narsisti isäni

Narsistinen vanhempi voi aiheuttaa lapsilleen puutteita itsetunnossa, itseluottamuksessa ja selviytymisestä elämässä aikuisiässä sekä haasteita luottaa toisiin ihmisiin.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
kukkanen4
Viestit: 4
Liittynyt: 15 Helmi 2021, 20:44

narsisti isäni

Viesti Kirjoittaja kukkanen4 »

Inhoan isääni enemmän kuin mitään tässä maailmassa. Laitoin välit kerran poikki kun olin kylässä niin hän kännissä taas huusi, uhkaili satuttaa äitiäni ja kun lähdin tilanteesta niin laittoi haukkumaviestejä perään kasoittain. Estin hänet ja en pitänyt yhteyttä puoleen vuoteen. Äitini antoi isälleni heti anteeksi niin kuin aina ja syytti minua vaan kun olen liian herkkä. Menetin tuolloin tavallaan äitini lopullisesti eikä hän vaikuta välittävän minusta enää ollenkaan. Nyt pitkästä aikaa suostuin soittamaan vanhemmilleni kun mielenterveyteni tuntuu olevan hyvällä malilla ja sieltä kuului sama narsistinen vähättely ja pilkkaaminen sekä määräily mihin minun pitäisi hakea töihin ja mitä opiskella ja kuinka minun pitäisi tulla käymään siellä. Tuntuu että kaikki terapia mitä olen käynyt on ollut ihan turhaa kun taas tämä masennus ja inho elämää kohtaan herää minussa. Usein toivon että isäni jo kuolisi.
Janna
Viestit: 8
Liittynyt: 31 Touko 2020, 19:37

Re: narsisti isäni

Viesti Kirjoittaja Janna »

Valitettavasti narsisti ei pysty paranemaan ja ainoa keino uhrin omaan eheytymiseen on katkaista suhde häneen kokonaan tai pitää kontakti mahdollisimman vähäisenä. Olen itse katkaissut suhteeni narsisti-isääni hiljattain lähes täysin ja tunnen itseni nyt vuosikymmenien piinan jälkeen vihdoinkin vapaaksi olemaan oma itseni ja opetella arvostamaan itseäni. Tosin eheytyminen on pitkä ja vaikea prosessi, mutta päivä päivältä saan uutta voimaa oman elämäni rakentamseen.
Minulla myös äiti asettui aina tukemaan isääni. Se oli tosi rankkaa, kun tunsi menettävänsä äitinsäkin. Vasta kun äiti kuoli, pystyin katkaisemaan suhteeni isääni.
kukkanen4
Viestit: 4
Liittynyt: 15 Helmi 2021, 20:44

Re: narsisti isäni

Viesti Kirjoittaja kukkanen4 »

Itsellänikin tuntuu aina mielenterveys menevän parempaan suuntaan kun en ole vähään aikaan vanhemmistani kuullut. Hienoa että olet pystynyt katkaisemaan välit, kaikkea hyvää sinulle! Antaa itsellenikin varmuutta.
Vastaa Viestiin