Pulassa

Narsistinen vanhempi voi aiheuttaa lapsilleen puutteita itsetunnossa, itseluottamuksessa ja selviytymisestä elämässä aikuisiässä sekä haasteita luottaa toisiin ihmisiin.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
krassi
Viestit: 318
Liittynyt: 23 Syys 2013, 10:29

Pulassa

Viesti Kirjoittaja krassi »

Olen vaikeassa tilanteessa. Vuosien jälkeen erosta paljastui ex miehestäni käsittämättömän törkeitä juttuja. Kolmesta lapsesta kaksi on miehen puolella. He hyväksyvät exän törkeydet. En näe muuta vaihtoehtoa kuin katkaista välit lapsiini. Onko kokemuksia vastaavasta?

Liina75
Viestit: 13
Liittynyt: 22 Tammi 2020, 16:00

Re: Pulassa

Viesti Kirjoittaja Liina75 »

Ei ole kokemusta vastaavasta. Mutta, kuulostaa hurjalta katkaista välejä lapsiin. Mielestäni lapsi voi katkaista välit vanhempaansa, mutta itse vanhempana en ikinä missään tilanteessa tekisi niin. Mielestäni lapsella on oikeus hyväksyä mitä tahansa, eikä se voi olla syy välien katkaisuun. Eihän lapselleen voi asettaa vaatimuksia siitä, mitä hän saa hyväksyä tai antaa anteeksi. Jos vanhempana kokee tuollaisessa tilanteessa vääryyttä tai epäoikeudenmukaisuutta, niin mielestäni ne tunteet pitää vaan kitua ja käsitellä itse.

Lapsena kokisin vanhempieni käyttävän väärin valtaa, jos he laittaisivat välit poikki kanssani sen vuoksi mitä hyväksyn toiselta vanhemmalta. Tuntuisi siltä, kuin olisin kahden vanhemman välikappale ja pitäisi jotenkin valita puoli. Mikä olisi tietysti mahdoton tehtävä, koska joku loukkaantuu kuitenkin. Eihän lapsi voi olla vastuussa vanhempansa tunteista.

En tiedä minkä ikäisistä lapsista on kyse, mutta en tiedä onko siltä lopulta väliä. Vanhemman ja lapsen välinen suhde on aina vanhemman vastuulla.

Voi olla että ymmärsin pointin väärin, mutta suututtaa ajatus siitä, että lapsi (tai kuka tahansa) ei saisi itse valita mitä hyväksyy tai antaa anteeksi.

Vastaa Viestiin