Mies- ja lapsiuhrit

Narsistit parisuhteessa/avioliitossa. Täällä voit keskustella kaikista parisuhteeseen, avioliittoon yms. liittyvistä asioista.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Ymmällään
Viestit: 6
Liittynyt: 08 Elo 2019, 21:47

Mies- ja lapsiuhrit

Viesti Kirjoittaja Ymmällään »

Olen lukenut tältä foorumilta naisten kirjoituksia mieskohtaloistaan sekä lukenut lukemattomia kirjoja ja artikkeleita eri lähteistä narsismista. Tämän foorumin keskusteluissa esillä on useimmin mies kuin nainen, mutta ”kyllä naisissakin julmuutta” riittää.

Kerron läheiseni miehen tilanteesta. Olen miehen läheisenä kärsinyt myös vuosien ajan naisen käytöksen vuoksi. Aviomies ja lapset ovat narsistinaisen uhreja. Mies sanoi itse, että sehän on narsisti. Olen itse ikäihminen ja en ole törmännyt tämänkaltaiseen aikaisemmin elämässäni.

Mies oli parisuhteessa yli 20 vuotta, josta yli viisitoista vuotta naimisissa ja heillä on kolme alle kouluikäistä lasta. Naisen käytös paheni nuorimpien lasten syntymän jälkeen. Viime vuoden marraskuussa mies sanoi, ettei hän enää jaksa ja se on loppu nyt. Siitä alkoi nopea asioiden järjestely ja eroprosessi. Mies oli yrittänyt vielä viime hetkellä keskustella vaimonsa kanssa, että tilanne parantuisi, mutta tuloksetta. Hetkellisesti vaimo oli ollut niin kuin parisuhteen alussa normaali, mutta samassa hetkessä tilanne muuttui ja alkoi huuto ”satakymmenen” lasissa silmät palaen.

On todettu, että narsistin tunnistaa kulmakarvoista. Naisella on kynällä vedetyt voimakkaat kulmakarvat, tukka aina viimeisen päälle joka hius ojennuksessa ja silmissä tekoripset. Hänellä on monta ammattia, mutta töissä tulee aina ongelmia syystä tai toisesta ja sen vuoksi tällä hetkellä ei ole voimassa olevaa työsuhdetta. On mainittava myös, että nainen on erittäin aktiivinen somessa ja toi itseään, kotiaan ja perheensä onnellisuutta erittäin paljon esille sanoin ja kuvin. Tilanne kotona oli kuitenkin päinvastainen.

Mies kertoi, että hän kärsii myös siitä kun lapset eivät saa olla lapsia ja leikkiä, kuten hän on omassa lapsuuden kodissaan saanut tehdä. Lapset eivät saa tulla vanhempien viereen nukkumaan ja eivät saa käydä vanhempien, siis äidin, makuuhuoneessa. Lasten pitää olla omissa huoneissaan, vaikka uni ei tule. Päiväunien ja yön aikaan kaikki ikkunat pimennetään ja kaikki pitää olla hiljaista. Televisio ei saa olla auki, eikä pesukoneet päällä jne. Illalla puoli yhdeksältä kaikki pimeäksi ja hiljaiseksi. Mies vietti autotallissa aikaa korjaamalla autoja ja oli sinne hankkinut television, että voi siellä katsoa edes jotain ohjelmia.

Miehen kerrottua erosta, nainen ajoi miehensä, lasten isän, ulos kodista. Mies lähti ja vietti kaksi kuukautta hotelleissa, kaverien luona jne. Hän tapasi lapsia viikoittain ja silloin lapset istuivat isänsä päällä ja itkivät, että ”isi tule kotiin”. Mies sai tehtyä avioehdon, jonka vaimo allekirjoitti. Omakotitalo ja velat jäi miehelle ja mies maksoi entiselle vaimollensa käsirahan asuntoa varten. Vaimo osti omakotitalon. Lapsilla on yhteishuoltajuus.

Viime joulunaika oli surkea. Mies vietti joulun poissa kotoa. Lapset itkivät isäänsä ja isä itki ja kaipasi lapsiaan. Vaimo sen sijaan hehkutti sosiaalisessa mediassa, miten ihana oli joulu, uusi vuosi ja kaikki on niin loistavasti!

Nainen sai ostettua talon ja hän muutti pois ja vei kaiken irtaimen mennessään. Todella kaiken. Talo oli tyhjä, kun mies palasi kotiinsa. Sinne meni häälahjat ja miehen maksamat huonekalut jne. Lumien sulettua nainen vei loputkin, esim. puutarhatyökalut, pihakivet ja kukkapenkistä kukat. Ja tämä on totta. Tässä erossa ei lusikoita laitettu jakoon. Kaikki tavarat ”kuuluivat” naiselle ja hänellä oli niihin oman sanansa mukaan oikeus.

