Ymmärrääkö/suunnitteleeko narsisti tekojaan?

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Lasijoutsen
Viestit: 5
Liittynyt: 12 Tammi 2020, 09:04

Ymmärrääkö/suunnitteleeko narsisti tekojaan?

Viesti Kirjoittaja Lasijoutsen »

Otsikossa kysymys kokonaisuudessaan. Olen johdatellut kysymyksillä narsistipuolisoani ja mielestäni hän ei ymmärrä miksi ihminen loukkaantuu vaikkapa kommentist: , jos ihminen on ylipainoinen ja sanoo hänelle: kannattaisi läski lakata syömästä.
Puolisoni mielestä se on ok koska asia on totta ja hlö on ylipainoinen. Mielestään puolisoni ei tarvitse silloin pyytää anteeksi.
Kritisointia omalle kohdalleen puolisoni ei tosin siedä ollenkaan. Miten hänet saisi tämän asian ymmärtämään? Ei mitenkään?

krassi
Viestit: 320
Liittynyt: 23 Syys 2013, 10:29

Re: Ymmärrääkö/suunnitteleeko narsisti tekojaan?

Viesti Kirjoittaja krassi »

Lyhyt vastaus: ei mitenkään.

krassi
Viestit: 320
Liittynyt: 23 Syys 2013, 10:29

Re: Ymmärrääkö/suunnitteleeko narsisti tekojaan?

Viesti Kirjoittaja krassi »

Selitän vielä. Halusin kerran selittää exälleni mielestäni helpon asian. Harjoittelin sen terapeutin kanssa. Meidän molempien mielestä selitykseni oli yksinkertainen ja sitä ei voi olla ymmärtämättä. Lopputulos: Ex ei ymmärtänyt mitään. Alkoi vain rähjätä.

Harmaus
Viestit: 211
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 21:16

Re: Ymmärrääkö/suunnitteleeko narsisti tekojaan?

Viesti Kirjoittaja Harmaus »

Kuulostaa että hänellä on kusi noussut niin vahvasti päähän että vaikka nesteet valuttaisi pois ja saippualla pesisi, haju jäisi silti muistuttamaan hänen mentaliteetistaan. Hän kuulostaa enemmän tommoselta impulsiiviselta haukkujalta kuin suunnitelmalliselta manipuloijalta. Kyvyttömyys vastaanottaa kritiikkiä puoltaa myös sitä että hän on kusipään lisäksi myös todella lapsellinen.

Yleisesti aateltuna olettaisin että vastauksia on yhtä monta kuin narsistejakin. Jotkut voivat suunnitella mutta silloin todennäköisesti pelissä on enemmän kuin vain puolison alistaminen?
Narsismista ollaan levitetty tietoa sukupolvien ajan, sanottu ettei tämä ole hyväksyttävää, mutta vieläkin ollaan siinä pisteessä ettei sille käytännössä tehdä yhtään mitään. Onko tästä siis hyötyä?

rikkimennyt
Viestit: 21
Liittynyt: 24 Huhti 2019, 20:45

Re: Ymmärrääkö/suunnitteleeko narsisti tekojaan?

Viesti Kirjoittaja rikkimennyt »

Joo,varmasti näin kuten edellinen kirjoittaa: narsisteja on moneen lähtöön. Toiset ovat helpommin tunnistettavissa kuin toiset väitän. Esim oma ex oli aikanaan sellainen, että saattoi hetkittäin olla hyvin mukava, empaattisen lloinen, hyväkäytöksinen, kohtelias ja erittäin miellyttävä. Toisessa hetkessä taas aivan päin vastoin, hänen käytös oli suorastaan vastenmielistä, nöyryyttävää ja hänestä huokui sellainen ylimielisyys ja muiden halveksunta. Mutta hän oli myös hyvin manipuloiva, ja mielestäni osasu lukea tosi hyvin ihmistä ja osasi vastata niin kuten oletti toisen haluavan kuulla. Mutta sanat ja teot olivat räikeässä ristiriidassa. Hän saattoi sinisin silmin väittää olevansa mitä mahtavin kumppani jne. sanoi rakastavansa jne mutta valehteli, vähät välitti mun tunteista oikein missään. Käytti myös erilaisia keinoja manipuloimiseen. Jos esim syytä itseltään ei ollut mahdollista siirtää muualle tai jäi sepittelystä kiinni niin sitten vaipui vaikka päiviä kestävään mykkäkouluun. Keinot olivat monet. Väittäisin, että mitä taitavampi manipuloija narsisti on sitä enemmän käyttää myös suunnitelmallisuutta ja osaavat jopa vastata niin kuten muut haluavat kuulla. Mutta teot ovat silti aina ristiriidassa sanojen kanssa.

Vastaa Viestiin