Narsismia vai alkoholismia?

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
nemo
Viestit: 10
Liittynyt: 04 Joulu 2018, 06:58

Re: Narsismia vai alkoholismia?

Viesti Kirjoittaja nemo »

Venica kirjoitti: 14 Joulu 2018, 23:55 Okei. Ymmärsin sitte väärin. Tukena me täällä.silti ollaan ja tsemppejä teille
Juu ei mitään, helposti tuosta ehkä tuollaisen kuvan saattoi saadakin. Mutta nämä ihmiset tosiaan hyvin tärkeitä ihmisiä jotka on käytännössä pitäneet meitä kasassa vaikeina hetkinä ja olleet aina tukena (myös isälle), joten heitä kohtaan minulla ei ole mitään muuta kuin kiitoksen sanaa.

Mutta paljon on apua ollut tästä forumistakin omien ajatusten selkiyttämisessä, joten kiitos siitäkin.
NeitiK
Viestit: 167
Liittynyt: 15 Joulu 2015, 22:54

Re: Narsismia vai alkoholismia?

Viesti Kirjoittaja NeitiK »

Se tosiaan jaksaa hämmästyttää, miten jotkin toimintamallit voivat olla niin täsmälleen samanlaisia, ja vielä sanatkin täysin samoja. Toisaalta se on kullanarvoista, että ihmiset kertovat tarinoitaan, joiden kautta voi omiakin kokemuksia ymmärtää ja jäsentää paremmin.

Voin samaistua siihen ajatukseen, että vaatii kypsyttelyä tehdä lopullisia päätöksiä. Jokin osa miettii, että ehkä jollain tapaa kykenee pysymään kartalla ja tai kontrolloimaan jotakin, jos saa tietoa viestien kautta missä mennään. Toisaalta tällaisen ihmisen kanssa ei koskaan voi tietää missä hänen mielensä todella menee, viestit kertovat vain sen, mitä hän haluaa tällä hetkellä muille sanoa. Eli kontrolli on lopulta illuusio, joka ei tällaisten ihmisten kanssa toteudu. Kaikki on joka tapauksessa yhtä arvaamatonta, seurasiko sitä sitten välillä viestien kautta vai ei. Ja seuraaminen pitää kiinni traumasidoksessa (säännöllinen annostus), ja epävarmuuden jatkuvassa tiedostamisessa. Ne ajat, kun on ollut pitkään hiljaista, ovat olleet oman elämän rakentamisen aikaa. Ja oikeastaan tietoa siitä, missä mennään, ei ole kaivannutkaan enää sitten, kun on vähän päässyt kokemaan elämää ilman niitä. Kaikki tämä vaatii kuitenkin kypsyttelyä, aivot käsittelevät asioita hitaasti mutta varmasti. Tietty epävarmuus ei koskaan poistu, ja jokainen saa valita oman tapansa käsitellä sitä. Joskus voi olla tarve saada aineistoa viranomaisia varten. Lisäksi tähän kaikkeen liittyy samalla myös menetyksen käsittely ja irti päästäminen. Siinä oma elämä kuitenkin kärsii, jos elää jatkuvassa hälytystilassa viestien suhteen. Siihen on hyvä löytää jokin ratkaisu.
nemo
Viestit: 10
Liittynyt: 04 Joulu 2018, 06:58

Re: Narsismia vai alkoholismia?

Viesti Kirjoittaja nemo »

NeitiK kirjoitti: 15 Joulu 2018, 14:53 Se tosiaan jaksaa hämmästyttää, miten jotkin toimintamallit voivat olla niin täsmälleen samanlaisia, ja vielä sanatkin täysin samoja. Toisaalta se on kullanarvoista, että ihmiset kertovat tarinoitaan, joiden kautta voi omiakin kokemuksia ymmärtää ja jäsentää paremmin.
Tämä on ollut kyllä hätkähdyttävää kun olen lukenut blogiasi, muiden narsistien uhrien kirjoituksia ja ylipäänsä kirjoituksia narsismista, että miten sieltä tulee lähes sanantarkkoja lainauksia isän sanomista asioista ja reaktioista eri tilanteisiin.

Sen verran päivitystä tilanteeseen että nyt on yritetty näiden läheisten sukulaisten toimesta vielä yhtä yritystä saada jonkinlainen järkevä ratkaisu asiaan, kun isä on heidän suuntaan tuota yhteydenpitoa jatkanut lähes päivittäin. Tämä heidän yhteydenottonsa oli tehty niin sovittelevaan ja niin vähän isää syyllistävään sävyyn kuin sen vaan rehellisesti voi tehdä. Siinä oli selitetty vähän meidän näkökantoja tilanteeseen mutta hyvin ymmärtävään sävyyn myös isän reaktioiden osalta. Vastaus oli lyhyt tyyliin "En ota enää teihin koskaan yhteyttä enkä häiritse teitä!" Toki jo tässä vaiheessa tiedetään että tuo ei tule pitämään paikkaansa mutta tuo reaktio kertoo minusta kyllä paljon siitä että onko tässä mitenkään mahdollista saada järjellistä ratkaisua aikaiseksi. Nyt alkaa tuntumaan siltä että on aika laittaa linjat poikki lopullisesti.
nemo
Viestit: 10
Liittynyt: 04 Joulu 2018, 06:58

Re: Narsismia vai alkoholismia?

