Vieraannuttaminen

Valvojat: Karju, Notavictim

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Violet
Viestit: 1
Liittynyt: 14 Tammi 2022, 13:50

Vieraannuttaminen

Viesti Kirjoittaja Violet »

Paljon löytyy kirjoituksia aiheesta, joissa lähivanhempi vieraannuttaa lapsia etävanhemmasta. Mutta meillä asia toisinpäin. Etävanhempi (isä ) manipuloi ja vieraannuttaa poikaa lähivanhemmasta eli äidistä. Poika (kohta 10v) haukkuu, syyllistäää ja solvaa äitiä, nämä sijoittuvat juurikin isä-viikonloppujen jälkeiselle ajalle. Mitä enemmän pojalle tullut ikää, sitä rajumpaa on äitiä vastaan hyökkääminen. Poika kääntynyt isän mukana äitiä vastaan, vaikka todellisuudessa pelkää isäänsä.
Isän puolelta jatkuvaa kiusantekoa ollut jo usean vuoden ajalta.
Tytön isä antaa olla melko rauhassa, tyttölapsi kun ei kiinnosta häntä. Poikalapsi itsensä jatke.
Nyt suurena pelkona, että poika muuttaa täytettyään 12v isänsä luokse. Ovat tehneet tällaisen ”diilin” keskenään.
Onko samassa tilanteessa olleita, miten voisin pelastaa lapseni luonnehäiriöisen aikaansaamalta tuholta ?
Hemppa
Viestit: 8
Liittynyt: 28 Touko 2021, 18:20

Re: Vieraannuttaminen

Viesti Kirjoittaja Hemppa »

Hei!
Onpa ikävän kuuloinen tilanne ja ymmärrän huolesi hyvin. Yhtenä vaihtoehtona voisi olla yhteydenotto perheneuvolaan poikasi uhmakkaan käytöksen tiimoilta. Sitä kautta voisi lähteä selviämään, miksi poika osoittaa niin kovasto mieltään sinulle ja voisit saada apua tilanteeseenne. On myös mahdollista, että poika kokre sinut niin vakaaksi ja turvalliseksi, että uskaltaa näyttää tunteensa ilman pelkoa ja esittämisen tarvetta.

Tiedän, miten vaikeaa rauhallisena pysyminen erinäisissä tilanteissa voi olla, mutta yritä parhaasi pitää pää kylmänä pojan kiukun edessä ja vältä isän kritisointia, isä voi saada siitä lisää ammuksia omaan taskuunsa. Jos joskus kuitenkin lipsahtaa, käy tilanne rauhallisena hetkenä pojan kanssa läpi. Äläkä soimaa itseäsi, jos pinna joskus palaa tilanteissa. Perheneuvolan kautta voisit saada itsellesi tarvittaessa keskusteluapua, älä pelkää myöskään tukeutua ystäviisi ja muihin tukijoukkoihin. Toivon sinulle paljon voimia ja jaksamista!
Gilda
Viestit: 50
Liittynyt: 19 Huhti 2021, 12:53

Re: Vieraannuttaminen

Viesti Kirjoittaja Gilda »

Vaikea tilanne sinulla, Violet. On haasteellista joutua selvästikin hätääntyneen lapsen tunnepurkausten kohteeksi ja nähdä, että niiden takana todennäköisesti on toisen vanhemman käytös.
Jos etävanhempi puhuu sinusta etävierailujen yhteydessä kielteiseen sävyyn lapselle, asia on vakava.
Mikäli etävanhempi on pyytänyt lasta olemaan kertomatta sinulle siitä, mitä hän vierailuilla sinusta puhuu, tällainen salaisuus täytyy tuoda päivänvaloon niin, että lapsen taakka kevenee.
Miten asiassa voisi vaikuttaa suoraan etävanhempaan, että hän ymmärtäisi lapsen kärsivän ja muuttaisi tapojaan, onkin oma kysymyksensä. Se harvoin onnistuu ilman ulkopuolista apua.
Kannattaisiko tehdä muistiinpanoja itseään varten tapahtumista ja päivämääristä? Miten lapsi käyttäytyy poikkeavasti ja milloin, ja miten tapaukset liittyvät etävanhempaan. Tämä siksi, että jos asiaa joutuu selittämään joskus viranomaiselle tai asiantuntijalle, muistiinpanoista on hyötyä.
Vastaa Viestiin