"No Contact" ja narsismin tahallisuus

Narsistinen vanhempi voi aiheuttaa lapsilleen puutteita itsetunnossa, itseluottamuksessa ja selviytymisestä elämässä aikuisiässä sekä haasteita luottaa toisiin ihmisiin.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Lydie
Viestit: 106
Liittynyt: 03 Kesä 2018, 18:23

"No Contact" ja narsismin tahallisuus

Viesti Kirjoittaja Lydie »

Löytyipä tosi jämerä Youtube -video! Tällä palstalla on ollut paljon keskustelua siitä tajuavatko narsistit toimintaansa, eli onko se tarkoituksellista.
Toinen aihe on ollut "No contact", eli onko aina pidettävä ihmissuhteista kiinni kun on verisukulainen kyseessä?

Olen saanut paljon selkeyttä omiin ajatuksiin ja helpottunut olo kun olen katsonut hänen videoitaan. Mitä ajatuksia muilla tulee alla olevan linkin videosta?

https://www.youtube.com/watch?v=QgYize3axEE

Harmaus
Viestit: 207
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 21:16

Re: "No Contact" ja narsismin tahallisuus

Viesti Kirjoittaja Harmaus »

Musta toi oli hyvä video.

Tosta tuli mieleen peruskokemus narsku kaverini kanssa, kuinka alkuun pystyin sanomaan suoraan jos hän käyttäytyi loukkaavasti ja sisimmässäni tiesin ettei kukaan tee tarkoituksella mitä hän teki, mutta ajan kuluessa sitä kyseenalaisti jatkuvasti "tekeekö hän sen tahallaan vai ei?", olin antanu liikaa anteeksi. Ihan tahallista oli, sitä vaan ehdollistuu helposti. Samalla myös koin sääliä häntä kohtaan, tuli fiilis että hän pelkää sitä "kohtele muita kuten haluat tulla kohdelluksi", eli joku tekisi hänelle sen mitä hän teki mulle ja varmaan sitä ennen jollekin muulle.
Narsismista ollaan levitetty tietoa sukupolvien ajan, sanottu ettei tämä ole hyväksyttävää, mutta vieläkin ollaan siinä pisteessä ettei sille käytännössä tehdä yhtään mitään. Onko tästä siis hyötyä?

Lydie
Viestit: 106
Liittynyt: 03 Kesä 2018, 18:23

Re: "No Contact" ja narsismin tahallisuus

Viesti Kirjoittaja Lydie »

Joo, just tuollanen sääli ja hämmennys mitä kuvailit on ollu mulle kompastuskiviä, mutta tahallisuuden ymmärrettyäni mun on ollut paljon helpompi irrottautua ja nähdä sellanen "bigger picture".

Marianne
Viestit: 46
Liittynyt: 26 Kesä 2016, 12:56

Re: "No Contact" ja narsismin tahallisuus

Viesti Kirjoittaja Marianne »

Minulla on äiti kyseessä ja ihan sama asia se sitten loppupeleissä on, että kuka sinut aikoo nitistää. Suomessa varsinkin on tämä äitien kunnioitus korkealla, varsinkin äitienpäivät ovat sellaisia, että miltei oksettaa. Varsinkin lapsuudestani muistan ne kaikki laulut, joita äitienpäivänä soitettiin radiossa -äideistä parhain, orvokkeja äidille jne. Äidistä ei saa sanoa pahaa sanaa tai vain munaa itsensä. Minulle on sanottu, että koeta kestää, se on sentään sinun äitisi. Olen uinut niin syvissä vesissä, että olen viillellyt itseäni ja miltei tappanut itseni auton rattiin, kun itkin niin paljon, etten enää nähnyt tietä. Lopulta romahdin ja jäin sängynpohjalle makaamaan. Ja kaikki tämä siksi, että minulla oli se äiti kulta, joka nimitteli, haukkui, arvosteli ja dissasi koko ajan. Ja hän oli tehnyt sitä ihan lapsuudestani lähtien. Sitten hän pelottelemalla ja syyllistämällä halusi sitoa minut asumaan kotiin. Siinä hän sitten jatkoi harrastustaan. Ikinä en olisi alkanut parantua, jos en olisi päässyt pois sieltä. Hiiteen hyvät tavat jos ne tappavat. Ja varsinkin, miksi pitäisi käyttäytyä kauniisti, kun se toinen osapuolikaan ei tee niin. Äitini aina jaksoi muistuttaa hyvistä tavoista ja vanhempiensa kunnioittamisesta, minun piti olla kiitollinen kaikesta siitä hyvästä mitä olin osakseni saanut ja vielä pyytää anteeksi kun olin niin tyhmä ja tuottanut vain pettymyksiä kun en osannut tehdä asioita oikein äidin mieliksi.

Että kaikki yhteydenpito vaan poikki ja jos tulee kadulla vastaan niin näytä kieltä ja käske painua v...n. Minä teen niin. Minun ongelmani on siis se valtava katkeruus ja viha, jota on vaikea sanoin kuvata.

hannapuu
Viestit: 14
Liittynyt: 28 Joulu 2018, 03:01

Re: "No Contact" ja narsismin tahallisuus

Viesti Kirjoittaja hannapuu »

Joo, niin totta että äiti on joku ihme hahmo, jolla on oikeus tehdä mitä vaan, sanoa mitä törkeyksiä tahansa ja selitys löytyy aina, jos ei muualta niin kamalasta synnytyksestä. Kun uskaltaa jollekin avautua äidistään, vastaus on että se on sun äitisi, ja sehän lopulta haluaa vaan hyvää, koeta ymmärtää sitä kun on niin rankkaa olla äiti jne. Ja raivostuttavin vastaus: "Kyllä se sitten ymmärrät kun itse olet äiti." No mä olen nyt äiti eikä mun järkeen vieläkään mahdu, että joku voi kohdella noin huonosti omaa lastaan.

Marianne
Viestit: 46
Liittynyt: 26 Kesä 2016, 12:56

Re: "No Contact" ja narsismin tahallisuus

Viesti Kirjoittaja Marianne »

Hyvä Hannapuu. Parasta mitä voi tehdä on se, että katkaisee koston kirteen ja muuttaa lastenkasvatustavan, jolla aiheutetaan vain tuhoa. Äitini ei ole ollut minun lapsilleni niin paha kuin minulle, mutta on suosinut yhtä ja mollannut toista. Kun he olivat pieniä sain käskyjä siitä miten lapsia piti hoitaa. Päivisin ei olisi saanut imettää ja öisinkin kävi sängyn vieressä karjumassa jos nukuin lapsi vieressäni, että tapan vielä lapsen nukkuessani. Epigenetiikan vaikutuksia lasten kehitykseen voi vain arvailla. Eivät ne ajat kovin onnellisia olleet. Jos minulla oli mukava lepertelyhetki vauvan kanssa hän hyökkäsi heti paikalle ja halusi lopettaa sen. Lapsi nukkumaan ja töihin mars. Joku kateellisuus ja liian voimakas superego sieltä tunkee aina esiin. Olen lukenut kirjaa Haavoittunut itsetunto/Riitta Hyrck. Tämä kiertoutuneen superegon kohta on mielenkiintoinen.

Vastaa Viestiin