Neuvoja narsistisen appiukon + lapseni + vaimon suhteen

Narsistit parisuhteessa/avioliitossa. Täällä voit keskustella kaikista parisuhteeseen, avioliittoon yms. liittyvistä asioista.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
PerheellinenM
Viestit: 17
Liittynyt: 14 Heinä 2019, 20:57

Re: Neuvoja narsistisen appiukon + lapseni + vaimon suhteen

Viesti Kirjoittaja PerheellinenM » 29 Heinä 2019, 21:00

krassi kirjoitti:
29 Heinä 2019, 03:48
Narsistille on pahinta välinpitämättömyys. Positiivinen palaute on hänelle parasta, negatiivinen parempi kuin ei mitään. Riippuu psykologista saisiko hän appiukkosi hiljaiseksi? Appesi käyttäytyisi psykologille eri tavalla kuin sinulle. Hän saattaisi vaikka vedättää psykologia ja psykologi voisi mennä appesi puolelle. Tuli mieleen, että onko vaimosi luonne sama kuin isänsä? Jos on, ei hänkään muutu koskaan. Lapselle on tärkeää, että on edes yksi tavallinen, normaali ihmissuhde.

Psykologit ja terapeutit pyrkivät vahvistamaan asiakkaan itsetuntoa ja käyttäytymistä siten, että asiakas kykenee tekemään itselleen ja läheisilleen hyviä päätöksiä. Läheisiin suhtautumisen ei aina tarvitse näyttää kohteliaalta ja ystävälliseltä. Mainitsemasi taloudelliset seikat ovat hankalia, mutta hoidettavissa. Nämä psykologiset jutut ovat mielestäni vaikeampia. Minulla on nykyisin tapana laittaa peli poikki, kun huomaan jonkun käyttäytyvän narsistisen tuhoavasti. Katson omassa suvussani asioita isovanhemman näkökulmasta. Olen myös tehnyt varsin radikaaleja asioita. Minulle on tärkeää tehdä niin kuin koen oikeaksi. Silloin ei paljon vaikuta asioihin se, kenestä sukulaisesta on kyse. En myöskään vältä päällisin puolin ikäviltä näyttäviä ratkaisuja läheisten kannalta. Toki pyrin miettimään perusteellisesti nämä hankalat ratkaisut läheisille.

Tuli mieleen, että olisiko hyvä, jos jättäisit mökkiviikonloppuja väliin ja ottaisit enemmän omaa aikaa itsellesi. Ajatukset selkiytyvät, kun on aikaa ilman kiireitä.
Kiitos vastauksesta!

Joo näin tässä oon tätä tulkinnut, että mitä vähemmän tätä ukkoa noteeraa, sen vähemmän sitä tarttee kuunnella. Huomaa kun alotettu morkkaus loppuu kuin seinään ja siihen ei enää palata sen jälkeen. Jää vähän ku suuauki kattomaan. Kun vaan kylmästi katkasee puheen toteamalla jotain lyhyesti ja ytimekkäästi muttei vtuilulla takasin.

Nyt tässä huomannut tästä kontroloimisesta, että sitä se todella on. Tuo haluaa määrätä asioita. Pitää narut käsissään ja olla se, joka päättää. Voi hyvin olla, että lekurille hän olisi mitä ihanin ja pistäisi kaiken minun syyksi ja jopa voisi onnistua siinä, etenkin jos lekurilla ei olisi minun 2 tunnin tilanne katsausta takana.

Vaimon luonne ei ole ihan niin jyrkkä kuin isänsä, mutta viime aikoina kun tämä kaikki on tullut päin naamaa, hänessä on hyvin paljon samoja piirteitä. Kaksi puolista viestintää. Ensiksi haukutaan ja sitten on niin kivaa. Muttei niin jyrkästi kuin isällään. Toisaalta vaimon ja aviomiehen väleihin kuuluu tällänen normaali sotiminen ties mistä asioista, mutta hänen isänsä vaikuttaa hänen käytökseen hyvin paljon.

Joo taloudellinen asia on hoidettavissa siis, rahaa se vain on. JOskin sekin on....ei kiva juttu. Mentaali puoli onkin sitten ihan eri juttu. Täytyy nyt katsoa miten tämä asia tässä etenee. Mutta siis joskus on vaan pakko laittaa tunteet sivuun ja kylmät faktat pöytään. Toivottavasti esim.työterveydenhuolto voi tähän asiaan jotain sanoa. Miten tämä ottaa pöydälle, tämä isän hallitseva, vähettelevä narsistinen käytös ilman, että hänet leimaa heti seinään pahikseksi, koska se ei varmasti ole ihan oikea tapa tässä kohtaa, vaikka niinhän se pitäisi tehdä.

