Narsismivanhemman "omaishoitajana"

Narsistinen vanhempi voi aiheuttaa lapsilleen puutteita itsetunnossa, itseluottamuksessa ja selviytymisestä elämässä aikuisiässä sekä haasteita luottaa toisiin ihmisiin.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Liinuli
Viestit: 1
Liittynyt: 08 Touko 2020, 20:43

Narsismivanhemman "omaishoitajana"

Viesti Kirjoittaja Liinuli »

Hei!
Olen tässä viimeaikoina herännyt tajuamaan, että isäni on narsisti. Olen kieltänyt asian mielessäni pitkään. Heräsin ehkä tähän eniten teini-iässä, meillä oli paljon yhteenottoja silloin.

Tilanne on kuitenkin se, että olen ajautunut kiltteyttäni toimimaan isäni "omaishoitajana". Hän on oikeasti sairas fyysisesti ja käynkin hänelle kaupassa, apteekissa ja hoidan raha-asiat. Muuten en pidä kauheasti yhteyttä. Teen nämä asiat kerran viikkoon. Olen kuitenkin alkanut menettämään hermojani, kun valitusta tulee jos käyn hänen mielestään kaupassa "myöhään". Selitykseksi ei kelpaa, että olen ollut töissä. Sitten jos räjähdän niin asiaa ihmetellää. Nyt viimeisimpänä hän ihmetteli sisarukselleni miksi olen nykyään aina niin vihaisella päällä. Sisarukseni totesi että olisiko vika vaikka isässäni. Mutta yllätys yllätys hänen mielestään näin ei voi olla, vaan vika on varmasti minun parisuhteessa. Tästä asiatas kun tänään mainitsin, oli ainoa vastaus vain "ahaa kiitä (sisarukseni nimi) viestinviennistä".

En tiedä miten pystyisin sulattamaan vaan kaiken olematta vihainen. Olen koko ikäni (n.30vuotta) kuunnellut isältäni kuinka hän "kuolee kohta". Joskus mietin salaisesti olisiko tämä helpotus. Haluan kyllä hoitaa hänen asiansa, koska tiedän ettei kukaan muu niitä hoitaisi, ja siinä kohtaa hän varmasti itsensä ainakin tappaisi jos ei muuta. Tänäisen välien selvittelynkin takia aloin pelkäämään olinko kohtuuton ja tapahtuukohan jotain kauheaa (itsensä tappaminen??).

Ja vielä olisi kysymys että onko "normaalia" narsistin käytöstä väittää kaikkia muita narsisteiksi?

Olipas sekavaa, mutta kirjoittelin nyt ajatuksiani tänne ylös.