Jos yrittää puuttua narsistin käytökseen, onko itse silloin syypää ja kontroloiva?

Narsistit parisuhteessa/avioliitossa. Täällä voit keskustella kaikista parisuhteeseen, avioliittoon yms. liittyvistä asioista.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Lisbeth
Viestit: 3
Liittynyt: 17 Joulu 2018, 19:47

Jos yrittää puuttua narsistin käytökseen, onko itse silloin syypää ja kontroloiva?

Viesti Kirjoittaja Lisbeth » 04 Syys 2019, 14:01

”Toista ihmistä ei voi muuttaa, jos yrität, olet itse kontroloiva etkä osaa rakastaa ihmistä sellaisena kuin hän on. ”

Tuntuu aika surulliselta. Ex-mieheni, paha huumeongelma, vankilatuomioita, kun tapasimme hän puhui miten huumeet ja muu ovat jääneet, ja että myös MUN takia haluaa muuttua, että haluaa niin paljon suhteen mun kanssa.

Ongelmat tietysti alkoivat, epäilen että hän on narsisti. Yritin tietenkin puuttua käytökseen esim. Mulle ei saa huutaa, sä et saa raivota mulle, et saa haukkua mua. Musta tuntuu pahalta kun pidät mykkäkoulua tai kun uhkailet mua väkivallalla. Jne

Mies totesi aina tuon ekan lauseen että vika on siinä, kun hän ei kelpaa mulle sellaisenaan kun on. Että hän ei vaan riitä mulle ja mun ”koviin standardeihin”.

Eli kaikki suhteen ongelmat kääntyi muhun.

Mitä mieltä tästä ja tässä on myös lyhyt video, jossa terapeutti mainitsee tämän myös.

https://youtu.be/aVLtGURoJKs

krassi
Viestit: 234
Liittynyt: 23 Syys 2013, 10:29

Re: Jos yrittää puuttua narsistin käytökseen, onko itse silloin syypää ja kontroloiva?

Viesti Kirjoittaja krassi » 05 Syys 2019, 18:30

Näin se menee kuten olet huomannut. Narsisti ei kykene menemään itseensä. Loppupeleissä kaikki kohdistuu sinuun.

Nikile
Viestit: 2
Liittynyt: 04 Syys 2019, 16:53

Re: Jos yrittää puuttua narsistin käytökseen, onko itse silloin syypää ja kontroloiva?

Viesti Kirjoittaja Nikile » 14 Syys 2019, 11:21

Kun rauhallisessa mielentilassa mietin miestäni, on pakko tunnustaa: hän on taitava! Miten pystyykin uskottelemaan itselleen ettei ole sanonut tai tehnyt mitään väärin. Hän osaa kaiken, tietää kaiken ja toimii sääntöjen (?) mukaan.
Minä vain kaivan ja kaivan saadakseni riitaa👍
Olen hoitoa tarvitseva friikki....

Vastaa Viestiin