Yhteiskunta narsistien armoilla

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
EnHaluaUhriksi
Viestit: 3
Liittynyt: 26 Helmi 2014, 11:21

Yhteiskunta narsistien armoilla

Viesti Kirjoittaja EnHaluaUhriksi »

On järkyttävää miten paljon kärsimystä, vahinkoa ja kustannuksia narsisti-kiusaajat aiheuttavat yhteiskunnalle sekä uhreilleen ja miten heikko yhteiskunta on kaiken tämän edessä. Vasta nyt on tullut vainoamisen kriminalisoiva laki. Oikeuslaitos pyörittää tarpeettomia valituksia ja kanteita, joita ei koskaan olisi pitänyt voida nostaa ja joilla ei ole menestymisen mahdollisuutta.
Tuntuu, että syyteharkinta on aivan liian avutonta: tuomarit saadakseen ammattikunnalleen tai välttääkseen omaan toimintaansa kohdistuvaa kantelua, ottavat käsiteltäväksi juttuja, joiden tuomiossa sitten lopulta todetaan : ”Väärä kantajataho”. Eikös tällainen pitäisi huomata jo syyteharkinnassa?

Oikeusjärjestelmässä on vikaa, jos se ei kykene suojautumaan ilmeistäkään oikeuden väärinkäyttöä vastaan. Valitusoikeutta voidaan käyttää vahingon tuottamiseen. Koska oikeuksien käsittelyajat ovat tolkuttoman pitkiä tulee prosesseista itsessään rangaistus vaikka vastaaja todettaisiinkin syyttömäksi.

Yksi piirre, jonka pitäisi saada hälytyskellot soimaan hallinto- ym. valituksissa: Valittaja vaatii jotain vastoin omaa etuaan tai ilman omaa etua. Toinen seikka: Valituksesta aiheutuu suurta haittaa täysin sivullisille. Shikaani (oikeuden väärinkäyttäjä ilman tai jopa vastoin omaa intressiä) on mieleltään kuin terroristi. Sivullisten kärsimyksistä ei välitetä.

Olisi kiva kuulla jonkun juristin kommentteja tähän asiaan.
Hiirihaukka
Viestit: 28
Liittynyt: 16 Elo 2013, 21:16
Viesti:

Re: Yhteiskunta narsistien armoilla

Viesti Kirjoittaja Hiirihaukka »

Moi,

en osaa juristin puolesta ottaa kantaa, mutta voin kommentoida omaa kokemusta miten asia näyttäytyy minulle.

Ongelmatilanteet muodostuvat siitä, että narsistinen ihminen on hyvä puhumaan ja selittämään. Viranomaisen on helppo uskoa asiaa ja tästä syystä varsin helposti päädytään oikeuteen. Vastapuolena narsisti on myös väsymätön, käyttää varsin tehokkaasti hyväkseen jokaikisen oljenkorren joita on vain mahdollista käyttää. Valitettavasti narsisti tuntee hyvin oikeutensa ja käyttää ne kyllä hyväksi, joten suojautuminen on vaikeaa.

Oikeastaan syitä on moninaisia, esimerkiksi syyttäjät, viranomaiset ja tuomarit eri oikeusasteissa eivät tunnista ilmiötä tarpeeksi tehokkaasti. Oikeudellisessa mielessä "tunnistuksessa" on omat ongelmansa, mutta suhtautumista helpottaisi jos ilmiö tunnistettaisiin. NUT Ry tekee töitä hallituksen puolesta jatkuvasti, että asiaan saataisiin muutosta.

Lisäksi ongelmana on viranomaisten vuoropuhelu. Sitä on monessa kohtaa ihan liian vähän. Tietoja ei vaihdeta (tai yhdistetä) ja tämä johtuu monessa kohtaa lainsäädännöstä - se ei ole mahdollista. Tähän seikkaan NUTin on vaikea pureutua suoraan, sillä asian asteittainen muuttaminen täytyy tapahtua valtiollisesti lainsäädäntöön vaikuttamalla.
Ystävällisesti,

Markus Lustig
Työympäristöongelmien asiantuntija

http://www.markuslustig.com
Vastaa Viestiin