Äidin narsismi ja isovanhemmus

Narsistinen vanhempi voi aiheuttaa lapsilleen puutteita itsetunnossa, itseluottamuksessa ja selviytymisestä elämässä aikuisiässä sekä haasteita luottaa toisiin ihmisiin.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Venica
Viestit: 328
Liittynyt: 12 Tammi 2017, 09:12

Re: Äidin narsismi ja isovanhemmus

Viesti Kirjoittaja Venica »

Mullekin tuli sama fiilis et olipa kovaa tekstiä. Kai minäkin olen narsisti kun vieraannutin oman lapseni lapsen isän pyolen isovanhemmista. Oikea isoisä on iham.juoppo ja kiero. Huijannut mun mummolta rahaakin.

Isomummo on sellainen joka vain hyysää ja mahdollistaa oman lapsensa eli mun lapsen isän käytöksen jopa omaa lasta kohtaan. Päästäny kännissä kattoo tyttöä ja krapulassa. Sopineet myös tapaamisista ilmoittamasta minulle ensin vaikka lapsen isän ja lapsen välillä tapaamisista taukoa yli puoli vuotta. Tyttö ei enää muistanut enää isäänsä.
Myös tällä muorilla ob joku kasvatuksessa helvetin pielessä ku toinen lapsista täysjuoppo narsisti ja toinen pojista tappoi tyttöystävänsä ja sitte itsensä.

Pyysin saavani rauhaa parantua ensin kun.olisi aloitettu tapaamiset isovanhempien välillä uudelleen. Vaan eipäa ole tullut kuin syyttävää viestiä ja kommenttia koko suunnalta. Tultu kyttäämään ilmoittamatta oven taakse ja laitettu tytölle kortti jossa oli tosi syyttävä viesti et minä haluaisin nähd sinua jos vain sun äiti antaisi. Minusta on asiatonta laittaa alle kolme vuotiaalle tuollaista tekstiä.

Minä kyllä koitin tehdä selväksi että tämä on.väliaikainem ratkaisu kun paranen.ei ole kiva saada paniikkikohtauksia yms kun.ovat käyneet kylässä ja voin nyt normaalisti kun ei ole nähty ja oltu tekemisissä.
Surusydän16
Viestit: 278
Liittynyt: 09 Joulu 2016, 11:34

Re: Äidin narsismi ja isovanhemmus

Viesti Kirjoittaja Surusydän16 »

Vieraannuttaminen on termi, jota käytetään toisen vanhemman sulkemista pois lapsensa elämästä. Isovanhemmilla ei ole oikeutta lapsenlapsiinsa toistaiseksi ainakaan.
Vanhemmilla on oikeus ja velvollisuus sulkea kuka tahansa lapsen läheinen ulos lapsen elämästä, jos on pelkoa ettei ks ihminen ole lapselle hyväksi tai on vaaraksi, eikä kenenkään pidä joutua roikottamaan ketään elämässään oman terveytensä uhalla. Ikävä kyllä täällä kävelee ihmisiä, jotka tekevät näin ilman mitään syytä vain toiselle ilkeyttään. Näin on ja tulee olemaan.
Vanhemmilla pitää säilyä oikeus suojella omia lapsiaan esim isovanhemmiltaan, jos tarve vaatii. Muutaman prosentin takia ei lakimuutoksia ole syytä tehdä. Myös isovanhemmat voivat olla yhtälailla narsisteja jotka häiriköivät koko perhettä ja lailla annettaisiin heille avaimet käteen lähteä jopa oikeuteen jatkamaan kiusaamista. Ymmärrän, että se ottaa tunteisiin ja todella surullista :(
Tässä maailmassa olisi niin paljon muutettavaa, mutta laki ei pure niihun, joita varten niitä säädetään.
Paljon voimia kullekkin omassa taistelussaan, muistetaan kunnioittaa myös toisten ongelmia, vaikka se oma tuntuu maailman suurimmalta ja pahimmalta asialta.

