Aseksuaalisuus ja narsismi

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Cheeses2020
Viestit: 15
Liittynyt: 15 Touko 2020, 17:45

Re: Aseksuaalisuus ja narsismi

Viesti Kirjoittaja Cheeses2020 »

https://www.psychologytoday.com/us/blog ... /asexualit

https://www.lgbtqnation.com/2019/12/ase ... e-curious/


https://www.google.com/url?sa=t&source= ... tUfe8xekD3


https://sexpo.fi/kootusti-tietoa/aseksuaalisuus/

https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 7z_su--wbR


http://wiki.asexuality.org/Kinsey_scale ... nsey_scale

http://wiki.asexuality.org/ABCD_types?title=ABCD_types


Tässä joitakin tähän asiaani liittyviä julkaisuja, joiden pohjalta esitin yhden mahdollisen kuvion.
En omasta mielestäni missään väitä aseksuaalisuuden johtavan noin vain narsismiin, enkä ole syyllistynyt leimaamiseen. Halusin ottaa pohdittavaksi tämän mahdollisuuden. Nyt ilmeisesti sohaisin tahtomattani johonkin arkaan kohtaan, tai sitten tekstini luettiin tunnetilassa, jossa sananvalinnat, täsmällinen ilmaisu, ei enää hahmottunut.
Narsismissa on monia variaatioita, aseksuaaleissa on monia alatyyppejä, onko siis täysin mahdoton ajatus, että löytyisi se tapaus, joissa nämä kaksi kohtaavat?
Korostan vielä kerran, että aseksuaalisuus on usein pelkkää normivaihtelua populaatiossa, ja vakkutan ymmärtäväni termit aromanttisuus ja aseksuaalisuus :D .
Ymmärrän myös narsismin ja psykopatian sisällön, koska olen itse ns. "alalla" ja kirjoittanut aiheesta "teoksen".
Toivotulevasta
Viestit: 7
Liittynyt: 30 Syys 2017, 19:21

Re: Aseksuaalisuus ja narsismi

Viesti Kirjoittaja Toivotulevasta »

"Nyt ilmeisesti sohaisin tahtomattani johonkin arkaan kohtaan, tai sitten tekstini luettiin tunnetilassa, jossa sananvalinnat, täsmällinen ilmaisu, ei enää hahmottunut."

Kritiikki viestejäsi kohtaan oli täysin perusteltua. "arka kohta" tai "tunnetila" ei ole syynä kritiikkiin, vaan syynä on viestiesi sisältö ja tapa, jolla ajatuksesi muotoilit.
rikkimennyt
Viestit: 27
Liittynyt: 24 Huhti 2019, 20:45

Re: Aseksuaalisuus ja narsismi

Viesti Kirjoittaja rikkimennyt »

Komppaan edellistä. Se,että rinnastat aseksuaalisuuden löyhästi narsismiin tai psykopatiaan tai liität sen sairaudeksi tai puhut siitä sairauden yhteydessä ei ole mielestäni asiallista päättelyä. Mielestäni se on vähän sama,kuin lähtisi rinnastamaan vaikkapa homoseksuaalisuuden narsismiin tai väittäisi sitä sairaudeksi. Faktahan on kuitenkin se,että jokaisen seksuaalisuus on yksilöllinen ja joskus olen lukenut, että esim. seksiaddiktiota on vaikea määritellä siksi, että toiset ovat seksuaalisesti aktiivisempia kuin toiset. Ja mun kokemuksella ja mitä olen lukenut narsisteista,niin narsisteille on ennemminkin tyypillistä hyperseksuaalinen käytös/ holtiton seksielämä. Kuitenkin narsistienkin seksuaalisuus/seksuaalinen käytös on hyvin yksilöllinen.

Ihmetten sitä,mitä ylipäätään haet takaa? Miksi on olennaista alkaa määrittämään narsismia seksuaalisuuden kautta? Sehän on harhaanjohtavaa ottaen huomioon, että erilaisia seksuaalisuuksia on niin monta kuin on ihmisiäkin. Myöskään muutama lähde ei riitä tukemaan näin rajua väitettä. Ja huom! Kannattaa olla lähdekriittinen. Oikean tutkimuksen lähtökohtana on tuottaa tietoa aiheesta mahd. laajasti ja objetiivisesti, ei tutkijan omia asenteita tai ennakkokäsityksiä vahvistaen.
Harmaus
Viestit: 212
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 21:16

Re: Aseksuaalisuus ja narsismi

Viesti Kirjoittaja Harmaus »

