Sivu 1/1

Narsistin yhteydenotto

Lähetetty: 07 Huhti 2020, 19:12
Kirjoittaja rikkimennyt
Onko täällä eronneita, joita narsisti ex aika ajoin lähestyy viestein tms.? Itsellä näin on. Eronnut pisempi aika sitten, välit omalta osaltani katkaissut ja tehnyt selväksi etten halua ottaa yhteyttä ja silti ex yhden kanavan kautta lähestyy minua toistuvasti joko puolen vuoden tai vuoden välein. Usein kysyy kuulumisia. Nyt taas näin. Sitkeä tyyppi kertakaikkiaan. En ole itse pitänyt mitään yhteyttä. Enkä aio nytkään vastata mitään.

Re: Narsistin yhteydenotto

Lähetetty: 19 Huhti 2020, 17:40
Kirjoittaja Nonna
Hei,
olen muuttanut erilleen ex-miehestäni 1½ vuotta sitten ja ero astui voimaan vajaa vuosi sitten. Saan edelleen lähes päivittäin viestejä exältä. Pahimpina päivinä kymmeniä. Toisinaan hän haukkuu, syyllistää, häpäisee ja tuomitsee ja seuraavassa viestissä hän pyytää minua takaisin, koska ei osaa elää ilman minua. Olen pyytänyt, ettei hän kirjoita, mutta mikään ei auta. NYT opettelen olemaan reagoimatta mihinkään viestiin. Mikä auttaisi? Lähestymiskielto? Kaikki viestit tallessa jatkotoimia varten varmuuden vuoksi.

Re: Narsistin yhteydenotto

Lähetetty: 20 Huhti 2020, 08:56
Kirjoittaja krassi
Omalla kohdallani paras tapa on olla reagoimatta mihinkään. Kun ei vastaa mitään, pääsee itse irti koukusta. Narsistille on pahinta täysi välinpitämättömyys. Kehuminen on hänelle parasta. Moittiminen parempi kuin ei mitään. Moittimesta narsisti saa virtaa taisteluun. Viesteihin vastaamista hän juuri toivoo.

Kun tapasin exäni noin kuukausi sitten valvotussa neuvottelussa, hän vieläkin jaksoi ehdottaa tapaamista kahden kesken sekä pyysi minua soittamaan hänelle. En suostu kumpaankaan.

Re: Narsistin yhteydenotto

Lähetetty: 12 Touko 2020, 21:21
Kirjoittaja LeylaB
Joka päivä soittaa ja välillä jätän vastaamatta vaan siitä nousee sellainen myrsky että! Välillä toivoo mun kuolemaa, välillä on niin ystävä, välillä lähettelee ihan kissankuvia vaikka vihaa kaikkia eläimiä, jne. En reagoi viesteihin. Lasten takia joudun vastaamaan puheluihin.

Re: Narsistin yhteydenotto

Lähetetty: 13 Heinä 2020, 01:13
Kirjoittaja rikkimennyt
Joo, saman olen havainnut, että paras keino on olla vastaamatta mitään. Joskus aikanaan vastasin vihalla ja pyysin lopettamaan ja koska ei auttanut, olen tajunnut, että vastaamatta jättäminen on kaikkein paras keino. On muuten todella rohkeaa, että uskaltaa sanoa päin naamaa, että en soita, enkä halua nähdä.

Itselleni on jäänyt narsistisista ihmisistä sellainen trauma, että pelkään aina jääväni alakynteen. Pelkään, että mut käännytellään puolelleen. Siksi nykyään luotan heikosti tuntemattomiin ihmisiin. Kokemuksesta tiedän, että narsistisilla ihmisillä (useamman olen kohdannut), on jännä tapa aina yrittää luikerrella takaisin sun elämään. Jos vähänkin "raottaa ovea", ne yrittää luikerrella takaisin sun elämään. On tosi tärkeää säilyttää viileät välit narsistiin tai narsistiseen henkilöön ja rajata elämänsä kunnolla.

Re: Narsistin yhteydenotto

Lähetetty: 05 Elo 2020, 15:42
Kirjoittaja Valaistunut
Terapiassa sanottiin samaa - mielummin ei vastausta tai jos on pakko, todella viileästi. Minkä tahansa tunteen näyttäminen lyö pökköä pesään ja narsisti saa otteen.