Ninnu, älä kanna syyllisyyttä ❤. Sinä teet niin kuin on teille paras ja sinä olet paras asiantuntija omassa tilanteessasi ❤
Surusydän16
Viestit: 278
Liittynyt: 09 Joulu 2016, 11:34

Re: Äidin narsismi ja isovanhemmus

Viesti Kirjoittaja Surusydän16 »

Anteeksi Venica, eikä Ninnu. Mistä nyt tähän tupsahti :roll:
Venica
Viestit: 328
Liittynyt: 12 Tammi 2017, 09:12

Re: Äidin narsismi ja isovanhemmus

Viesti Kirjoittaja Venica »

Sori kun taas noin purkauduin. Tunsin jotenkin voimakkaasti tuon yhden.kommentin. koitetaan parhaan mukaan tukea toisiamme ja kuunnella. Se on sitä parasta apua kaikille. Koitetaan elää rakkaudessa vaikka se tällaisten koettelemusten jälkeen on vaikeaa.ja se itsensä rakastaminen se tärkein mutta vaikein kun itseluottamus on huono.

Surusydän ei mittää. Ja ninnulle jaksamista.sinä tiedätikä on parasta teille. Eihän sen tilanteen tarvitse noin lopullinen olla. Menette nyt noin niin.kuin teistä hyvältä tuntuu.

Ja anteeksi vielä purkautumiseni. Tarkoitus oli jo aiemmin kuulumisia sanoa mutta en oikein halua omaa tilannetta miettiä. Olen kyllä joka päivä käyny kaikki uudet kommentit lukemassa. Ihanaa kesää kaikille kanssakulkijoille <3
Surusydän16
Viestit: 278
Liittynyt: 09 Joulu 2016, 11:34

Re: Äidin narsismi ja isovanhemmus

Viesti Kirjoittaja Surusydän16 »

Venica, ei sinun tarvitse anteeksi pyydellä ❤. Viestissäsi ei ollut mitää semmoista ❤.
Kommentoin lähinnä sitä viestiä mikä on nyt poistettu tuosta välistä ja sinulle vain, että älä kanna syyllisyyttä taikka anna kenenkään syyllistää sinua valinnoistasi, sinä tiedät mikä on parasta teille ❤
Mukavaa kesää Venica ❤
Ihmiskuori
Viestit: 4
Liittynyt: 05 Huhti 2017, 08:36

Re: Äidin narsismi ja isovanhemmus

Viesti Kirjoittaja Ihmiskuori »

Aikaa on kulunut viime viestistä ja paljon on sinä aikana tapahtunut, niin hyvää kuin pahaakin.

Tämän vuoden kesällä sain tarpeekseni äitini pelleilystä ja sanoin suoraan että hän on narsisti joka kaipaisi ammattimaista psykologista hoitoa. Ilmoitin että nyt on parempi että pidetään puolen vuoden tauko yhteydenpidossa koska minä en enää jaksa sitä ainaista tappelua ja henkistä alistamista.

Puoli vuotta meni ja nyt vaimoni pyynnöstä äitini tuli meille viettämään aattoa, paikalla olivat myös vaimoni vanhemmat ja jo aikuisikään ehtinyt siskopuoleni jonka kanssa äitini ei ole koskaan tullut toimeen vaan vihannut tätä jo pienestä lähtien.

-Alku näytti melko lupaavalta, vaimoni pyysi äitini aatoksi ja tämä oli todella onnellinen ja innoissaan kutsusta. Vaimoni kertoi että siskoni on myös paikalla ja tämä ei kuulemma haitannut äitiäni millään tavalla, pääasia että sai olla lasten kanssa aattona. Itse varoitin vaimoani että jokin farssi tästä vielä nousee, mutta siinä hetkessä kaikki näytti vielä hyvältä.

-Noh, tuli aatto ja tuli äitini. Melko nopeasti tuli myös taas ne kaikki p*skapuheet ja narsistille tyypillinen keskustelu.