Kiitos Cheeses2020 antamistasi esimerkeistä ja lähtiestä mitä linkkasit. Ei ole mahdotonta etteikö kuvailemiasi tyyppejä voisi olla olemassa, mutta tosiaan mitä Toivotulevasta sanoi, asiasi ilmaisussa olisi parantamisen varaa, ja komppaan rikkimennyttä seksuaalisuuteen liittyvissä pointeissa, koen että hän myös ymmärtää variaation mistä koetit puhua.
Cheeses2020 kirjoitti:Kuvaus.
Tapaus 1. Perusseksi ei kiinnosta. Toisen läheisyys ei kiinnosta. Sai suurimman nautinnon pornosta itsekseen. Erilaiset kinkyt kokeilut olivat ainoa tapa nostaa kiinnostusta, edes joskus. Vastapuoleen ei tunnesidettä. Koskettaminen oli vastenmielistä. Vain tarpeentyydytystä varten kontakti. Nämä ovat yhden aseksuaalin alatyypin toimintatapoja. Yhden. Useimmilla kuitenkin siis tunnesidoksia kumppaniin, itse himoa vaan ei ole fyysiseen puoleen. Narsisti, kyllä. Suunnaton ego, valehtelija ja huijari, kaikkien mitätöintiä, omavaltaista rikollista käytöstä, empatian puutetta, väkivaltaa, alistamista ym.
Tapaus 2. Ei kiinnostusta ihmissuhteisiin. Inhoaa koskettamista. Naisvihaa. Pelkkä seksistä puhuminen ällöttää. Kiinnostusta abstrakteihin asioihin. On varsin älykäs ja tätä kautta kokee olevansa liian hieno alentumaan alhaiseen kanssakäymiseen tavallisten kuolevaisten kanssa. Kertoo itse pelaavansa ihmisillä, eikä tunne sääliä ketään tai mitään kohtaan, ja sanoo itsekin olevansa psykopaatti. Ja on ylpeä siitä, ettei häntä ohjaile alhaiset vietit, kuten muita maan matosia.
Kuulisin mieluusti kohtaamisistasi heidän kanssa enemmän, ihan miten asiat ovat menneet käytännössä sinun ja heidän välillä kuten jotkut ovat kokemuksiaan foorumilla kirjoittaneet. Se että kuulee mitä on käytännössä tapahtunut voisi ehkä kommunikoida pointtisi uskottavammin kuin tämmöinen yleisemmällä tasolla kuvailu. Missä tilanteissa mitäkin on tullut esille jne.
Narsismista ollaan levitetty tietoa sukupolvien ajan, sanottu ettei tämä ole hyväksyttävää, mutta vieläkin ollaan siinä pisteessä ettei sille käytännössä tehdä yhtään mitään. Onko tästä siis hyötyä?
Uusikuu
Viestit: 16
Liittynyt: 04 Touko 2020, 20:29

Re: Aseksuaalisuus ja narsismi

Viesti Kirjoittaja Uusikuu »

Cheeses2020 kirjoitti: 13 Heinä 2020, 12:27 "Kun aseksuaali muuttuu aromanttiseksi hän ei kaipaa edes platoonista suhdetta."

"Aseksuaalisuus ei siis välttämättä ole mikään "sairaus" lainkaan."


Pari korjausta;

Aromanttisuus tarkoittaa, ettei henkilö tunne romanttista vetoa ihmisiin. Aromanttinen henkilö voi rakastaa ja seurustella. Häntä ei vain kiinnosta se, mikä sosiaalisesti mielletään "romanttiseksi", esim. he eivät halua käydä treffeillä, kävellä käsi kädessä, suudella, jne. Jos henkilö on aseksuaali, hän ei välttämättä ole aromanttinen. Jos henkilö on aromanttinen, hän ei välttämättä ole aseksuaali. Jos aromanttinen henkilö on suhteessa, se on juurikin platoninen suhde. Platonisuutta voi myös käyttää seksittömästä suhteesta. Mutta tällaiset suhteet ovat aivan yhtä tärkeitä, ja henkisesti ja emotionaalisesti intiimejä kuin romanttiset seurustelusuhteet.

