Paljastuuko narsisti yhdellä kysymyksellä?

Täältä löytyy artikkeleita narsismista. Voit itse linkata uutiseen tai artikkeliin muiden luettavaksi.
Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Notavictim
Viestit: 127
Liittynyt: 21 Elo 2013, 18:48

Paljastuuko narsisti yhdellä kysymyksellä?

Viesti Kirjoittaja Notavictim »

Tutkimus: Narsistin pystyy paljastamaan yhdellä helpolla kysymykselläJani Kaaro


Tutkijat ovat löytäneet yhden yksinkertaisen kysymyksen, jolla narsistin saa paljastamaan itsensä. Kysymys kuuluu: Oletko narsisti?

"Jos ihmiset myöntävät olevansa narsisteja, he todennäköisesti ovat sitä", sanoo tutkimuksessa mukana ollut professori Brad Bushman Ohion osavaltion yliopistosta.

"Narsistit ovat usein ylpeitä narsismistaan. Heiltä voi kysyä sitä suoraan, sillä he eivät näe narsismia negatiivisena ominaisuutena. He kokevat olevansa parempia kuin muut, joten he voivat myös sanoa sen julkisesti", sanoo Bushman.

Kolmen eri yliopiston projekti koostui yhdestätoista osatutkimuksesta, ja siihen osallistui kaikkiaan 2 200 ihmistä. Projektissa verrattiin miten hyvin yhden kysymyksen narsistitesti vertautui vanhempiin ja vakiintuneisiin narsismia mittaaviin persoonallisuustesteihin.

Yhden kysymyksen testissä ihmiset vastasivat kysymykseen: Kuinka paljon olet samaa mieltä seuraavan väittämän kanssa: Olen narsisti. Asteikko oli yhdestä seitsemään, jossa yksi ei ole lainkaan totta ja seitsemän pitää täysin paikkansa.

Tulokset osoittivat, että yhden kysymyksen testi oli kilpailukykyinen muiden psykologisten narsismitestien kanssa. Tutkijoiden mukaan testin ei ole tarkoitus korvata vanhempia testejä, mutta sitä voi käyttää, jos tuloksia tarvitaan nopeasti.

Tutkimuksen julkaisi PLoS ONE.
HS 5.8.2014

http://www.hs.fi/tiede/Tutkimus+Narsist ... 7121392771

(Rohkenen epäillä, että kaikki narsistit myöntäisivät olevansa narsisteja).
Silvera
Viestit: 5
Liittynyt: 12 Kesä 2014, 22:05

Re: Paljastuuko narsisti yhdellä kysymyksellä?

Viesti Kirjoittaja Silvera »

Kuulostaa aika kaukaa haetulta... ihminen, joka ei näe omissa toimissaan mitään väärää lähtee tuskin myöntämään, että joo, minullapa on persoonallisuushäiriö. :?
Karju
Viestit: 64
Liittynyt: 22 Elo 2013, 13:23

Re: Paljastuuko narsisti yhdellä kysymyksellä?

Viesti Kirjoittaja Karju »

Silveran kanssa samoilla linjoilla, sillä eihän oikealla narsistilla ole mm. sairaudentuntoa, jolla se voisi todeta olevansa narsisti. Hyvin todennäköisesti narsisti on ollut koko ikänsä narsisti, eikä muunlaista elämänmuotoa edes tunne. Tosin poikkeustapauksia on, jotka eivät peittele narsismiaan ja ovat ylpeitä erityisyydestään.. Kuitenkin suurin osa narsisteista peittelee kaikin mahdollisin keinoin narsisminsa ja paljastaa todellisen itsensä vain läheisimmille, jotka joutuvat olemaan tekemisissä narsistin kanssa.
Notavictim
Viestit: 127
Liittynyt: 21 Elo 2013, 18:48

Re: Paljastuuko narsisti yhdellä kysymyksellä?

Viesti Kirjoittaja Notavictim »

Olen samaa mieltä... joillekin narsismi on ylpeydenaihe huolimatta siitä, että käsite on negatiivinen, ja jotkut eivät millään tunnusta, jos edes sitten tietävät, mikä heillä on.
Mimmi68
Viestit: 1
Liittynyt: 10 Joulu 2020, 09:48

Re: Paljastuuko narsisti yhdellä kysymyksellä?

Viesti Kirjoittaja Mimmi68 »

Itse en usko tuohon lainkaan. Narsistit eivät mielestään ole narsisteja. Omalla kohdallani jo nyt ex-mieheni haukkui avovaimoaan narsistiksi ja nyt myös minua.
solacium
Viestit: 62
Liittynyt: 15 Elo 2020, 14:54

Re: Paljastuuko narsisti yhdellä kysymyksellä?

Viesti Kirjoittaja solacium »

Olen samaa mieltä keskustelijoiden kanssa. Tämä pätee ehkä suuren luokan Grandiosa narsistiin jonka mielestä narsismi on supervoima. Mutta uskoisin että heitä on aika vähän jos katsotaan kaikkia narsisteja.
Vastaa Viestiin