Toipumisen vaiheet

Narsistinen vanhempi voi aiheuttaa lapsilleen puutteita itsetunnossa, itseluottamuksessa ja selviytymisestä elämässä aikuisiässä sekä haasteita luottaa toisiin ihmisiin.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Marianne
Viestit: 46
Liittynyt: 26 Kesä 2016, 12:56

Toipumisen vaiheet

Viesti Kirjoittaja Marianne »

Voisiko joku joka on päässyt jo pidemmälle toipumisessaan masennuksestaan kertoa, minkälaisia vaiheita siinä on ollut? Siitä kun sain diagnoosin ja tipahdin mustaan aukkoon on nyt kokolailla 3 vuotta. Viime syksynä tein jotain, johon en osannut itsekään uskoa. Onnistuin heittäytymään niin hankalaksi, että sain asetettua äidilleni rajat. Hän tosin yritti monella eri tavalla ja useaan kertaan niiden kestävyyttä, mutta uskoi lopulta että pääsee itsekin vähemmällä kun pysyy kauempana. Sen jälkeen kun tilanne helpotti ja pääsin elämään rauhassa omaa elämääni, minulta loppuivat kehosta voimat. En jaksanut enää tehdä juuri mitään, lihakset olivat aivan voimattomat ja hengästyin heti, vaikka aiemmin olin liikkunut paljonkin. Kuulostaako tämä siltä, että voisi kuulua taudin kuvaan ja mitä tämän jälkeen saattaisi tapahtua?
krassi
Viestit: 342
Liittynyt: 23 Syys 2013, 10:29

Re: Toipumisen vaiheet

Viesti Kirjoittaja krassi »

Minulla kävi kerran niin, että rankkojen asioiden kasautumien jälkeen tuntui, että kaikki voimat menivät. Kuntosalilla en jaksanut tehdä edes tavallista lämmittelyäni. En ollut kuitenkaan masentunut. Olin aivan ihmeissäni voimattomuudesta.

Se meni vähitellen ohi. Luulen, että palautuminen vaikeista asioista on aika yksilöllistä, vaikka sanaakin on.
Jatke
Viestit: 10
Liittynyt: 04 Tammi 2019, 09:48

Re: Toipumisen vaiheet

Viesti Kirjoittaja Jatke »

Hei Marianne, väkivallasta toipumisen prosessi jaetaan kolmeen vaiheeseen (uhri, selviytyjä, kukoistaja). Tässä hyvä suomenkielinen video aiheesta: https://youtu.be/A8ktwZatqUs

Masennuksesta toipumisen vaiheista en osaa sanoa, mutta masennus kuului itselläni keskeisesti uhrivaiheeseen... Yritin silloin löytää ratkaisuja ja syitä itsestäni ja tunsin raskaasti häpeää ja syyllisyyttä. Nyt selviytyjävaiheessa ymmärrän, että minulle pahaa tehneet ovat yksin vastuussa valheistaan ja teoistaan. En enää syytä itseäni enkä ole masentunut.
Vastaa Viestiin