Aseksuaalisuus ei ole sairaus. Tietyt asiat saattavat vaikuttaa jonkun seksualisuuteen, mutta sairaus se ei ole, se on seksuaalinen suuntautuminen siinä missä muutkin, sitä ei voi muuttaa tai valita. Aseksuaali ei tunne seksuaalista halua muita ihmisiä kohtaan. Heillä voi olla fantasioita, he saattavat harrastaa seksiä jos haluavat, he voivat masturboida ja heillä voi olla hyvinkin voimakas libido. He saattavat pitää seksistä teoriassa, mutta eivät käytännössä, olivat syyt mitä tahansa.

On ihan ymmärrettävää, että aseksuaalisuus ja aromanttisuus saattavat kuulostaa joidenkin korvaan pahalta. Olen itsekin usein kuullut, että a-spec ihmiset ovat "robotteja, joilla ei ole minkäänlaisia tunteita" ja kuinka "he eivät voi rakastaa". Nämä eivät ole totta ollenkaan. Rakkautta on monenlaista, emme rakasta perheitämme, lapsiamme ja lemmikkejämme samalla tavalla kuin aviokumppania, mutta rakastamme kaikkia heitä yhtä paljon, eri tavoilla. Samoin kuin seksiä voi olla monenlaista. Joillekin se on hyvin intiimi tapa osoittaa rakkautta ja mieltymystä, joillekin se on vain biologinen himo, joka pitää tyydyttää hinnalla millä hyvänsä.

On mahdollista, että narsisti voi olla aseksuaali. Mutta kaikki aseksuaalit eivät ole narsisteja.
Kokemuksistasi päätellen on hyvinkin mahdollista, että narsisti ei todella tunne minkäänlaista vetoa muihin ihmisiin, sillä tuntee olevansa "muita ylempänä" ja ei välitä lainkaan seksikumppanin tunteista. Heille se kumppani voi olla vain masturbointiväline, jolla pönkittää itsetuntoa. Ja sekin on totta, että seksiä on ympärillä koko ajan aivan liikaa, mediassa ja markkinoinnissa yms. Mutta seksin inhoaminen, koska se on "lihallista luolamies-kulttuuria" johon hän on "liian älykäs ja kehittynyt" kuulostaa vähän "incel"-ajattelulta, omasta mielestäni :D

Anteeksi, tuli aika pitkä teksti.
Emppati11
Viestit: 2
Liittynyt: 29 Heinä 2020, 15:23

Re: Aseksuaalisuus ja narsismi

Viesti Kirjoittaja Emppati11 »

Seurustelin juuri 7 kk narsistin kanssa. Aluksi hän ei voinut odottaa että pääsisi harrastamaan seksiä kanssani. Kun vihdoin myönnyin hän oli innoissaan muutaman kerran. Sen jälkeen ei mitään. Ajattelin ensin sen olevan väsymystä ja stressiä joten annoin olla. Jossain vaiheessa mainitsin että hän ei taida tuntea seksuaalista viehätystä minua kohtaan ollenkaan.
Hän hermostui ja sanoi että hän ei tunne seksuaalista viehätystä ketään kohtaan! Seuraavan n. 5 kk aikana emme harrastaneet seksiä kertaakaan. En siinä vaiheessa tajunnut yhdistää tätä hänen narsismiinsa. Olen tosi kiitollinen tästä kirjoituksesta, nyt tiedän että tämäkin oli osa hänen narsistista persoonaansa.
Toivotulevasta
Viestit: 7
Liittynyt: 30 Syys 2017, 19:21

Re: Aseksuaalisuus ja narsismi

Viesti Kirjoittaja Toivotulevasta »

Emppati11 Mulla on samantyyppinen kokemus menneisyydessä. Aluksi hän oli innostunut ja lyhyen ajan jälkeen kiinnostus lopahti, hän ei näyttänyt häiriintyvän siitä millään tavalla, että seksiä ei ole. Ite kävin läpi kaikki tunteet maan ja taivaan välillä, ja hän vaan eli elämäänsä. Tietenkään ei minkäänlaista empatiaa minun suuntaan. Tämä käytös liittyy mielestäni narsismiin, ei aseksuaalisuuteen.

Narsistilla on usein tarve uusille stimulaation lähteille, kun sisäistä maailmaa ei ole, pitää stimulus saada vaikkapa pornosta tms. Uusien puolien löytäminen toisesta on varmasti aika tylsää narsistille, se on joko on ta off. Toinen joko kiihottaa, tai ei. Alkuinnostuksen jälkeen kiinnostus ei sisäisen maailman puutteen takia pysy yllä, ja pitää etsiä uusi dopamiininlähde.

Kyse on persoonallisuushäiriöisen käyttäytymisestä, ei aseksuaalisen.
Vastaa Viestiin