Narsistin lapsi puolustaa vanhempaansa

Narsistinen vanhempi voi aiheuttaa lapsilleen puutteita itsetunnossa, itseluottamuksessa ja selviytymisestä elämässä aikuisiässä sekä haasteita luottaa toisiin ihmisiin.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Murmeli1
Viestit: 2
Liittynyt: 09 Syys 2019, 19:09

Narsistin lapsi puolustaa vanhempaansa

Viesti Kirjoittaja Murmeli1 » 10 Syys 2019, 20:13

Olen kritisoinut sukuni narsistia miten kohtelee lapsiaan. Hän syyllistää ja vähättelee lasten tarpeita. Narsisti hyökkäsi tietysti kimppuuni kun puutuin hänen käytökseen. Nyt lapsi (jo teini) on alkanut puolustaa vanhempaansa ja syyttää minua. Onkohan narsisti pistänyt sanat lapsen suuhun vai onko lapsi vaan niin pahasti narsistin pauloissa? Tiedän kyllä että lapsi yleensä puolustaa vanhempaansa oli hän millainen tahansa, ei pysty muuhun. Miten voisin auttaa lapsia? Tuli ikävä fiilis että lapset pelästyvät sitä minun puuttumista tilanteeseen. Ja kuinka järkyttävää se on lapselle sitten tajuta, että oman vanhemman käytös on väärin.

krassi
Viestit: 234
Liittynyt: 23 Syys 2013, 10:29

Re: Narsistin lapsi puolustaa vanhempaansa

Viesti Kirjoittaja krassi » 12 Syys 2019, 12:47

Yksinkertaista ratkaisua ongelmaasi ei ole. Lapset puolustavat luontaisesti vanhempiaan. Harva teini on niin itsenäinen, että ymmärtää vanhempiensa väärän toiminnan. Mielestäni teit oikein, kun kritisoit vanhempaa. Kannattaa pitää hyvät välit lapsiin, mutta välttää moittimista heille heidän vanhempiaan.

Murmeli1
Viestit: 2
Liittynyt: 09 Syys 2019, 19:09

Re: Narsistin lapsi puolustaa vanhempaansa

Viesti Kirjoittaja Murmeli1 » 13 Syys 2019, 19:57

Olen yrittänyt sanoa ja osoittaa lapsille että ovat tärkeitä ja arvokkaita. Mutta miten täällä olevat narsistien aikuiset lapset, olisitte toivoneet että tilanteeseen olisi lapsuudessa/teini-iässä puututtu?

krassi
Viestit: 234
Liittynyt: 23 Syys 2013, 10:29

Re: Narsistin lapsi puolustaa vanhempaansa

Viesti Kirjoittaja krassi » 14 Syys 2019, 05:33

Murmeli1, hyvä kysymys. Toivottavasti joku vastaa. Minulla on samantapaisia ongelmia.

Vastaa Viestiin