Eron jälkeen mies alkoi kertoa minkälaista hänen elämänsä vuosien varrella on ollut. Hän on joutunut luopumaan harrastuksistaan, kavereistaan, sukulaisistaan jne. Vieraita kävi vain, jos vaimo antoi luvan. Hän ei ole saanut pitää sellaisia vaatteita, mitä hän olisi halunnut. Mies kertoi nukkuneensa yli viisi vuotta kodinhoitohuoneen lattialla. Hän sanoi, ettei voinut käydä yöllä ”kusellakaan”, ettei vaimo huutanut. Jos kaapin ovi jäi vahingossa auki, niin alkoi huuto, että näyttää huonoa esimerkkiä lapsille. Mies on hoitanut kotia, laittanut ruokaa ja lasten aloitettua päiväkodin vienyt heidät hoitoon joka aamu. – Naisen mukaan mies ei ole tehnyt mitään.

Olosuhteiden myötä heillä oli kaksi autoa. Mies ei saanut ajaa vaimon autoilla, ei edes silloin kun lapsetkin olivat mukana. Vaimo osti itselleen auton velaksi toisen auton itselleen. Kun rahat eivät riittäneet, niin hän yritti myydä sen, mutta auto ei mennyt kaupaksi. Mies osti auton vaimoltaan ja eron jälkeen miehen olisi pitänyt maksaa vielä puolet siitä autosta. Nainen oli vienyt koruja panttiin, jotka mies sitten lunasti. Eron jälkeen tuli ilmi, että nainen oli tyhjentänyt kolmen lapsensa säästötilit. Lasten isovanhemmat, lasten isän puolelta, laittoivat kuukausittain lasten tileille pienen summan rahaa syntymästä asti ja lasten äiti oli siirtänyt joko samana päivänä tai mahdollisimman pian rahat omalle tililleen. Kolmen lapsen tileillä oli yhteensä alle kymmenen senttiä rahaa, kun asia paljastui lasten isälle. Rahaa olisi pitänyt olla melkein viisi tuhatta.

Kun arki alkoi, niin alkoi kiistely melkein joka asiasta ja se jatkuu edelleen koko ajan. Lapsille oli syntymän jälkeen pidetty nimiäiset ja nyt eron jälkeen äiti piti kaikille kolmelle lapselle ristiäiset kertomatta siitä lasten isälle. Äiti oli kyllä kysynyt, että voiko lapset liittää seurakuntaan ja lasten isä oli antanut siihen suostumuksen. Äiti piti ristiäiset ja sinne ei kutsuttu lasten isää, eikä isän puolen isovanhempia. Nimiäisissä olleet kummit vaihdettiin uusiin ja entisille kummeille ei ole muutoksesta kerrottu. Isä sai kuulla ristiäisistä muutama päivä niiden jälkeen, jolloin selvisi myös se, että lasten kummit on vaihdettu. Isän kanssa ei ole neuvoteltu. Nyt lasten syntymäpäiviä pidetään sekä äidin että isän luona, eri kummien kanssa.

Äiti oli pyytänyt, että lasten sukunimi eron jälkeen pitää vaihtaa äidin sukunimeksi, mutta isä ei ole suostunut. Isä on käynyt maistraatissa ilmoittamassa, että hänen tietämättä ei lasten sukunimeä saa muuttaa. Maistraattiin tarvitaan vain valtakirja nimenmuutoksessa ja isällä oli pelko, että äiti voi valtakirjan väärentää. Äiti oli sanonut, että siksi hän huutaa lapsille, kun niillä on isän sukunimi! Isä oli ehdottanut, että vaihda oma nimesi – se ei käy, sillä lapsilla ja äidillä ei voi olla eri sukunimi. Lasten kertoman mukaan äiti tukistaa, antaa piiskaa ja pesee suuta saippualla. Lastensuojeluun on ilmoitettu, mutta lastensuojeluilmoitusta ei tiettävästi ole tehty.

Lapset ovat nyt saaneet kaiken kiistelyn jälkeen olla isällään, joka toinen viikko. Aluksi äiti antoi luvan vain pariksi päiväksi isän luokse, että lapset ”oppivat” olemaan isän kanssa. Isä jäi asumaan siihen kotiin, jossa lapset olivat syntymästä asti olleet. Isä joutui aloittamaan kaiken alusta. Huonekalut, astiat, liinavaatteet, lasten lelut, lasten vaatteet jne. on isä hankkinut omaan kotiinsa. Lapset ikävöivät isäänsä ja voi sitä riemua, kun on tiedossa, että isä tulee hakemaan ja saavat olla isän kanssa. Isää ikävöidään ja itku on sydäntä raastavaa, kun isä vie lapset äidille. Kun lapset lähtevät äitinsä luota niin, ei yhtään itketä erotessa eikä äitiä ole isän luona ikävä.

