Rikosilmoitus perättömästä lasusta?

Oikeudenkäyntitarinoita. Täällä voit keskustella huoltajuuskiistoista, avioerotilanteista, perinnönjaoista yms., joissa mahdollinen persoonallisuushäiriöinen henkilö on ollut kiistan osapuolena.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Pölypallo
Viestit: 2
Liittynyt: 02 Marras 2018, 04:12

Rikosilmoitus perättömästä lasusta?

Viesti Kirjoittaja Pölypallo » 18 Marras 2018, 08:39

Hei, olen uusi palstalla. Minulla on pieni vauva ja edessä huoltoriita (lapsen isän aloitteesta ja jota hän tällä hetkellä venyttää, kun on muka niin kiireinen). Olen ainakin toistaiseksi yksinhuoltaja.

Lapsen isä on tehnyt mm sellaisen lähemmäs 30-sivuisen aiheettomaksi todetun lastensuojeluilmoituksen. Olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksia/neuvoja, kannattaako tuosta tehdä rikosilmoitus?

Lapsen isä mm. väittää siinä minua laitoshoidosta kieltäytyneeksi mt-tapaukseksi ym. täysin tuulesta temmattua, kun ei ollut tajunnut että saan ilmoituksen käsiini. Valtaosa ilmoituksesta on vain lievempää vääristelyä ja sisältää kuvakaappauksia whatsapp-viesteistä, jotka hän on toki irrottanut täysin asiayhteyksistään.

Pelkään että itse huolto-oikeudenkäynti menee isän puolelta näiden lasussa väittämiensä asioiden jankkaamiseksi ja vie huomion itse asialta. Sen takia harkitsen rikosilmoitusta.

Ilmoituksen on laatinut/kirjoittanut isän apuna tämän serkku, joka ei tiedä asioiden oikeaa laitaa. Hän tulistui kuullessaan etten aio suostua yhteishuoltajuuteen, kun lapsen isä kai markkinoi asian hänelle ikäänkuin minä yrittäisin riistää lapselta isän. Hän ei myöskään antanut minun selittää mitä huoltajuus tarkoittaa. Tämä serkku on etsinyt isälle asianajajan ja ylipäätään hoitaa muutenkin arjessa kaikki lapseni isän asiat Kela-hakemuksista lähtien, koska tämä on itse tosi huono saamaan aikaan ja asiat jäisivät muuten hoitamatta. Lasussa on myös kuvakaappaus viestistä, jossa tämä isän serkku uhkailee minua heidän suvullaan (romaneja).
Jos tekisin rikosilmoituksen, tekisin sen kummastakin koska kumpikin on osallistunut lasun tekoon ja poliisin juttusilla käyminen saattaisi myös avata vähän tuon serkun silmiä, koska hän tuskin on edes siitä tietoinen että lastensuojelu totesi ilmoituksen aiheettomaksi.

Vai minkälainen tuo sovittelu on? Mietin että jos sinne mennään, niin isä varmaan siellä jankkaa tätä muuta. Tosin epävarmaa on, suostuuko hän sitten edes sinne, koska oli meinannut kieltäytyä tulemasta jopa perheneuvolaan tekemään tapaamissopimusta koskien hänen itsensä ja lapsen tapaamisia. Itse koen kyllä sovittelun turhana, koska koen etten voi huoltajuutta isän kanssa jakaa mitenkäänpäin, koska se antaisi hänelle välineet kyykyttää minua ja hankaloittaa lapsen asioiden hoitamista, mutta voin toki sinne mennä.