Sivu 1/1

Myöntääkö narsisti olevansa narsisti?

Lähetetty: 24 Joulu 2019, 00:00
Kirjoittaja rikkimennyt
En tiedä,onko täällä jo käyty aiheesta keskustelua, mutta mua kiinnostaa tämä. Olen lukenut joitain nettiartikkeleita, joissa esitellään tutkimuksia, joiden mukaan narsistit myöntävät olevansa narsisteja kysyttäessä asiaa heiltä. Mutta ei taida olla näin, jos kysyt sitä esim kumppaniltasi? Käsittääksenihän narsisti pelkää paljastuvansa narsistiksi,koska joutuisi myöntämään heikkouksia itsessään sitten. Ehkä siis tutkimuksessa narsisti voi myöntää helpommin olevansa narsisti, koska siitä ei ole hänelle haittaa.

Oletteko muut pohtineet tällaista, tai koskaan kysyneet asiaa oletetulta narskulta? Jos olette, millaisia vastauksia olette saaneet? Kiinnostaisi tietää...

Re: Myöntääkö narsisti olevansa narsisti?

Lähetetty: 25 Joulu 2019, 10:41
Kirjoittaja Iuli
En usko että narsisti myöntää mitään. Hänhän aina ajattelee olevansa täydellinen ja ylivertainen. Olen omalta narsistiltani kysynyt myös ja piti minua lähinnä hulluna.

Re: Myöntääkö narsisti olevansa narsisti?

Lähetetty: 25 Joulu 2019, 19:44
Kirjoittaja krassi
Ei myönnä. Jollain tasolla moni narsisti voi tietää sen, mutta täysin ei myönnä. Tunnen hyvin yhden melko siedettävän narsistin. Olen keskustellut näistä asioista perusteellisesti hänen kanssaan. Olen sanonut suoraan, että hän on narsisti. Hän ei suutu siitä, mutta täysin ei myönnä. Hän tietää teoriassa paljon narsistin käyttäytymisestä, mutta käytännössä tekee kuitenkin samat virheet. Ei muutu koskaan.

Joiltakin ihmisiltä voi saada vastauksen: "minua on sanottu narsistiksi." Tällaista henkilöä kannattaa tarkkailla. Eräs terapeutti sanoi minulle, miten saa selville onko joku narsisti: "Kysy suoraan häneltä oletko narsisti?" Narsisti vastaa: "olen." Silti hän ei ymmärrä asiaa täysin. Narsisti paljastaa itsensä aina lopulta, jos on tarkkana ja tietää merkit.

Re: Myöntääkö narsisti olevansa narsisti?

Lähetetty: 26 Joulu 2019, 00:39
Kirjoittaja rikkimennyt
Näin oletinkin. Itse kysyin entiseltä silloin. Lopulta kun ensimmäisiä kertoja aloin epäillä vasta kunnolla narsismia. Hän ei myöntänyt, mutta ei hävennyt lainaankaan myöntää olevansa itsekäs. Silti lukemalla pelkästään listan narsistin ominaisuuksista jne hän täytti kaikki kriteerit. Manipuloi ja valehteli myös, eikä omannut todellisia arvoja. Oli siis opportunisti ja muuttui aina tilanteen mukaan. Mutta myöntäminen lienee mahdotonta, koska heikkouksia ei voi narsisti myöntää. Ja tietääkö "kunnon narsisti" edes asiaa itse täysin?

Re: Myöntääkö narsisti olevansa narsisti?

Lähetetty: 27 Joulu 2019, 21:06
Kirjoittaja Punaistajamustaa
Tässä on varmasti paljon vaihtelevuutta. Minulle narsisti sanoi tuttavuutemme alkuvaiheessa: ”Olethan sä jo huomannut sen, että olen narsisti?” En ottanut asiaa kovin vakavasti, koska ajattelin, ettei oikea narsisti sanoisi sellaista ääneen.... mutta... Tuohon toteamukseen hän lisäsi myöhemmin: olen narsisti sillä lailla hyvällä tavalla tai olen kiltti narsisti enkä psykopaatti, olen narsistinen, koska haluan elämässä saada kaiken. Näin ollen narsismi sai tavallaan häneltä itseltään oikeutuksen.

Re: Myöntääkö narsisti olevansa narsisti?

Lähetetty: 27 Joulu 2019, 21:18
Kirjoittaja krassi
Punaistajamustaa, tässä on se sama kaava. Ihminen sanoo olevansa narsisti, mutta heti perään tulee lievennykset ja selittelyt parempaan päin. Narsisti voi kehuakin sillä, että on narsisti. Kuvittelee, että se on hienoa. Ei tajua, mitä varsinaisesti merkitsee.
Narsisti kehuu kaikella mahdollisella. Exäni kehui sairauksiaankin. Nekin olivat hienoja.

Re: Myöntääkö narsisti olevansa narsisti?

Lähetetty: 28 Joulu 2019, 11:32
Kirjoittaja 3713
En usko minäkään, että narsisti ymmärtää tilaansa. Voi olla, että joku edellinen uhri on häntä sanonut narsistiksi ja hän voi jopa ns. kehuskella tällä "tittelillä".
Minun exä ilmoitti heti ensitreffeillä, että hänessä voi olla paljonkin vikaa, mutta narsisti hän ei ainakaan ole!. Samaan hengenvetoon painotti, että hänen lastensa äiti on ilmiselvä narsisti ja exavopuolisolle antoi skitsofrenia diagnoosin ( molemmat tunnen nyt ja ovat aivan täyspäisiä naisia kumpikin). Joskus olen sanonut hänelle, että kyllä se on hän, joka tämän narsismi diagnoosin saa. Silloin on yleensä hiljaa eikä myönnä tai kiellä. Useimmiten, riippuen sen hetkisestä humalatilasta, on kuitenkin ruvennut haukkumaan minua narsistiksi.
Itsestään puhuu ihmisenä, jolla on niin valtava empatiakyky, että siksi tämän aiheuttamaan pahaanoloon pitää ryypätä jatkuvasti. Minun näkövinkkelistäni hän on oikeasti täysin kykenemätön myötätuntoon ketään kohtaan. Paitsi tietysti itseään kohtaan, kun hän raukka on tavannut 52 vuotisen elämänsä aikana " vain hulluja naisia"!

Ja ajattelen, että vaikka syystä tai toisesta tämä narsku " myöntäisikin" olevansa persoonallisuushäiriöinen, niin hoitoon hän ei hakeudu. Yleensä, jos hakeutuu, niin kyse onkin sitten muusta kuin narsistisesta persoonallisuushäiriöstä.