Onko tämä narsistille tyypillistä?

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Pate
Viestit: 5
Liittynyt: 19 Joulu 2018, 16:54

Onko tämä narsistille tyypillistä?

Viesti Kirjoittaja Pate »

Kävin tuossa jokin aika sitten keskustelun erään toisen oletettavasti narsistin haavoittaman ihmisen kanssa. Asia jäi mieleeni pyörimään ja ajattelin aluksi vaan pitää omana tietona, sillä tämän levitteleminen tuntemattomille ilman hänen hyväksyntäänsä voi tietyllä tasolla olla loukkaavaa. Mutta näin jonkinmoisen anonymiteetin turvin ajattelin ehkä on okei kysyä. Ehkä osasisin sanoa hänellekin vähän paremmin asiasta.

Keskustelukumppanini siis on mukava ja herkkä mutta todella sulkeutunut ja jokseenkin masentunut henkilö. On koettanut hakea terapiaan muttei vielä ole saanut apua. Hän kaipaa hirveästi merkityksellisiä ihmissuhteita ja suoranaisesti vieroksuu heitä jotka ovat hieman pinnallisempia tai eivät aina tarkoita mitä sanovat. Tästä kaipuusta huolimatta hän on hyvin itsenäinen.

Hän kertoi pojasta joka koetti kertomansa mukaan ärsyttää häntä tahallisesti muutaman vuoden ajan. Tuntemani ihminen on tiukasti sanonut ettei halua seurustelusuhteita vaan puhtaita kaverisuhteita. Poika oli kuulemma koettanut kiertää tätä kaikilla tekosyillä, mm. kavereita etuuksilla jne. kuin ei ymmärtäisi mitä toinen tarkoittaa. Sama kuvio oli kuulemma tapahtunut kaikessa keskustelussa. Kun tuntemani ihminen oli koettanut saada merkityksellisempää keskustelua aikaan, kuulla ja tulla kuulluksi, toinen oli vastannut jatkuvasti retorisilla kysymyksillä, sarkasmilla ja vitsailulla. Koska "niin ystävät tekevät".
Jätkäporukan keskinäisestä naljailusta tiedän mutta tämä ei vaikuttanut enää siltä. Olen tosin jätkäporukassa itsekin vähän tavallista syvällisempi joten en ole varma. Mun korviin tämä vaikuttaa tietoiselta ärsyttämiseltä myös. Poika oli pyytänyt anteeksi kuulemma vain silloin jos tuntemani ihminen koetti ottaa etäisyyttä tai meinasi pistää poikki. Tuntemani ihminen epäili että hän oli alkanut käyttäytymään näin koska ei halunnut seurustella kyseisen pojan kanssa ja koska hän oli kokenut pojan intiimimmät toiveet luotaantyöntävinä. Joskus poika kuulemma koetti ottaa tekojaan takaisin sanomalla ettei tiennyt. Tässä vaiheessa symppasin todella, sillä ex tyttöystävänikin sanoi monesti näin ja tietämättömyys tuntui monesti olevan seurausta siitä ettei hän vain halunnut kuunnella kunhan saa oman tahtonsa läpi tai rangaista siitä ettei saa aina haluamaansa.

Haluaisin olla tuntemalleni ihmiselle paremmin tukena mutten tiedä osaanko. En tiedä onko hänen kohdallaan kyse narsistisesta poikaystäväehdokkaasta vai onko pojan empatiakyky vain heikko. Tekeeko empatiakyvyttömyys itsessään narsistin? Ja koetanko nyt huolehtia itse liikaa kun otan asiaa tällä tavoin esille paremman tiedon puuttuessa?