Narsismia vai jotain muuta persoonallisuushäiriötä

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Iuli
Viestit: 35
Liittynyt: 04 Loka 2019, 08:54

Narsismia vai jotain muuta persoonallisuushäiriötä

Viesti Kirjoittaja Iuli »

Olen miettinyt paljon eroa ja sitä kuinka se lähteminen tulisi toteuttaa.

Mietin, että miten narsismi alkaa vai onko se lapsesta asti? Entä onko tässä puhkeamisessa eroa muihin persoonallisuushäiriöihin?

Miehelläni on kaikki tyypilliset oireet, eristäminen, pakottaminen, ylemmyydentunne, alistaminen, raivokohtaukset, valikoiva muisti, ristiriitaiset viestinnät... Mutta taustalla ennen suhdettamme vaikea, ehkä jopa traumaattinenkin, ero edellisestä puolisosta.

Voiko olla mahdollista että miehelle olisi tästä edellisestä erosta puhjennut narsismi tai jokin muu persoonallisuushäiriö? Ei kai sillä muuten ole väliä, mutta siinä tapauksessa ei olisi varmaan järkevää tätä eroa toteuttaa äkisti, eli niin kuin yleensä narsisteille suositellaan, että vain lähdetään ilman etukäteisvaroitusta,silloin kun puoliso ei ole paikalla.
Belle
Viestit: 47
Liittynyt: 13 Huhti 2019, 21:30

Re: Narsismia vai jotain muuta persoonallisuushäiriötä

Viesti Kirjoittaja Belle »

Narsismin juuret ovat ( varhais)lapsuudessa, eli tuossa vaiheessa se on jo olemassa jos on ollakseen. Mikään aikuisiän tapahtuma ei voi aiheuttaa narsismia.
Vastaa Viestiin