraan silmiin ja irvistää ja ottaa jonkun IHAN epäolennaisen asian puheeksi (tai huudoksi), asian millä ei ole mitään yhteyttä narsistin salailuun tai valehteluun, ja käyttää sitä (yleensä ikivanhaa juttua) aseena sinua vastaan, ja huutaa esim. että "nukut kaikki päivät, siksi!!".

Eli siis ihan oudosti käyttäytyy, kun jää kiinni. Aina kilahtaa ja muuttuu raivokkaaksi, kun kysyy valehtelusta, tai salailusta. Muuttuu oudoksi vaan, aivan kuin jokin pikkulapsi, ei mitään ajattelutyötä

Sirocco
Viestit: 3
Liittynyt: 30 Kesä 2018, 22:59

Re: Valehtelun tunnistaminen

Viesti Kirjoittaja Sirocco » 13 Tammi 2019, 20:40

Suhteen alussa uskoin exää enkä epäillyt häntä valehtelusta. Olin liiankin sinisilmäinen. Myöhemmin kun valehteluja paljastui, opin huomaamaan miehen ilmeestä, liiallisesta selittelystä ym. valehtelut. Vaikeus oli siinä, että hän ei juuri myöntänyt valehteluja vaikka jäi selkeästi kiinni niistä. Jos juuri kiinni jäädessään myönsikin, niin parin päivän päästä kielsi kaiken ja väitti minua luulosairaaksi.Yleensä jos häneltä kysyi valehteletko tai muuten epäili hänen puheitaan, hän raivostui ja alkoi syytellä minua milloin mistäkin ja keksi asioita missä minä muka olin häntä vedättänyt. Eli syy oli aina minussa tavalla tai toisella.
Exäni valehteli eräästä pitkäaikaisesta naistuttavasta, jonka kanssa hän viestitteli, että kyseessä on hänen entinen työtoverinsa, jonka lapsi on sydänleikkauksessa ja että hän (exä) on henkisenä tukena naiselle kun naisen mieskin on juuri muuttanut Englantiin. Tätä tarinaa hän kertoi myös terapeutin luona. Kaiken kaikkiaan mies kertoi tätä tarinaa pari vuotta, kunnes paljastui että kyseessä on salarakas, jolla ei edes ole lasta. Kun sitten kysyin mieheltä miksi valehtelit, hän vastasi että syy on minun kun uskoin häntä. Jos en olisi uskonut häntä niin hän ei olisi valehdellut. :roll:

Venica
Viestit: 293
Liittynyt: 12 Tammi 2017, 09:12

Re: Valehtelun tunnistaminen

Viesti Kirjoittaja Venica » 13 Tammi 2019, 22:18

Ihan uskomatonta :shock: :o ei niillä oo mitään rajaa siinä miten.kieroilla tavoilla vetoaa toisen tunteisiin ettei jäisi mistään kiinni.

Videon perusteella eksäsi on aina valehdellut kun.on hermostunut sinulle kun.olet esittänyt suoran kysymyksen. Minusta tuo video oli hyvä esim ihan työntekijöitä palkatessa hyvä ottaa huomioon.

Vastaa Viestiin