Sivu 1/1

Lähin esimies oli firman omistaja ja narsisti

Lähetetty: 10 Joulu 2017, 13:34
Kirjoittaja Hämmentynyt81
Olen paljon pohtinut, kirjoitanko mitään.
Työskentelin useamman vuoden ajan, mielestäni narsistin pomon alaisuudessa. Työpaikka oli pieni, ja meitä oli vain muutama työntekijä. Lähin esimieheni oli firman omistaja, joten ei ollut mitään tahoa työpaikalla kenelle mainita asiasta. En myöskään tälle pomolleni koskaan kertonut olevani ahdistunut, kuormittumut ja stressaantunut. Pitkään mielessä oli ajatus, että pois on päästävä. Aluksi mietin paljon, oliko vika minussa, koinko asiat jotenkin häiriintyneellä tavalla ja kuormituinko ihan liikaa tilanteeseen nähden. Kuitenkaan koskaan aikaisemmin en ollut joutunut elämässäni vastaavaan tilanteeseen, ja työnilin olen aina hoitanut hyvin.

Pomoni näki aina vian vaina kaikissa muissa, ajautui myös muiden ihmisten ja erinäisten tahojen (tavarantoimittajat, kela yms) kanssa riitoihin, eikä nähnyt itsessään mitään vikaa. Ei koskaan.
Työntekijöitä kuormitettiin aivan liikaa, ja heiltä odotettiin kohtuuttomia. Taukoja ei uskaltanut pitää, sillä siitäkin kuulin työnantajani puhuvan seläntakana. Kulemma ei työntekijällä ole työmotivaatiota jos ruokikselle mennessä ojentaa puhelimen toiselle työntekijälle, jotta itse saisi syötyä sen ruuan lämpöisenä.

Pomo myöskin myönsi erilaisia työpaikkaetuja, ja myöhemmin kun toimit pomon aijemmin sanomalla tavalla, kuulitkin jälkeenpäin moitteita kun olit näin tehnyt.

Tilanteita oli monia. Pomo puhui selän takana jokaisesta asiasta, ja työpaikka ja työ joka ennen oli tuntunut kovin mielekkäältä, rupesi ahdistamaan. Töissä tilannetta katsoi kokoajan siltä kantilta, että mitä pitäisi seuraavaksi tehdä, ettei pomo tule siitä nipottamaan. Koskaan et tiennyt millä mielellä pomo töihin tulee. Tänään saatoit tehdä jonkun asian oikein ja seuraavana päivänä vastaavasti tehtynä se oli väärin. Ikinä et tiennyt mitä sinulta vaadittiin. Pomon henkilökohtaisen elämän ongelmia olisi pitänyt jaksaa kuunnella, ja kun teitkin sen sijaan töitäsi, kuulit että jälkikäteen sinua oli haukuttu selän takana kun et ole kiinnostunut asioista.
Pomo itseään muisti kaikille kehua kuinka joustava ja reilu työnantaja on. Jos joku hänelle jotain negatiivista erehtyi sanomaan, käänsi hän asiat päässään niin, että muut ihmiset olivat hänelle vain kateellisia. Kateellisia hänen rahoistaan tai hänen elämästään muuten vain.
Kerran eräänä todella hiljaisena päivänä ehdotin, että voisin pitää palkattoman jos se vain sopii, niin tämänkin asian pomoni käänti päässään niin, että hän oli reilu ja joustava kun antoi minun olla poissa.

Vuosien aikana tämä tilanne tuntui vain pahenevan, tai sitten se johtui siitä että oma jaksaminen heikentyi kokoajan. Lopulta jäin sairaslomalle, kun en enää edes viikonloppuisin saanut nukuttua ja muistiongelmat olivat valtavat. Sairaslomastanikin pomo kerkesi juoruta työpaikan ulkopuolisille henkilöille.

Kaikki nämä asiat johtivat siihen että uuden työn löydettyäni irtisanouduin, ja nyt tuntuu että olen vihdoin vapaa. Irtisanouduttuani kuulin että oli minun pomonikin miettinyt että haluaisi minut irtisanoa. Syytä en ole kuullut, sillä työni hoidin hyvin. Ainut mitä olen kuullut, niin kuulemma viimeaikoina töissä olin nii outo ja etäinen.
No, tärkeintä että kumpikin nyt on tyytyväinen tilanteeseen, ettei töitä tarvitse enää tehdä yhdessä.