Sivu 1/1

Vaikea tilanne ystävällä

Lähetetty: 04 Loka 2019, 00:27
Kirjoittaja YstävänAsialla
Hei,

En kirjoita tänne yksityiskohtia, jotta narsku ”Make” ei tunnista itseään. Olen ystävän asialla. Hän aloitti seurustelemaan Maken kanssa toistakymmentä vuotta sitten. He olivat hyvin hyvin rakastuneita toisiinsa, kun näimme pari kertaa. Minun hälytyskellot soivat jo vienosti tuolloin Maken kohdalla. Vuodet vierivät, he avioituivat kaikessa hiljaisuudessa. Ystäväni ”Maija” vieraili meillä itsekseen. Hänestä tuli yhden lapsemme kummi kaiken keskellä. Olemme tunteneet toisemme tosi kauan. Paljon ennen Makea jo tutustuimme toisiimme. Ystäväni Maija on fiksu, älykäs ja iloinen nainen. Tai oli ennen kuin Maken vaikutus alkoi näkyä. He saivat lapsen. ”Liisan” . Monta kertaa mietin miten Maija voi. Tiesin hänen masennuksestaan, lapsuudestaan. Huoli parisuhteen vaikutuksesta heräsi tuon tuosta, mutta elämäni ruuhkavuosia viettävänä en älynnyt ottaa kunnolla selvää. Kunnes sain Makelta tiedon, että Maija on yrittänyt hyvin rajulla tavalla itsemurhaa. Olin heti varma että syy itsariyritykseen on Maken ja Maijan suhde. Nyt viimeinkin Maija on pääsemässä eroon Makesta. Maija menetti itsariyrityksensä myötä liikuntakyvyn...

Huoli lapsen huoltajuudesta kalvaa sydäntä. Make asuu Liisan kanssa. Lähellä Maijan invatalossa olevaa kotia. Maija näkee Liisaa, tuota elossapitävää voimaansa liian vähän. Mennään aina Maken ehdoilla... Pelkään että Maija ei jaksa. Miten päästä eroon Maken vaikutuspiiristä? Liisa pitää Maijan elossa... Narsistimies on julmuri. Olen huolissani myös Liisasta. Pienestä tytöstä. Mitä kaikkea voin ystävänä tehdä?

Re: Vaikea tilanne ystävällä

Lähetetty: 11 Loka 2019, 13:51
Kirjoittaja YstävänAsialla
Pystyykö kukaan samaistumaan? Avioero astuu voimaan lähiaikoina...

Re: Vaikea tilanne ystävällä

Lähetetty: 12 Loka 2019, 15:23
Kirjoittaja krassi
Meidän yhteiskunnassa ystävä voi yleensä tehdä hyvin vähän tällaisissa tilanteissa. Valitettavasti. Lastensuojeluviranomaiset voivat puuttua lapsen kohteluun, jos on rikkomuksia.