Sivu 1/3

Elokuvia, joissa on narsisteja

Lähetetty: 12 Helmi 2015, 22:44
Kirjoittaja Ana
Elokuvien ystävänä aloitan vähän kepeämmällä aiheella. Oletteko nähneet elokuvia, joissa on päähenkilöinä narsisti?

Tämä tuli mieleen, kun näin Fifty Shades of Gray -leffan. Kirjoja en ole lukenut, vaikka se oli ilmeisesti suosittu kirjasarja pari vuotta sitten. Minulta meni jotenkin ohi. Tämän ensimmäisen elokuvan perusteella vaikuttaisi siltä, että Mr. Grey on narsisti tai vähintäänkin traumatisoitunut. Hän on suuryhtiön nuori johtaja, hurmaava, kontrollifriikki, joka intensiivisellä katseellaan yrittää päästä kohteensa pään sisälle, kykenemätön rakkauteen, sairaalloisen mustasukkainen, antaa kalliita lahjoja nuorelle opiskelijatytölle, jonka hän haluaa saada omakseen sadomasokistisiin leikkeihinsä. Hänellä on pitkä lista vaatimuksista ja sopimus tytölle, jolta hän yrittää saada allekirjoituksen siihen. Hän pelaa peliä saadakseen tytön pikkusormensa ympärille. Hän on itse ollut nuorena poikana sadomasokistisen leikin uhri vanhemmalle naiselle ja käy traumaansa yhä uudelleen läpi houkuttelemalla neitsyitä (tai ainakin tämä yksi on neitsyt) uhreikseen. Vaikka kyseessä onkin fiktio, on mielenkiintoista analysoida sitä ja vertailla tosielämään. Siinä oli myös paljon sattumia, jotka sopivat omaan elämääni. Muitakin yksityiskohtia kuin se, että opiskelijatytön nimi on Ana :)

Oletteko muut nähneet elokuvan tai lukeneet kirjoja? Tulkitsiko kukaan muu päähenkilöä narsistiksi vai mitä mieltä olette?

Re: Elokuvia, joissa on narsisteja

Lähetetty: 14 Helmi 2015, 13:16
Kirjoittaja Susannah
Pedro Almodovar: iho, jossa elän

Re: Elokuvia, joissa on narsisteja

Lähetetty: 15 Helmi 2015, 21:02
Kirjoittaja Karju
Narsismia ja psykopatiaa/sosiopatiaa käsitellään melko monessa elokuvassa. Mieliinpainuvin elokuva/sarja on Fargo

Re: Elokuvia, joissa on narsisteja

Lähetetty: 16 Helmi 2015, 16:01
Kirjoittaja Susannah
Perinteinen Lumikki-satu käsittelee narsismia. Elokuvaversiona voi katso "Lumikki ja metsästäjä." Lumikin äitipuoli janoaa valtaa ja kauneutta. Hän pönkittää niitä tuhoamalla toisia ihmisiä mm. Nuoria tyttöjä ja yrittämällä ennen kaikkea tuhota Lumikki, joka on aina häntä kauniimpi. "Kerro, kerro kuvastin, ken on maassa kaunehin", hän kysyy yhä uudestaan ja uudestaan peililtä. Toiset ihmiset ovat narsistille kuin peilejä, joista hän peilaa itseään.

Re: Elokuvia, joissa on narsisteja

Lähetetty: 24 Helmi 2015, 20:22
Kirjoittaja Ana
Kiitos vinkeistänne. Juu tuon Lumikin ja metsästäjän katsoin minäkin jo ennen kuin epäilin miestäni narsistiksi, ja se oli tosiaan ilmiselvä tarina narsismista. Ystäväni piti elokuvaa lapsellisena, mutta hän ei ymmärtänytkään sen symbolista merkitystä. Samainen ystäväni oli eri mieltä Fifty Shades of Graysin päähenkilöstä, jonka tulkitsin olevan jonkinlainen narsisti.

Re: Elokuvia, joissa on narsisteja

Lähetetty: 21 Loka 2015, 09:47
Kirjoittaja Intuitio
The Stepfather (USA, 2009)...

Re: Elokuvia, joissa on narsisteja

Lähetetty: 27 Loka 2015, 11:39
Kirjoittaja Notavictim
Unelmien opettaja. Lukiolaistyttö saa pakkomielteen nuoreen, komeaan opettajaansa eikä mikään este tämän saamisessa ole liian ylivoimainen. Todella hyvä leffa.

Re: Elokuvia, joissa on narsisteja

Lähetetty: 02 Helmi 2016, 12:25
Kirjoittaja Patsas
Aivan hurmaava on vanha klassikko Gaslight vuodelta 1944. Aikaperspektiivi tuo siihen hitusen huumoria, mutta tosi osuvaa on miehen köytös tässä.

Narsistia löytyy myös pukudraamasta Far from the madding crowd eli Kaukana maailman menosta.

Kummassakin tosin on yritetty motivoida narsistin ilkeilyä, että sille on syynsä, vaikka tosielämässä sille kukaan harvoin löytää mitään selkeää syytä.

Re: Elokuvia, joissa on narsisteja

Lähetetty: 13 Kesä 2017, 20:51
Kirjoittaja MariaS
Nainen junassa on todella hyvä!

Re: Elokuvia, joissa on narsisteja

Lähetetty: 25 Kesä 2017, 17:00
Kirjoittaja Harmaus
Susannah kirjoitti:Perinteinen Lumikki-satu käsittelee narsismia.
Hyvin paljon symboliikkaa siinä tosiaan. Jäin miettimään mikä symboliikka (myrkky)omenalla on minkä vois yhdistää reaalimaailmaan.

Jollain tavalla oon kans mieltänyt Tuhkimon käsittelevän sosiopatiaa tai narsismia. Ilkeä äitipuoli koettaa kaikin keinoin pitää Tuhkimon asemassa mihin hän on joutunut, hänen rumille tytöilleenkin Tuhkimo on uhka.