Miehen lapsuudenystävä sanoi kaverinsa erouutisen kuultuaan, että se on hänelle paras joululahja, että ystävä päätti erota. Erossa on ollut hyvä asia, että mies pääsi hengittämään ja harrastamaan ja voi elää normaalia elämää. Samoin lapset saavat olla muiden ihmisten, miehen isovanhempien ja muiden sukulaisten kanssa. Lapset nauttivat ja ovat alkujärkytyksen jälkeen tulleet reippaammiksi ja ovat iloisia aina silloin kun ovat isän kanssa. Äiti oli sanonut lapsille, että lapset eivät saa mennä isovanhempien luo. Hän hakee sieltä pois, mutta tilanne ei kuitenkaan ole mennyt ihan siihen asti. Toivossa on, että lapset selviävät, kun heillä isän kanssa ollessaan on useita rakastavia läheisiä ja lapset näkevät, että elämä voi olla toisenlaista kuin äidin kanssa. Äidin luona lapsilla on paljon rajoitteita ja esim. ei saa olla äidin makuuhuoneessa. Ei saa olla ilmapalloja, pillejä, taikahiekkaa, leluja, joista tulee ääntä, ei saa leikkiä suihkussa jne... vain muutamia mainitakseni.

Lapset ovat saaneet olla isovanhempien (miehen vanhempien) luona tämän vuoden aikana monen monta kertaa yökylässä. Aiemmin lapset ovat käyneet vain isän kanssa salaa pikaisesti isovanhemmilla päiväkodista pääsyn jälkeen ja silloin kun kotiintulo viivästyi, niin äiti huusi lasten isälle, että missä olette olleet. Päiväkodin täti oli sanonut miehen vanhemmille, että hän on niin iloinen, että lapset saavat olla mummon ja ukin luona, kun lapset ovat aina niin iloisia, kun tietävät, että pääsevät mummolaan.

Miehellä on uusi naisystävä, joka on ottanut miehen lapsineen avosylin vastaan ja kohta vuosi on mennyt mukavasti uudessa parisuhteessa. Naisella on myös omia lapsia. Lapset ovat saaneet uusia läheisiä ja mm. kolmannet isovanhemmat. Ero on ollut rikkaus sekä miehelle että lapsille. Elämä on liian lyhyt ollakseen muuta kuin onnellinen.

Lasten äidillä sen sijaan on ollut eron jälkeen jo monta suhdetta, jotka ovat loppuneet. Ensimmäisen suhteen hän ilmoitti facebookissa jopa miehen koko nimen mainiten ja kun se loppui niin päivitys vaihtui ”olen sinkku”.

Tässä vain pieni katsaus, että parisuhteessa myös nainen on hankala ja rajoittaa puolison ja lasten elämää. Miehet eivät jaksa kirjoittaa, vaan laittavat kädet nyrkkiin taskuun ja kärsivät nahoissaan. Tässäkin tapauksessa mies on kärsinyt liian pitkään. Ero on vaikea, kun on pieniä lapsia. Lasten hyvinvoinnin ja oman onnellisuuden vuoksi ero on paras ratkaisu.

Kiitos, jos jaksoitte lukea. Pidin tarpeellisena tuoda esiin tilannetta, että vika ei ole aina miehessä.
Viimeksi muokannut Ymmällään 22 Joulu 2019, 13:26, yhteensä muokattu 1 kertaa.
arvoromu
Viestit: 3
Liittynyt: 11 Syys 2019, 11:08

Re: Mies- ja lapsiuhrit

Viesti Kirjoittaja arvoromu »

Kiitos että kirjoitit ;) . Itse kuulun niihin miehiin jotka eivät jaksa kirjoittaa. olisi paljonkin jaettavaa, mutta olen niin väsynyt suhteessani rouva Narsistiin ettei enää ajatus kulje.
Nasu
Viestit: 16
Liittynyt: 17 Joulu 2017, 08:40

Re: Mies- ja lapsiuhrit

Viesti Kirjoittaja Nasu »

Sumussa menee täälläkin elämä, eikä oikein pysty tarttumaan mihinkään. Aina vain sitä kuitenkin yrittää toivossaan elää, että jos nyt tällä kertaa rauha pysyy ja elämä lopulta voittaa.
Vastaa Viestiin