Joo olen jättänytkin väliin näitä. Kipeenä se on onneksi hyvin helppoa, mutta aina kun ei ole kipeä. Jättäisin näitä hyvin helposti väliin kokoajan, mikäli poikani ei olisi se, joka siitä kärsii. Tuleva viikonloppu on viininmarjojen poimintaa pitävä viikendi, joten pakko sinne on mennä taas. Tekemään "osansa" siitä hommasta. Halusin tai en. Mutta kohta on kesälomat ohi ja keleistä riippuen joka toinen viikonloppu ovat mökillä kun itse olen töissä....

Mutta tosiaan moni sanoo että mikset vaan jää kotiin. Se olisi todella helppoa, jos poika ei olisi siinä välissä.

PerheellinenM
Viestit: 17
Liittynyt: 14 Heinä 2019, 20:57

Re: Neuvoja narsistisen appiukon + lapseni + vaimon suhteen

Viesti Kirjoittaja PerheellinenM » 08 Elo 2019, 20:54

Noniin tilanne päivitys. Ennallaan on. Ei ole ollut mahiksia soitella sinne työterveyteen, kun on vielä vähän perheen arki kesän takia sekasin. Mutta ensi viikolla koitan tässä saada aikaiseksi. Se on yllättävän haasteellinen soitto, mutta soitan ensi viikolla.

Tilanne kotona, ennallaan. Tilanne appiaaasin kanssa on ennallaan, joskin se on nyt poikkeuksellisen paljon pyörinyt jaloissa. Joka päivä tässä loppulomasta. "MItä tehdään minne mennään" Oli teema koko alkuviikon tässä. Pistää vähän miettimään. Vaimokin totesi, ettei tiedä odottaako mua mökille lauantaina kun ei tiedä tuletko vai etkö tule.... No se ukko on sielä ja ne ei sinne muuten pääse kun sen ukon kyydillä. Tekisi mieli olla menemättä, mutta sunnuntaina heidän pitäisi päästä sieltä kotiin....

Pistänyt vaan miettimään nää pienet sana muodot tässä...onko toi ukko manipuloinut nyt sitten asiat jo niin pitkälle, että vaimo uskoo etten välitä perheestäni enkä halua aikaa viettää heidän kanssaan. Onko se ukko tosiaan selittänyt tällästä ja nyt sitten koittaa "olla se parempi isä hahmo" pojalleni. Alkaa laatta lentämään kun tällästä miettiikin. Sairas mieli tällä äijällä, jos kuvittelee korvaamansa minut roolina ja isänä.... jumalvita.
Voiko nää olla näin sekasin?

Sitä paitsi pari viikonloppua seurannut taas vierestä tätä kaksinaamaisuutta. MInua kiellettään antamasta pojalle ketsuppia lautaselle, siis ojentaa sitä purkkia...."****** osaa itse!". 3 minuuttia myöhemmin ukko on ojentamassa sitä ketsuppia ja sinappia..........
Vaikka mitä muuta....siiv aikka mitä......................

Tän takia tässä on nyt kohta soitettava....lääkärin apua tähän tilanteeseen. Tiedän, että on vain yksi vaihtoehto, nostaa kaikki pöydällle. Pojallani alkoi juuri eskari ja en haluaisi nyt mitenkään tässä hänen mieltä järkyttää kun kaikki on niin uutta sielä.....

Tekisi mieli oikeatsi huuutaa...............................

krassi
Viestit: 227
Liittynyt: 23 Syys 2013, 10:29

Re: Neuvoja narsistisen appiukon + lapseni + vaimon suhteen

Viesti Kirjoittaja krassi » 11 Elo 2019, 04:24

Soita ja nopeasti lääkäriin tai mene kriisikeskukseen. Vitkuttelu pahentaa tilannetta. Kävelin aikoinaan pahassa tilanteessa kriisikeskukseen ilman ajanvarausta ja apua sain.

krassi
Viestit: 227
Liittynyt: 23 Syys 2013, 10:29

Re: Neuvoja narsistisen appiukon + lapseni + vaimon suhteen

Viesti Kirjoittaja krassi » 11 Elo 2019, 10:54

Mitä kauemmin vitkuttelet sen pahempi se on pojalle. Lasten on opittava kestämään vastoinkäymisiä. On veruke, että pojan takia ei voi toimia. Juuri pojan takia pitää nostaa kissa pöydälle. Aina on joku syy välttää tekoja, jos sille linjalle ryhtyy.

PerheellinenM
Viestit: 17
Liittynyt: 14 Heinä 2019, 20:57

Re: Neuvoja narsistisen appiukon + lapseni + vaimon suhteen

Viesti Kirjoittaja PerheellinenM » 12 Elo 2019, 21:25

Asia ymmärretty. Heti kun aikaa on, töiltä. Soitan. Kiitos.! :)

Vastaa Viestiin