Kansalaislakialoite kiusaamiseen puuttumisen parantamiseksi!

Työpaikoilla narsistit ovat suurena rasitteena työyhteisölle. Onko sinulla tarina kerrottavana?

Valvojat: Karju, NinniAnniina

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Johtamisaktivisti
Viestit: 17
Liittynyt: 05 Syys 2014, 15:59

Kansalaislakialoite kiusaamiseen puuttumisen parantamiseksi!

Viesti Kirjoittaja Johtamisaktivisti »

Huomenna sunnuntaina avautuu nimienkeräys kansalaisaloitteelle, jossa pyritään parantamaan mahdollisuuksia puuttua työpaikkaikiusaamiseen. Oletko sinä kiusaamisen hiljainen hyväksyjä? Vai oletko niiden joukossa, jotka sanovat, että tämän on loputtava?

Työpaikkaikiusaaminen on valtava ongelma monella eri tasolla.

Henkinen väkivalta voi tuhota kiusatun ja hänen läheistensä elämän. Henkisesti nitistetyn uhrin on tällä hetkellä lähes mahdotonta saada itselleen oikeutta.

Hyvien johtajien on vaikea puuttua organisaationsa tuottavuuden ja kehittymisen lamauttavaan kiusaamiseen. Kiusaaminen on yksi tuottavuuden kasvun pahimmista esteistä. Osaamista tunnistaa ja keinoja puuttua on vielä liian vähän. Oma roolini on auttaa johtajia ratkaisemaan nämä ongemat eettisesti, juridisesti ja yrityksen maineen kannalta kestävällä tavalla siten, että organisaatio voi saavuttaa kaiken potentiaalinsa.

Yhteiskunnan tasolla puhumme mahdollisesti 30 miljardin arvoisesta vuotuisesta haitasta. Tämän maksavat veronmaksajat, yritykset ja vakuutusyhtiöt. Ajatelkaa, jos saisimme edes puolet noista miljardeista valtion tuloslaskelman viivan alle. Se siitä taantumasta ja kilpailukyvyn puutteesta-

Hyväksytkö sinä kiusaamisen? Vai allekirjoitatko ja jaatko tämän aloitteen kaikille?

http://johtamisaktivisti.com/2015/02/28 ... akialoite/