Onkohan puolisoni narsisti - ei voi olla - tai siltä kyllä näyttää - ei voi olla - on - ei . onko?

Voit kirjoittaa oman tarinasi.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Arh491Ontrei
Viestit: 2
Liittynyt: 01 Huhti 2019, 21:13

Onkohan puolisoni narsisti - ei voi olla - tai siltä kyllä näyttää - ei voi olla - on - ei . onko?

Viesti Kirjoittaja Arh491Ontrei »

Vuosia sitten puolisoni sanoi, että jos "sinä loukkaantuisit tai sairastuisit niin, että et enää selviäisi itsenäisesti, niin MINÄ EN AINAKAAN alkaisi siunua kotona hoitaa". Silloin en osannut antaa asialle sen ansaitsemaa painoarvoia; kummastelin vain, koska kyllä minä ainakin yrittäisin, jos suinkin mahdollista, jos sinä...

Myöhemmin aloin ihmetellä, kun hänellä on pätevyyttä kyseenalaistaa ammattilaisten arviot esim. terveydenhuollon asioissa - jopa lähes suoralta kädeltä.

Muutoinkin hänellä on vakava puutostila: puuttuu nöyryyttä, puuttuu empatiaa, puuttuu kyky myöntää omat virheensä ja katsoa peiliin. Olen ollut paikalla kun hän on kohdellut ihmisiä tavallla, joka jossakin määrin kauhistaa minua. "Ei tuolla tavalla ihmisiä kohdella!" Lukuisia kertoja hän on toistellut minulle, että "minä [siis hän] en ole koskaan tehnyt mitään väärää!" Ns. terveestä ihmisestähän tuo kuullostaa vitsiltä, mutta kun se vain toistui ja toistui, minun oli pakko tunnustaa, että hän jollakin tasolla itse uskoi siihen. Myös hänet kauemmin ja paremmin tuntevilta ihmisiltä olen kuullut saman asian, jonka itse olin havainnut jo ennen kuin sain siihen heiltä varmistuksen: hänen toimintaperiaatteensa on suurelta osalta: minä, minä, minä.

Nyt olen reilun vuoden tutustunut narsismiin tarkemmalla kiikarilla. Vuosien ajan torjuin sen mahdollisuuden, suurelta osalta siksi että narsismi käsitteenä oli monimutkainen enkä tiennyt siitä tarpeeksi. Nykyisin on myönnettävä, että monet narsismin tuntomerkit sopivat häneen pelottavan ja kiusallisen hyvin.
Täti49
Viestit: 5
Liittynyt: 15 Maalis 2019, 15:04

Re: Onkohan puolisoni narsisti - ei voi olla - tai siltä kyllä näyttää - ei voi olla - on - ei . onko?

Viesti Kirjoittaja Täti49 »

Tämä on kyllä sama asia, jota itsekin pohdin suhteemme alkuhuuman jälkeen. Puolisoni ihmeellistä ja kummallista käytöstä ja käyttäytymistä. Loukkaavaa, tunteetonta, itsekeskeistä ja kieroa käytöstä. Sitä ei ilmeisesti halunnut itsellensä ensin tunnustaa, että jotain on ihan oikeasti pielessä, että vika ei olekkaan minussa vaan tuossa vastapuolessa. Ja sitten yksi kaunispäivä, jonkin riidan jälkeen totesin ystävälleni, että puolisoni taitaa olla narsisti, johon ystäväni totesi, että niin hänkin on sitä ajatellut. Ja nyt olen lukenut ja tutustunut narsismiin enemmän ja alkanut löytämään selityksiä näihin kaikkein kummallisempiin juttuihin, mitä suhteessamme on tapahtunut vuosien varrella, ja kylläkin pitänyt myös itseäni niin sinisilmäisenä ja luottavaisena, että hitto soikoon.
Arh491Ontrei
Viestit: 2
Liittynyt: 01 Huhti 2019, 21:13

Re: Onkohan puolisoni narsisti - ei voi olla - tai siltä kyllä näyttää - ei voi olla - on - ei . onko?

Viesti Kirjoittaja Arh491Ontrei »

Minä olen lapsuuden perheeni ankaran kasvatuksen tulos, ja olen sanonutkin, että minut piestiin kiltiksi. Minusta tuli sopeutuja ja mukautuja. Koko ikäni olen prosessoinut asioitteni kanssa. Vasta vajaan kymmenen vuoden sisällä olen alkanut ymmärtää, että alistettu ihminen EI TUNNISTA, milloin häntä käytetään hyväksi. Omia rajojaan on mahdotonta puolustaa, jos niitä [siis rajojaan] ei tunne.
Vastaa Viestiin