Narsisti esimiehenä

Voit kirjoittaa oman tarinasi.

Valvojat: Karju, NinniAnniina

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Eleonor
Viestit: 1
Liittynyt: 27 Maalis 2024, 07:10

Narsisti esimiehenä

Viesti Kirjoittaja Eleonor »

Muutin toiselle puolelle maailmaa töihin 7 vuotta sitten. Sain lähiesimiehekseni mielestäni todella valovoimaisen, pidetyn ja vaikuttavan persoonan. Meillä klikkasi hyvin ja hän kehui usein työtapaani ja motivaatiota, erityisesti kuinka olimme "niin samanlaisia" ja kuinka muistutin häntä itseään nuorempana.

Pari ensimmäistä vuotta menikin aika siivillä, tein eläimen lailla töitä, mutta se kantoi hedelmää ja olimme todella tuottoisia. Sain suuria tilauksia valmiiksi ja hankin firmallemme hyvää mainetta ja kunniaa.

Haasteet kuitenkin alkoivat puolisoni sairastuttua muutama vuosi sitten ja kun jouduin ottamaan pikku hiljaa etäisyyttä töistä. Esimieheni ei lempeistä sanoistaan ja myönnytyksistään huolimatta tuntunut kovin ymmärtäväiseltä ja tuntui lähinnä odottavan ja painostavan koska palaan takaisin myyntitykiksi.

Tuli korona ja firmalla alkoi mennä todella huonosti. Koin, etten saanut riittävää tukea, eikä huoliani kuultu vaikka esitin ratkaisuehdotuksiani tilanteeseen. Minut lähinnä sivuutettiin ja pyrittiin pitämään kiireisenä toissijaisilla tehtävillä.

Lopulta pinnani tuli täyteen ja palasin Suomeen. Aloitin uudessa työpaikassa ja asiat lähtivät rullaamaan taas parempaan suuntaan. Huomasin kuitenkin, että työtapani oli varsin raadollinen ja ylitunnollinen suhteessa muiden panokseen. Tein jonkin verran hankintaa etänä vanhaan firmaani, mutta esimieheni ei enää juuri keskustellut kanssani. Aloin kyseenalaistamaan arvostiko hän minua tai firmalle antamaani työpanosta yhtään? Mietin myös kiinnostiko häntä firman tulevaisuus ja pärjääminen ollenkaan, vai etsikö hän vain mainetta itselleen ja omille saavutuksilleen?

Näihin kysymyksiin esimies ei ikinä vastannut, hän pyysi juttelemaan henkilöstöassistentin kanssa ja käyttäytyi kohtaani passiivis-aggressiivisesti. Lisäksi aloin kuulla firmasta huhuja, että olin kuulemma pyrkyri ja uusi työnantajani oli täysin mätä.

Nyt olen pikku hiljaa ymmärtämässä, että ongelma ei olekaan ollut oma työpanokseni/sitoumukseni tai saamattomuuteni vaan edellisen lähiesimieheni oma itsekkyys, oman edun tavoittelu ja kateellisuus. En tiedä onko hänen mahdollista korjata näitä virheitä, jotka koen maksaneen koko firman menestyksen ja maineen. Olenko liian hyväuskoinen jos yritän tarjoa auttavaa kättä ja edelleen pelastaa tämän esimiehen ja uppoavan firman?