-Jo pelkkä pöytään käyminen oli teatteria. Tiedän että äitini on tottunut siihen että jouluruokailun kaltaisissa tilanteissa hän haluaisi että kaikki ottavat ensin vuorollaan ruokaa, käyvät istumaan ja odottavat että jokainen on saanut ruokansa, jonka jälkeen nostetaan malja, toivotetaan hyvää ruokahalua ja aloitetaan syömään. Ja tätä peliä äitini lähti pelaamaan. Useasta syömään-pyynnöstä huolimatta hän vain seisoi paikallaan ja odotti että muut menevät ennen häntä. Selvästi hän halusi olla viimeinen jotta koko muu seurue joutuu odottamaan. Onneksi kuitenkin tajusin tämän etukäteen, sanoin äidilleni että "menen ottamaan" ja painuin television ääreen odottamaan. Tässä vaiheessa paketti levisi käsiin kun appivanhempani aloittivatkin syömään, äitini haki ruokaa ja tuli hiljaa itsekseen syömään.

Joulupöydässä keskustelussa oli ruuanlaitto. Äitini alkoi yllättäen kehumaan kuinka taitava ja loistava kokki hänen siskon miehensä on. Totuus on kuitenkin se että kyseisen henkilön ruuanlaitto rajoittuu tasan mikroaaltouunin käyttöön, kaikki muu on ylivoimaisen haasteellista hänelle. Korjasin asiasta äitiäni mutta hän vain tokaisi että "ei puhuta pahaa ihmisistä jos eivät ole paikalla puolustautumassa."

-Seuraavaksi hän alkoi kertomaan äitini suvun puoleisesta serkustani, jota hän kehui kertoen että "Hänhän on nykyään MLL:n puheenjohtaja." Pidin turpani kiinni vaikka tasan tiesin että serkkuni vain osallistuu MLL:n tomintaan paikallisjaoston vapaaehtoisena.

-Siskopuolenikin sai osansa. 18 vuoden ajan äitini on tiennyt hänen nimensä, kertaakaan sen muistamisessa ei ole ollut ongelmaa kun olen tästä ihmisestä puhunut. Jopa puoli tuntia ennen tapaamista äitini oli keskustellut tästä henkilöstä oikealla nimellä. Mutta joulupöydässä hän puhutteli tätä ihmistä kylmän viileästi, täysin väärällä nimellä. Muutaman kerran tätä toistettuaan korjasin äitiäni. Tämän jälkeen hän ei enää puhunut siskolleni mitään.

-Lahjoihinkin oli varattu pieni mukava yllätys. Vaimoni vanhemmilla on rahallisesti todella tiukkaa ja tiesimme tämän myös etukäteen, ettei heillä olisi mahdollisuutta hankkia lapsille kovinkaan montaa lahjaa. Toisaalta taas tiesimme myös että äitini kantaa sisään taas säkki tolkulla paketteja. Tasapuolisuuden vuoksi pyysimme kaikilta että lasten paketteihin kirjoitettaisiin vain nimi ja "Toivoo Joulupukki", näin lahjat eivät tulisi keneltäkään tietyltä ihmiseltä ja lapset eivät vahingossakaan vertailisi sitä kuka antoi mitäkin. Näin myös oli tapahtunut, paitsi kaikissa äitini tuomissa lahjoissa. Niihin jokaiseen hän oli kirjoittanut oman nimensä.

-Vaimoni vanhemmat lähtivät ja kun tuli äitinikin aika poistua niin hän aloitti perinteisen saarnan vaimolleni. Miten hän ei koe näkevänsä lapsenlapsia tarpeeksi. Hän myös sanoi vaimolleni että meidän ei kannata viedä lapsia vaimoni vanhemmilla enää yökylään, riittää että vain käymme siellä. Äitini luokse tosin lapset olisi pitänyt kuskata yöksi heti seuraavalla viikolla. Tässä vaiheessa vaimoltanikin alkoi mennä hermot. Äitini on uhannut vaimoanikin lastensuojelulla jos ei saa tavata lapsia useammin. Vaimoni totesi äidilleni että "antaa olla sitten viimeinen kerta kun sillä uhkaat. Seuraavasta kerrasta ne tapaamiset päättyy sitten kokonaan."

Äitini lähti ja minä totesin itsekseni että hyvin voidaan mennä taas vaikka vuosi tapaamatta.


