Sivu 1/2

Narsistin vanhemmat

Lähetetty: 12 Loka 2018, 17:22
Kirjoittaja Piipöö
Hei!

Kaipaisin kokemuksia ja mielipiteitä tilanteeseeni. Olen narsistisen äidin lapsi. Isässäni on myös piirteitä. En ole enää tekemisissä vanhempieni kanssa. Nyt vuosien jälkeen olen kaivanut esiin sukulaisiani. Viimeisimpänä olen löytänyt äitini äidin.
Uskallanko ottaa häneen yhteyttä? Onko myös äitini äiti todennäköisesti narsisti? Äitini isää en ole vielä löytänyt enkä tiedä hänestä juuri mitään.

Re: Narsistin vanhemmat

Lähetetty: 12 Loka 2018, 22:35
Kirjoittaja Lydie
Hei Piipöö!

Kerrohan hieman lisää kuvioista! Tuossa on melko lyhyesti. Miksi et ole isovanhempiasi tavannut ennen?
Ja tervetuloa foorumille!

Re: Narsistin vanhemmat

Lähetetty: 13 Loka 2018, 14:03
Kirjoittaja Piipöö
Kiitos!

Paljoa en täällä internetissä viitsisi kertoa, mutta yritän tätä kuviota nyt hieman avata yleisellä tasolla.

En ole isovanhempiani tavannut, sillä äitini katkaisi heihin välit, kun olin ihan lapsi. Kuten muihinkin sukulaisiini.

Tämän äidinäidin nyt löysin. Jäi tosiaan vaivaamaan, ettei vaan äitini sitten olisi sitten kerrankin puhunut totta... että tämä äidinäiti olisi narsisti ym.

Äidinisää en ole vieläkään löytänyt. Luulin kuolleeksi, mutta kuolintodistusta ei löydy.

Re: Narsistin vanhemmat

Lähetetty: 13 Loka 2018, 16:10
Kirjoittaja Lydie
Miksi pelkäät mummosi olevan narsisti, tai pikemminkin, mitä se haittaisi vaikka niin ilmenisikin?

Re: Narsistin vanhemmat

Lähetetty: 13 Loka 2018, 17:26
Kirjoittaja Piipöö
Hyviä kysymyksiä.

Pelkään, että elämääni ilmaantuu uusi narsisti, joka satuttaisi minua. Pelkään, etten huomaisi hänen olevan narsisti tarpeeksi ajoissa.

Jos on niin, että narsisti johtuu jostain varhaislapsuudessa tapahtuneesta ja jostain satunnaisissa tekijöistä, onko äitini äiti voinut olla ”aiheuttamassa” äitini sairastumisen?

Äitini on sanonut äitinsä olevan narsisti. Tulevaisuudessa tulen kertomaan omalle lapselleni hänen isoäitinsä olevan narsisti. Miten lapseni uskoo minua? Minä en usko äitiäni, teenkö siinä virheen?

Re: Narsistin vanhemmat

Lähetetty: 13 Loka 2018, 18:45
Kirjoittaja Lydie
Millä tavalla hän voisi sinua haavoittaa?

Re: Narsistin vanhemmat

Lähetetty: 13 Loka 2018, 20:19
Kirjoittaja Piipöö
Vaikka miten. Teeskennellä ensin ns. tavallista ja kietoa sitten verkkoonsa? Pahoinpidellä?

Re: Narsistin vanhemmat

Lähetetty: 13 Loka 2018, 20:53
Kirjoittaja Lydie
Tämä on kyllä ihan mahdollista. Mitä sinun intutiosi tuumaa asiasta? Noissa vertaistukivideoissa on paljon siitä, kuinka ei kannata kuunnella päätä eikä sydäntä, vaan sitä "gut-fiiling": iä ihmisten suhteen. Voisiko kuitenki olla, että ehkä et ole niin haavoittuvainen hänen suhteensa kuin esim. äitisi, kun et kuitenkaan ole ollut hänen vaikutuksensa alaisena (paitsi tietenki äitisi kautta)? Jos asia vaivaa, niin voisko joku turvallinen tapa löytyä tapaamiseen?

Re: Narsistin vanhemmat

Lähetetty: 13 Loka 2018, 21:03
Kirjoittaja Piipöö
Tätä täytyy nyt todellakin tunnustella. Julkisella paikalla tapaaminen olisi tietysti fiksua. Vahvin ajatus on, että haluaisin tutustua häneen. Aikaa ei edes ole paljoa, koska hän on iäkäs. Oma äitini pilasi ”kaiken”, tarviiko hänen pilata myös välini sukulaisiin edelleen, jos äidinäitini olisikin täysin terve... 🤔

Re: Narsistin vanhemmat

Lähetetty: 13 Loka 2018, 21:22
Kirjoittaja Lydie
Juuri ajattelinkin lisätä tuohon, että ei kannata alkaa miettimään muiden ihmisten tunteita ja niin laajoja kuvioita tässä asiassa. Vai ajatteletko, että tekusit äitiäsi vastaan jos otat yhteyttä?

Mulla on ainakin ollut pari kokemusta viime aikoina, että olen halunnut tavata ihmistä, jota mun ei ehkä pitäisi "järjen" tai sosiaalisen paineen takia nähdä. Ei sinun tarvitse kantaa kaikkia edellisten sukupolvien taakkoja ylläsi tai ymmärtää kaikkea kerralla. Ja tuo iäkkyysasia on aika hyvä pointti!

Lisäys vielä, että todennäköisesti äidilläsi on varmaan ollut syynsä laittaa välit poikki, ja kannattaakin lähestyä varovasti, mutta yritin vain sanoa että tee niin kuin on itsellesi parasta.

Ja myös, että vaikka mummosi olisi kuinka mukava sinulle, niin ei se tietystikkään tarkoita, että äitisi olisi valehdellut sinulle oman tarinansa.