Hyvä kirja väkivaltaisesta parisuhteesta (ja narsismista)

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Sirocco
Viestit: 5
Liittynyt: 30 Kesä 2018, 22:59

Hyvä kirja väkivaltaisesta parisuhteesta (ja narsismista)

Viesti Kirjoittaja Sirocco » 06 Elo 2019, 18:33

En tiedä onko tätä kirjaa täällä aiemmin mainittu. En ainakaan itse ole huomannut. Kyseessä siis Riina-Maria Metson: Miksi se ei vain lähde? väkivaltainen parisuhde ja miten siitä pääsee irti. Kirjassa kuvataan kirjoittajan omaa sekä paria muuta todellista parisuhdetta, joissa oli henkistä ja myöhemmin myös fyysistä väkivaltaa. Minusta kirjoittaja on hyvin kuvannut sitä häpeää ja syyllisyyttä, jonka narsistinen ihminen saa puolisonsa/uhrinsa tuntemaan. Ja miten tämä toisen syyllistäminen aiheuttaa myös sen, että uhrin ei olekaan helppo lähteä suhteesta.
Minulla itsellä on takana lähes 30-vuotinen avioliitto narsistin kanssa (oma diagnoosini toki). Olin lopulta aivan ymmällä syyllisyydestä ja ihmeissäni puolisoni välinpitämättömyydestä ja tunnekylmyydestä lopulta myös omia lapsia kohtaan. Avioliiton päätyttyä silmäni lopulta avautuivat. Mieheni oli elänyt kaksoiselämää ja valehdellut minulle ja lapsille kirkkaasti päin naamaa. Kirjoitan tarinani tänne kunhan saan sen itselleni ensin jäsenneltyä.
Mutta siis suosittelen tuota kirjaa. Siinä kuvataan todella hyvin sitä miten henkinen väkivalta lamauttaa ihmisen. Henkinen väkivalta voi olla myös niin taitavaa ja huomaamatonta, että et edes huomaa kun sinut syyllistetään ja alat epäilemään omaa järkeäsi. Erinomaista kuvausta narsistisesta ihmisestä ja hänen toimistaan parisuhteessa.