Juteltiin joulupäivänä vaimoni kanssa tapahtuneesta ja pidettiin tavallaan "purkutilaisuus". Esitin vaimolleni teorian miksi äitini käyttäytyi taas kuin teki:

-Narsistille kaikki sosiaaliset tilanteet ovat kamppailua henkisestä yliotteesta. Millään menneellä ei ole väliä, ainoastaan sen hetkiset ja tulevat taistelut ja niiden voittaminen on tärkeää. Kuten tässäkin. Se hetki kun vaimoni pyysi äitini jouluksi meille, oli äidilleni henkinen erävoitto. Hän tiesi että minä en häntä jouluksi kaipaa, mutta vaimoni esittämä kutsu oli äidilleni voitto minun tahtoni yli. Mutta kun tuli se aatto niin tuon voiton arvo oli enää mitätön. Seuraava taistelu oli alkanut. Kenellä on taitavimmat ja ansioituneimmat sukulaiset. Kuka tuo hienoimmat lahjat. Kuka on tärkeä hänelle, kuka niin merkityksetön että edes nimi ei ole jäänyt mieleen. Kuka isovanhemmista on se jonka lapset muistavat parhaiten. Narsistille kaikki elämässä on taistelua ilman taisteluväsymystä. Jos narsisti voittaa jonkin kamppailun, se on henkinen pokaali mielikuvituskaapissa jota pitää täyttää lisää. Jos narsisti taas häviää, hän saa siitä uutta voimaa ja käy päälle seuraavan kerran vielä kovemmin ottein. Ja tämän vuoksi normaali ihminen ei koskaan pärjää pidemmän päälle narsistille, koska normaali ihminen väsyy lopulta ainaiseen kilpailuun ja taisteluun, toisin kuin narsisti, joka saa siitä voimaa. Lopulta normaali ihminen joko luovuttaa ja antautuu narsistin vietäväksi, tai irrottautuu tilanteesta ja kieltäytyy ajautumasta narsistin julmaan peliin.
Marianne
Viestit: 46
Liittynyt: 26 Kesä 2016, 12:56

Re: Äidin narsismi ja isovanhemmus

Viesti Kirjoittaja Marianne »

Niin kauan kuin narsisti kuvittelee voivansa pitää ohjia ja päättää asioista hän tekee sen. Olen nähnyt lapsena miten äitini ensin isälleni itki surkeuttansa ja kun se ei heti tehonnut alkoi sitten raivota itkupotkukohtausta kunnes oli saanut tahtonsa läpi. Kun tämä poistui paikalta hän totesi minulle naureskellen, että näin ne asiat hoidellaan.
Minua on tottelemattomuudesta uhkailtu perinnöttä jättämisellä ja kirouksilla. Kun sittemmin olen ulkoistanut hänet elämästäni niin paljon kuin pystyn, hänen on ollut pakko koettaa käyttäytyä edes jotenkin. Toki hän ensin koetteli rajoja moneenkin kertaan, huusi ja metelöi, mutta uskoi sitten lopulta. Samat kuviot kuin jollain 3 vuotiaalla uhmaikäisellä. Ei kannata hermostua, sanoa vain vakaasti, että asia on nyt näin ja se siitä, poistua paikalta ja olla vastaamatta puheluihin. Meillä lapsi vastaa kun mummo soittaa, kysyy mitä asiaa, sanoo jaha ja lyö luurin kiinni :lol: .
Ihmiskuori
Viestit: 4
Liittynyt: 05 Huhti 2017, 08:36

Re: Äidin narsismi ja isovanhemmus

Viesti Kirjoittaja Ihmiskuori »

Miten nämä joulut ovat vuosi toisensa jälkeen tällaisia?

Puoleen vuoteen ei olla yhteyttä pidetty. Aamulla soi puhelin yllättäen ja äiti kysyy mihin aikaan saa tulla. Ilmoitimme että ollaan tämä joulu perheen kesken, eikä olla mistään kyläilystä sovittu.

Romuttui kuulemma koko jouluoperinne ja nyt hän on yksin aaton.

Helvetin hienoa syyllistämistä. Ei jaksa enää...
Vastaa Viestiin