Elokuvia, joissa on narsisteja

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Ana
Viestit: 9
Liittynyt: 31 Tammi 2015, 20:19

Elokuvia, joissa on narsisteja

Viesti Kirjoittaja Ana »

Elokuvien ystävänä aloitan vähän kepeämmällä aiheella. Oletteko nähneet elokuvia, joissa on päähenkilöinä narsisti?

Tämä tuli mieleen, kun näin Fifty Shades of Gray -leffan. Kirjoja en ole lukenut, vaikka se oli ilmeisesti suosittu kirjasarja pari vuotta sitten. Minulta meni jotenkin ohi. Tämän ensimmäisen elokuvan perusteella vaikuttaisi siltä, että Mr. Grey on narsisti tai vähintäänkin traumatisoitunut. Hän on suuryhtiön nuori johtaja, hurmaava, kontrollifriikki, joka intensiivisellä katseellaan yrittää päästä kohteensa pään sisälle, kykenemätön rakkauteen, sairaalloisen mustasukkainen, antaa kalliita lahjoja nuorelle opiskelijatytölle, jonka hän haluaa saada omakseen sadomasokistisiin leikkeihinsä. Hänellä on pitkä lista vaatimuksista ja sopimus tytölle, jolta hän yrittää saada allekirjoituksen siihen. Hän pelaa peliä saadakseen tytön pikkusormensa ympärille. Hän on itse ollut nuorena poikana sadomasokistisen leikin uhri vanhemmalle naiselle ja käy traumaansa yhä uudelleen läpi houkuttelemalla neitsyitä (tai ainakin tämä yksi on neitsyt) uhreikseen. Vaikka kyseessä onkin fiktio, on mielenkiintoista analysoida sitä ja vertailla tosielämään. Siinä oli myös paljon sattumia, jotka sopivat omaan elämääni. Muitakin yksityiskohtia kuin se, että opiskelijatytön nimi on Ana :)

Oletteko muut nähneet elokuvan tai lukeneet kirjoja? Tulkitsiko kukaan muu päähenkilöä narsistiksi vai mitä mieltä olette?
Susannah
Viestit: 26
Liittynyt: 05 Helmi 2015, 09:49

Re: Elokuvia, joissa on narsisteja

Viesti Kirjoittaja Susannah »

Pedro Almodovar: iho, jossa elän
Karju
Viestit: 64
Liittynyt: 22 Elo 2013, 13:23

Re: Elokuvia, joissa on narsisteja

Viesti Kirjoittaja Karju »

Narsismia ja psykopatiaa/sosiopatiaa käsitellään melko monessa elokuvassa. Mieliinpainuvin elokuva/sarja on Fargo
Susannah
Viestit: 26
Liittynyt: 05 Helmi 2015, 09:49

Re: Elokuvia, joissa on narsisteja

Viesti Kirjoittaja Susannah »

Perinteinen Lumikki-satu käsittelee narsismia. Elokuvaversiona voi katso "Lumikki ja metsästäjä." Lumikin äitipuoli janoaa valtaa ja kauneutta. Hän pönkittää niitä tuhoamalla toisia ihmisiä mm. Nuoria tyttöjä ja yrittämällä ennen kaikkea tuhota Lumikki, joka on aina häntä kauniimpi. "Kerro, kerro kuvastin, ken on maassa kaunehin", hän kysyy yhä uudestaan ja uudestaan peililtä. Toiset ihmiset ovat narsistille kuin peilejä, joista hän peilaa itseään.
Ana
Viestit: 9
Liittynyt: 31 Tammi 2015, 20:19

Re: Elokuvia, joissa on narsisteja

Viesti Kirjoittaja Ana »

Kiitos vinkeistänne. Juu tuon Lumikin ja metsästäjän katsoin minäkin jo ennen kuin epäilin miestäni narsistiksi, ja se oli tosiaan ilmiselvä tarina narsismista. Ystäväni piti elokuvaa lapsellisena, mutta hän ei ymmärtänytkään sen symbolista merkitystä. Samainen ystäväni oli eri mieltä Fifty Shades of Graysin päähenkilöstä, jonka tulkitsin olevan jonkinlainen narsisti.
Intuitio
Viestit: 6
Liittynyt: 28 Tammi 2015, 19:06

Re: Elokuvia, joissa on narsisteja

Viesti Kirjoittaja Intuitio »

The Stepfather (USA, 2009)...
Notavictim
Viestit: 127
Liittynyt: 21 Elo 2013, 18:48

Re: Elokuvia, joissa on narsisteja

Viesti Kirjoittaja Notavictim »

Unelmien opettaja. Lukiolaistyttö saa pakkomielteen nuoreen, komeaan opettajaansa eikä mikään este tämän saamisessa ole liian ylivoimainen. Todella hyvä leffa.
Patsas
Viestit: 31
Liittynyt: 01 Loka 2013, 00:08

Re: Elokuvia, joissa on narsisteja

Viesti Kirjoittaja Patsas »

Aivan hurmaava on vanha klassikko Gaslight vuodelta 1944. Aikaperspektiivi tuo siihen hitusen huumoria, mutta tosi osuvaa on miehen köytös tässä.

Narsistia löytyy myös pukudraamasta Far from the madding crowd eli Kaukana maailman menosta.

Kummassakin tosin on yritetty motivoida narsistin ilkeilyä, että sille on syynsä, vaikka tosielämässä sille kukaan harvoin löytää mitään selkeää syytä.
MariaS
Viestit: 30
Liittynyt: 08 Kesä 2017, 22:53

Re: Elokuvia, joissa on narsisteja

Viesti Kirjoittaja MariaS »

Nainen junassa on todella hyvä!
Harmaus
Viestit: 213
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 21:16

Re: Elokuvia, joissa on narsisteja

Viesti Kirjoittaja Harmaus »

Susannah kirjoitti:Perinteinen Lumikki-satu käsittelee narsismia.
Hyvin paljon symboliikkaa siinä tosiaan. Jäin miettimään mikä symboliikka (myrkky)omenalla on minkä vois yhdistää reaalimaailmaan.

Jollain tavalla oon kans mieltänyt Tuhkimon käsittelevän sosiopatiaa tai narsismia. Ilkeä äitipuoli koettaa kaikin keinoin pitää Tuhkimon asemassa mihin hän on joutunut, hänen rumille tytöilleenkin Tuhkimo on uhka.
Narsismista ollaan levitetty tietoa sukupolvien ajan, sanottu ettei tämä ole hyväksyttävää, mutta vieläkin ollaan siinä pisteessä ettei sille käytännössä tehdä yhtään mitään. Onko tästä siis hyötyä?
Vastaa Viestiin