Uskomaton elämäni

Narsistinen vanhempi voi aiheuttaa lapsilleen puutteita itsetunnossa, itseluottamuksessa ja selviytymisestä elämässä aikuisiässä sekä haasteita luottaa toisiin ihmisiin.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Ruohis10
Viestit: 1
Liittynyt: 12 Maalis 2014, 21:11

Uskomaton elämäni

Viesti Kirjoittaja Ruohis10 »

Synnyin Pirkanmaalle vuonna 84. Äitini on suomalainen yksityisyrittäjä ja maailman kiltein sydämeltään. Isäni on ulkomaalainen ja erittäin paha narsisti. Jo pienestä lähtien olen tottunut väkivaltaan, kylmiin suihkuihin, vaatteiden leikkelyyn, tavaroiden rikkomiseen, sukulaisiin välien katkaisemiseen, kuoleman pelkoon yms. Isäni saa sille päälle sattuessaan käsittämättömän raivokohtauksen ja silloin on lähellä henki lähteä , lisäksi hänelle on palautettava kaikki hänen antamansa lahjat esim.synttärilahjat jne. Hän on tietenkin aina oikeassa ja hän sanoo kaikesta sanansa. Minä eikä kukaan muukaan ole ikinä hyvä missään ja meidän takiamme hänen elämänsä on tällaista. Me tietenkin olemme myös syy hänen raivokohtauksiinsa. Lapsena en voinut pyytää ketään kylään enkä siksi ole kovin sosiaalinen. Kotona tapahtuneesta ei koskaan saanut kertoa vieraille. Isäni on myös lukenut psykologiaa ja hän osaa erinomaisesti manipuloida ihmisiä. Mikäli meille joskus vieraita tuli, nämäkin olivat hetken päästä isäni ihailun pauloissa, mikä on erittäin ärsyttävää.

Äitini on liian pehmo eikä uskalla vastustaa isääni lainkaan, uskon äitini olevan läheisriippuvainen, nimittäin minuun. Minä olen äitini ainoa henkilö, jolle puhua asioista ja minulla on myös taito parhaiten käsitellä isääni. Vuosien varrelle on mahtunut isäni kaksi toista naista, joista toinen eli samassa talossa (yhdessä huoneessa, muka piilossa minulta, vaikka minä tiesin tilanteesta ensimmäisenä). Tämä nainenkin kirjoitteli hätäviestejä tapettien taakse ja lopulta hän karkasi isältäni. Jouduimme koko perhe muuttamaan isäni kanssa pohjoiseen, jotta hän sai vuosia vainota ja uhkailla tätä naista ja hänen perhettään.

Voisin jatkaa listaa loputtomiin, mutta sitä ei kukaan jaksaisi lukea...

Tähän päivään siis, olen nyt kohta 30 vuotias ja täysin kyllästynyt sekä väsynyt tilanteeseen. Viimeksi kun isäni hakkasi minut sen takia kun hän oli kateellinen hienosta ulkomaanmatkastani, päätin että katkaisen välimme nyt. Ongelma on vain äitini, joka joutuu välikäteen. Juuri äsken jouduin lähtemään pakoon omasta kodistani, enkä tiedä mitä huominen tuo tullessaan :( Tiesin, että päätökseni sytyttää sodan, mutta koen että olen jo kestänyt tarpeeksi vai mitä olette mieltä?
Subisubi
Viestit: 11
Liittynyt: 29 Tammi 2014, 12:31

Re: Uskomaton elämäni

Viesti Kirjoittaja Subisubi »

Ruohis,minä olen myös nuoruus vuosina joutunut pakenemaan isäpuoltani "yönselkään", vaikka väkivalta ei ole hänen puoleltaan silmitöntä ollutkaan.

Myös meillä kaikki piti salata ja ulospäin kaiken piti olla "hienoa". Sen vuoksi minustakin tuli ihmisiä pelkäävä ja muutenkin arka, mikä on erityisen,ikävää kun,omaan,kuitenkin sosiaalisen,luonteen.

Mutta sinun ongelmaasi: Aion olla nyt suora ja sanoa sen mitä pitää. Sinä et ole vastuussa äidistäsi. Äidilläsi olisi ollut velvollisuus suojella sinua isältäsi.Hän ei tehnyt sitä. 30 vuotta on ihan riittämiin narsistia, älä anna hänen tuhota yhtään enempää! Voi olla, että isäsi kohdistaa vihansa äitiisi mutta onko äitisi yrittänyt lähteä isäsi luota? Olen itse samanikäinen kuin sinä ja teen tuskallista välien katkaisua narsistiäitiini. Ne hyvät muistot ovat tärkeitä, mutta narsistin ei voi antaa tuhota loppuelämää!
Liljakukka
Viestit: 6
Liittynyt: 16 Heinä 2014, 13:24

Re: Uskomaton elämäni

Viesti Kirjoittaja Liljakukka »

Minulla on samoja kokemuksia isästäni vaikka hän ei ollut väkivaltainen vaan muuten häijy. Henkinen väkivalta, mitätöinti ja haukkuminen yms. On hänen keinoja. Aina kaiken piti mennä hänen komentojen mukaan tai muuten tuli raivo ja huutopuuska ihan mitättömistä asioista. jos hän halusi silloin hän oli lipevä kuin mikäkin. Muuten ei paljon edes huomannut minua. Hän on ollut jo ilkeä muutakin perhettä kohtaan. Puhelinlinjat on katkottu ettei kukaan sukulainen soita. Hän haluaa pitää kaiken kontrollin itsellään. Kerran hän yritti tappaa myös aviomieheni kun olimme lähdössä pois ajamalla autolla hänen läheltä. Sairasta..
Hän kai haluisi minun sekoavan kanssa ja sitten minut saisi viedä hoitoon.. :cry:
Vastaa Viestiin