Äiti sumuttaa

Narsistinen vanhempi voi aiheuttaa lapsilleen puutteita itsetunnossa, itseluottamuksessa ja selviytymisestä elämässä aikuisiässä sekä haasteita luottaa toisiin ihmisiin.

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Venetsia
Viestit: 5
Liittynyt: 23 Joulu 2018, 11:30

Äiti sumuttaa

Viesti Kirjoittaja Venetsia »

Mitä tekisit tilanteessa, jossa epäilet, että äitisi on ottanut kotiavaimesi haltuunsa. Tilanne on se, että olen muuttanut v.2019 uuteen asuntoon ja äitini on halunnut "vimmatusti" tietää missä säilytän vara-avaintani mutten ole halunnut sitä kertoa hänelle. Nyt kuitenkin yksi avaimistani on kadonnut, arjessani niitä on ollut käytössä 2 kpl, toinen on ollut välillä terassin pöydällä ja nyt toinen avaimista on kadonnut. Pelkään, että äitini on ottanut sen omin luvin haltuunsa, mutta kun en ole todellakaan varma onko se totta. Miten ihmeessä voin selvittää asian ilman että alan häntä syyttämään vasten parempaa tietoa?
Uusikuu
Viestit: 16
Liittynyt: 04 Touko 2020, 20:29

Re: Äiti sumuttaa

Viesti Kirjoittaja Uusikuu »

Mitä jos yrität kysyä äidiltäsi todella neutraalisti, että onko hän nähnyt kotiavaintasi? Tietääkö hän, että sinulla on niitä useita? Voisit kysyä useammalta läheiseltä, niin hän ei epäile mitään, ja tosiaan tavalla, jossa käy selville, että et syytä häntä. Tyyliin "Hei, oletko nähnyt avainta tässä pöydällä?" tai "Et sattunut huomaamaan minne laitoin kotiavaimeni?" Ehkä sitten, jos hän alkaa voimakkaasti puolustautumaan, saat tietää että hän voi kuin voikin olla syyllinen.
Vastaa Viestiin