Sivu 1/1

Uskovainen narsisti vanhempana

Lähetetty: 15 Loka 2018, 10:27
Kirjoittaja Lumi
Onkohan kukaan ollut kasvaessaan samassa tilanteessa kuin minä? :| että narsistivanhempi on käyttänyt uskontoa kontrollikeinona (ihan kuin jatkuva isän pelko ei olisi riittänyt ilman Jumalan pelkoa).

Lapsuuteni ja nuoruuteni kuulostaa hyvin samalta kuin muillakin tällä palstalla. Jatkuvaa pelkoa ja varpailla oloa, fyysistä ja henkistä väkivaltaa, julkista nöyryyttämistä ja muuta kivaa josta kärsin vielä. :( Olen nyt jo kohta kolmekymmentä, mutta pelkään yhä isääni ihan kauheasti.

Lapsena arkea täytti uskonto. Vaikka isäni lähti seurakunnasta jo ollessani pieni, jäivät tiukat moraalisäännöt elämään. Isä esitti pyhimystä vaikka oli kaukana sellaisesta. Äiti mielisteli isää kaikin tavoin jotta edes jonkinlainen kotirauha säilyisi. Eihän se koskaan auttanut, vaan isä räjähti tyhjästäkin. Jatkuva mielistely tuntui kuristavalta, tuntui kuin omasta sielusta lähtisi palanen joka päivä, kunnes ei enää tiennyt kuka on.

Itse aloin ajattelemaan uskonasioita itsenäisesti teini-ikäisenä, mutta en uskaltanut elää omaa elämää edes yli parikymppisenä, koska kaikki ajatukseni ja oma luovuus oli rikottu jo lapsuudenkodissa ja rikottiin joka kerta kun kävin kotona. Aina löytyi jokin syy, miksi olin huono ja kiittämätön tytär, ja uskontoa käytettiin puheiden polttoaineena. Isäni on ollut tietyissä asioissa hyvin kannustava ja kehuva, siksi narsismia on ollut vaikea ymmärtää.

Pelkäsin lomia ja meni kuukausia toipua niiden jälkeen. Viime kerran kun vietin lomaa perheeni kanssa, isäni löi minulle vamman jota poden yhä. Tietenkin silloin kun äiti ei ollut paikalla, jotta äiti uskoisi isää enemmän kuin minua.

Tällä hetkellä tilanne on hyvin stressaava.. En halua enää viettää lomia vanhempieni kanssa josta isäni on todella vihainen. Ongelmana on, että näemme toisiamme samassa työpaikassa pari kertaa viikossa. Nuo päivät ovat todella stressaavia. Suurin ongelma on tällä hetkellä, että olen tavannut hyvän miehen, jonka kanssa jaan elämääni. Koska emme ole naimisissa, suhde vanhempiini on pomminherkkä. He kutsuvat minua jatkuvasti käymään, mutta tiedän jo mistä "synneistä" minua tullaan kuulustelemaan. Ikävöin äitiä ja tunnen että olisi oikein nähdä vanhempiaan (mitä harvemmin käyn, sitä huonompi suhde on), mutta samalla pelkään kuollakseni. Olen hyvin herkkä stressaamaan, enkä halua mielenterveyteni romahtavan, vaikka yllättävän vahva olenkin elämässäni ollut. :?

Mennäkö vai eikö mennä, siinä vasta kysymys.

Re: Uskovainen narsisti vanhempana

Lähetetty: 15 Loka 2018, 10:32
Kirjoittaja Lumi
Lisään vielä, että olen aloittanut hiljattain terapian, mikä on aivan loistava juttu :D silti ahdistaa aivan kauheasti...

Re: Uskovainen narsisti vanhempana

Lähetetty: 15 Loka 2018, 11:18
Kirjoittaja Venica
Kutsu äitisi teille, eläkä mene sinne. Minusta ei ole väärin jättää menemättä.jos reagoit noin. Kuka tahansa tuollaisen lapsuuden omaava tuntisi noin. Terapia varmasti auttaa. Mitä terapeutti on sanonut neuvoksi?

Re: Uskovainen narsisti vanhempana

Lähetetty: 15 Loka 2018, 12:49
Kirjoittaja Lumi
Tähän mennessä terapeutti on lähinnä kuunnellut, mutta siitäkin on ollut jo apua, kun ei ole aiemmin voinut puhua oikein kenellekään :)

Re: Uskovainen narsisti vanhempana

Lähetetty: 15 Loka 2018, 23:25
Kirjoittaja Venica
Sekin on mahtava juttu, kuunteleminen. Mitään ei ole pakko tehdä vain toista miellyttääkseen.

Re: Uskovainen narsisti vanhempana

Lähetetty: 16 Loka 2018, 12:38
Kirjoittaja Lydie
Hei Lumi! Ihan kamalia asioita oot käynyt läpi! Oon tosi pahoillani! Isäsi käytös paitsi rikkoo räikeästi rajoja, on rikollista! Ei missään tapauksessa kannata olla missään tekemisissä! Kun teet ehdottoman irtioton niin voit alkaa hiljalleen eheytyä, ei kenenkään elämän pidä olla tuollaista!

Re: Uskovainen narsisti vanhempana

Lähetetty: 16 Loka 2018, 12:50
Kirjoittaja Lydie
Jos lohduttavaa niin monella on samanlainen perhekuvio. Luin Kris Godinezin kirjan "What's wrong with your dad?" Hänen isä oli uskovainen, narsistinen, väkivaltainen, jopa seksuaalisesti hyväksikäyttävä. Äiti myötäili, kunnen isän kuoltua muuttui täysin toiseksi ihmiseksi ja halusi hyvittää viimesinä vuosina tämän kaiken mahdollistamisen.

Tämä kirjan saa Amazonista e-kirjana. Kris'llä on myös satoja mahtavia Youtube-videoita.

Hienoa että olet löytänyt terapeutin! Asiat alkavat varmasti lähtä parempaan suuntaan!

Re: Uskovainen narsisti vanhempana

Lähetetty: 16 Loka 2018, 14:26
Kirjoittaja Lydie
Vielä lisäys, että oot ollut mielestäni tosi kärsivällinen ja hyväntahtoinen tuossa tilanteessa. Ja vaikutat tosi vahvalta!

Re: Uskovainen narsisti vanhempana

Lähetetty: 16 Loka 2018, 15:32
Kirjoittaja Lumi
Kiitos paljon vastauksista ja tsemppauksesta! :D
Sain eilen illalla voimaa päättää, etten mene käymään kotona, annan pölyn laskeutua jonkin aikaa ja katsotaan sitten. Äiti on toki aina tervetullut käymään luonamme :)
Näin silti yöllä painajaista koko tilanteesta... kuten muutenkin usein :(

Re: Uskovainen narsisti vanhempana

Lähetetty: 17 Loka 2018, 16:47
Kirjoittaja Lydie
Kiva kuulla! On varmasti hyvä päätös.