Mistä voimia?

Narsistit parisuhteessa/avioliitossa. Täällä voit keskustella kaikista parisuhteeseen, avioliittoon yms. liittyvistä asioista.

Valvojat: Karju, NinniAnniina

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
kerubi
Viestit: 1
Liittynyt: 19 Tammi 2024, 08:16

Mistä voimia?

Viesti Kirjoittaja kerubi »

Hei,

Olen elänyt parisuhteessa uusperheenä noin 6 vuotta. Erityisesti viime vuodet olleet aivan hirveitä. Olen pitkään kyseenalaistanut oman mielenterveyteni, olen epäillyt olevani huono ihminen, olen ollut masentunut pitkään, olen syyttänyt itseäni, olen antanut anteeksi huonoa käytöstä. En aiemmin edes ajatellut kumppanini olevan narsisti, mutta sitten luin tämän näiltä sivuilta löytyvän tekstin Narsisti Kodin Valtiaana ja samanaikaisesi valaistuin ja järkytyin samanaikaisesti. Tuo teksti on kuin joku olisi salakuvannut kotiani/kotiolojani ja kirjoittanut siitä artikkelin. Kaikki - siis aivan kaikki - mitä tuossa kuvataan toteutuu kotonani.

Minua on alistettu, uhkailtu, lyöty sekä henkisesti että myös yhden kerran fyysisesti. Haluaisin irtautua suhteesta, mutta se ei olekaan niin helppoa. Muutamien ikävien sattumien takia olen tällä hetkellä taloudellisesti riippuvainen puolisostani. Minulla on 2 lasta vuoroviikoin, eikä varani vielä aivan riitä omaan asuntoon, edes vuokra-asuntoon. Soppaa vaikeuttaa lapsieni toinen vanhempi, johon välit ovat kaikkea muuta kuin hyvät. Sukulaisia taikka vanhempia, jotka voisivat auttaa ei ole. Ystäväpiirini on kaventunut vain pariin ihmiseen, joiden kanssa olen yhteyksissä ehkä kerran vuodessa.

Koetan rakentaa taloudellista itsenäisyyttä, mutta siinä menee vielä hetken aikaa. Samaan aikaan oma jaksamiseni on aivan lopussa ja itselläni on joka päivä vaikeampaa pitää kulissia pystyssä puolisolleni sekä lapsilleni. Välillä autoa ajaessa mietin miltä tuntuisi moottoritiellä kääntää rattia vain hiukan vasemmalle...

Mitä keinoja on jaksaa tällaisessa tilanteessa? Miten pystyn psyykkaamaan itseni siihen, että joku päivä aurinko vielä paistaa? Miten pystyn selviämään vielä jonkun aikaa kunnes pääsen irtautumaan?

PS. Olen mies