Viesti Kirjoittaja nemo »

Kaksi päivää kesti hiljaisuutta, sitten oli taas sähköpostissa tuttua syyllistämistä kuinka me ollaan nyt aiheutettu hänelle terveysongelmia ja että me ollaan varmasti nyt tyytyväisiä tilanteeseen ja saavutettu se mitä on haettukin. Eli ei tämä etene tästä mihinkään vaikka yrittäisi minkälaista järkipuhetta ja vetoamista. Ne järkipuheet ohitetaan täysin ja keskitytään sen sijaan johonkin yhteen sivulauseen sanaan joka saadaan käännettyä negatiiviseksi. Mutta tämä viesti oli nyt se sysäys että tein sen päätöksen että sähköpostit meni nyt blokkiin. Ja katsellaan että yrittääkö puhelimen kautta vielä viestiä, niin laitan blokkauksen tarvittaessa siihenkin.
Venica
Viestit: 328
Liittynyt: 12 Tammi 2017, 09:12

Re: Narsismia vai alkoholismia?

Viesti Kirjoittaja Venica »

Juuri näin. Varmasti oli oikea ratkaisu.Ihanaa joulun aikaa kaikille
krassi
Viestit: 350
Liittynyt: 23 Syys 2013, 10:29

Re: Narsismia vai alkoholismia?

Viesti Kirjoittaja krassi »

Olen huomannut narsistien kanssa toimiessa, että oma polku on kuljettava. Vaikka kaverit sanoisivat, että pistä kaikki yhteydet poikki, ne katkaisee vasta, kun itse on varma asiasta. Vaatii ehkä pari kolme viestiä enemmän kuin neuvotaan. Silloin No Contact myös pysyy, kun itse on sisäistänyt asian.
Venica
Viestit: 328
Liittynyt: 12 Tammi 2017, 09:12

Re: Narsismia vai alkoholismia?

Viesti Kirjoittaja Venica »

Näin.se on. Itse kutsun sitä viimeiseksi niitiksi. Mikä se on niin se on jokaisella oma ja jollekin sitä ei edes tule vastaan koskaan.
nemo
Viestit: 10
Liittynyt: 04 Joulu 2018, 06:58

Re: Narsismia vai alkoholismia?

Viesti Kirjoittaja nemo »

No mutta eihän se sitten kuitenkaan mennyt niin kuin Strömsössä... eli sieltähän löytyi vielä pari ässää hihasta. Ensinnäkin meillä on siitä hankala tilanne että isä asuu meidän osittain omistamassa kämpässä (kuolinpesä) joten sieltähän tuli mukava summa remonttivastikkeita meille maksettavaksi vaikka oli joskus suullisesti sovittu että niin kauan kuin hän kämpässä asuu niin maksaa myös kaikki kulut. Eli pakko oli sitten kokonaisen yhden päivän jälkeen poistaa tuo esto koska nyt mennään näköjään sille asteelle että on pakko pysyä ajan tasalla mitä hän tekee, kun ei meiltä muuten mitään reaktiota saa niin yrittää sitten iskeä meihin taloudellisesti. Onhan meillä tietysti lain mukaan mahdollisuus pistää tuo pesä jakoon ihan pelkästään meidän vaatimuksella mutta sekin voi tällaisen ihmisen kanssa olla pitkä, hankala ja kallis prosessi joten mietitään ja tutkitaan nyt mitä kannattaa tehdä. Vieläkään en ole mitään isälle vastannut tai reagoinut muutenkaan, enkä aio reagoidakaan, mutta nyt on pakko edelleen jatkaa tätä viestipommituksen lukemista että pysyy ajan tasalla eikä tule mitään yllätyksenä.

Ja sittenhän hän vielä löysi yhden yhteydenottokanavan kun tältä uudelta naisystävältä tuli oikein kunnon syyllistystä postitse. Joko ihan "tilaustyönä" tai sitten narsisti(?) on onnistunut manipuloimaan niin täydellisesti että oli melkein kuin suoraan omasta kynästään tuo kirje. Vaikka epäilen että tämä naisystävä ei ole saanut nähtäväkseen näitä meidän kirjoittamia kirjeitä/viestejä, ja tuskin on tietoinen siitäkään miten sairaalle tasolle isä on viesteissään ja toimissaan mennyt, ja on sikäli vaan sen varassa mitä isä hänelle kertoo, niin hänenkin kanssa on asiasta sen verran ihan henkilökohtaisesti aikaisemmin puhuttu että aivan noin sokea hänenkään ei pitäisi olla ja hänenkin pitäisi tietää myös että meidän puoli tarinasta on aika vahvasti erilainen. Mutta ilmeisesti on niin lähellä tuossa vaikutuspiirissä että manipulointi on onnistunut tai sitten toimii peloissaan?

Eilen oli sitten taas tullut myös uutta sähköpostia minulle (tämä alkaa taas olla nyt päivittäistä), ja tällä kertaa sävynä oli itsesääli ja oman yksinäisyyden korostaminen. Ja se miten me täysin vailla omaatuntoa ollaan vielä vaikeutettu hänen jo ennestään vaikeaa tilannettaan. Ja kun koko suku on nyt kuulemma liittoutunut häntä vastaan niin onneksi hänellä on nyt yksi vanha ystävä jolle hän on kertonut tilanteesta (voi olla ehkä aavistuksen väritetty versio...) ja joka ymmärtää häntä ja tukee häntä tässä asiassa. Pyysi oikein ottamaan yhteyttä tähän ihmiseen niin tämä voi kuulemma mielellään oikoa meidän valheitamme.

No, edelleenkin minä tiedän mitä on oikeasti tapahtunut ja tiedän että mitä minä olen sanonut on totta, ja kaikki ne ihmiset jotka isän ja meidät tuntee ja on kuulleet tarinan molemmat puolet tukevat meitä, joten ei tuo viestien sisältö sinänsä minua enää isosti hetkauta, vaikka tuosta naisystävän viestistä kyllä hetkellisesti nousi melkoinen raivo pään sisälle. Mutta kyllähän tälle pikkuhiljaa jo jonkinlaisen päätöksen haluaisi kun tässä nyt ei varsinaisesti eteenpäin mennä vaan jankataan samaa asiaa vähän erilaisten manipulointityylien kautta. Kaikista viesteistä ja yrityksistä paistaa se että nyt pyritään saamaan meistä jonkinlainen reaktio irti, ja kun ei olla vastattu mihinkään mitään tuntuu nyt olevan kova pala nieltäväksi.
krassi
Viestit: 350
Liittynyt: 23 Syys 2013, 10:29

Re: Narsismia vai alkoholismia?

Viesti Kirjoittaja krassi »

Voisiko tehdä kirjallisesti lakimiehen avulla paperin, joka velvoittaa isäsi huolehtimaan kuolinpesän asunnon kaikista menoista niin kauan, kun hän siinä asuu? Se vaatisi isäsi allekirjoituksen?

Kannatan hyväksi havaitsemaasi taktiiklaa: täyttä hiljaisuutta, ei vastaista viesteihin.

Naisystävän veto mukaan on tyypillistä narsistille. Minusta monet narsistien temput ovat lapsellisia. He luulevat muita ihmisiä tyhmemmiksi kuin itse ovat.
nemo
Viestit: 10
Liittynyt: 04 Joulu 2018, 06:58

Re: Narsismia vai alkoholismia?

Viesti Kirjoittaja nemo »

krassi kirjoitti: 26 Joulu 2018, 16:31 Voisiko tehdä kirjallisesti lakimiehen avulla paperin, joka velvoittaa isäsi huolehtimaan kuolinpesän asunnon kaikista menoista niin kauan, kun hän siinä asuu? Se vaatisi isäsi allekirjoituksen?
Käsittääkseni ei ole mitenkään mahdollinen tällainen kuvio ilman suostumusta, vaatii suostumuksen ja allekirjoituksen samalla tavalla kuin tuo kuolinpesän jakaminenkin mikä olisi tässä tilanteessa kaikista paras ratkaisu. Minulla on nyt loppuviikosta lakimiehelle aika ja käydään vähän keissiä läpi ja katsotaan mitä vaihtoehtoja meillä on, ihan siltä varalta jos tarvitsee toimia. Ei minulla nyt kaikesta huolimatta olisi halua ihmistä kadulle ajaa joten en minä välttämättä tuohonkaan haluaisi lähteä jos ei ole ihan välttämätöntä, vaikka toki vähän närästää maksella noita rahoitusvastikkeita. Mutta pitää nyt katsoa ja miettiä ainakin vaihtoehdot valmiiksi jos tarvitsee jotakin tehdä. Tällaisen ihmisen kanssa on hyvä näköjään varautua kaikkeen.

Nyt on ollut jo viikon verran täyttä hiljaisuutta, jouluaaton itsesääli-syyllistys-vuodatusviestin jälkeen ei ole tullut mitään yhteydenottoa. Hyvä sinänsä niin, mutta tästä huomaa kyllä miten tällaisen ihmisen henkinen terrori pystyy vaikuttamaan ihmiseen kun siltikään ei pysty olemaan ajattelematta että "Mitähän tämä nyt on? Mitähän sieltä seuraavaksi on tulossa kun nyt on ollut jo näin pitkään hiljaa?". Ehkä tämä tästä jos nyt menisi oikeasti pidempi väli ilman mitään yhteydenottoa, mutta ainakaan vielä ei pysty ihan näin rennosti suhtautumaan vaan tämä hiljaisuus herättää lähinnä epäilyjä tulevasta.
Vastaa Viestiin