Narsu ja anteeksipyyntö

Narsistinen vanhempi voi aiheuttaa lapsilleen puutteita itsetunnossa, itseluottamuksessa ja selviytymisestä elämässä aikuisiässä sekä haasteita luottaa toisiin ihmisiin.

Valvojat: Karju, NinniAnniina

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Shortlie
Viestit: 147
Liittynyt: 14 Loka 2017, 12:35

Re: Narsu ja anteeksipyyntö

Viesti Kirjoittaja Shortlie »

Lydie kirjoitti: 10 Kesä 2018, 17:17 Katoin siitä lisää netistä ja löysin tällasen sivun:
flyingmonkeysdenied.com
Ihan mahtava teksti ja avasi silmiä monessa asiassa.
Tuo oli muuten ihan hyvä linkkaus, lukasin hieman ja laitoin sen talteen pahojen päivien varalle. Mulla on sellainen säiliö linkkejä, joilla yritän muistuttaa itselleni, miksi olen etäisyyttäni ottanut ja miksi se on todennäköisesti ihan tervettä.

Ps. Kyl tuo siteeraaminen tulee ajan kanssa. Jos haluut hioa, miltä tekstit näyttää, niin esikatselua voi käyttää kun kirjoitus on valmis(näkee miltä julkaisu tulee näyttämään muille) + kirjoituksiakin muokata yhä julkaisemisen jälkeen.
Lydie
Viestit: 113
Liittynyt: 03 Kesä 2018, 18:23

Re: Narsu ja anteeksipyyntö

Viesti Kirjoittaja Lydie »

Kiitos rohkaisusta! Sainkin editoitua! :D
Tuula
Viestit: 3
Liittynyt: 10 Kesä 2018, 12:58

Re: Narsu ja anteeksipyyntö

Viesti Kirjoittaja Tuula »

Hei Shortlie. Voisitko kertoa konkreettisia esimerkkejä millaisia keskustelusi ovat siskosi kanssa? Haluaisin nähdä onko kokemuksessasi paljon samaa siihen nähden mitä siskoni veti nuoruudessamme.
Shortlie
Viestit: 147
Liittynyt: 14 Loka 2017, 12:35

Re: Narsu ja anteeksipyyntö

Viesti Kirjoittaja Shortlie »

Tuula kirjoitti: 14 Kesä 2018, 18:47 Hei Shortlie. Voisitko kertoa konkreettisia esimerkkejä millaisia keskustelusi ovat siskosi kanssa? Haluaisin nähdä onko kokemuksessasi paljon samaa siihen nähden mitä siskoni veti nuoruudessamme.
Moi Tuula,
Kysyt raskaista asioista. Mä luulen, että olen siskostani ja äidistäni kirjoitellut jo foorumilla aika paljon. Suoran esimerkin kertomista vältän, sillä meidän perheessä käytös on niin syvän sekavaa, että on mielekkäämpää kuvitella mua hulluksi, enkä kaipaa niitä kommentteja enää. Meidän perheen sairaus on 95% varmuudella psykopatia, joten aiheeseen perehtynyt kenties ymmärtää puhumisen vaikeuden. Se on paljon lukitsevampaa kuin narsismi, jos yritän jonkinlaista pesäeroa vetää. Siinä kyse on toisen ihmisen täydellisestä "hallinnasta".

Rohkaisen sua kuitenkin kirjoittamaan omista kokemuksistasi, se että ne saa ulos sisältään autto ainakin mua. Vaikeimpia asioita mä työstän kuitenkin nykyään taas terapiassa. Narsistisesta isästäni on helpompaa puhua, sillä hänellä oireet ovat olleet enemmän voimakkaiden narsististen piirteiden puolella.
Tuula
Viestit: 3
Liittynyt: 10 Kesä 2018, 12:58

Re: Narsu ja anteeksipyyntö

Viesti Kirjoittaja Tuula »

Moikka Shortlie. Harmi että sulla on tällaisia kokemuksia. En voi oikeastaan muuta kuin kuvitella miten sekaisin tuommoiset perhe suhteet voivat lapsensa saada. En kumminkaan foorumia lukiessa ole vielä nähnyt kenenkään kommentoivan toista jäsentä hulluksi kokemuksista puhuttaessa, mutta päätös on tietenkin sun. Konkreettisuus vain antaa jonkinmoista taetta siitä että asiat mitä ihmiset jakavat ovat todellisia.
Kiitos vinkistä Shortlie. Näin teinkin jo. Toivottavasti asioiden työstämisestä on sulle hyötyä.
Shortlie
Viestit: 147
Liittynyt: 14 Loka 2017, 12:35

Re: Narsu ja anteeksipyyntö

Viesti Kirjoittaja Shortlie »

Koin sinun toiveesi hieman hyökkääväksi ja lisäksi hyvin henkilökohtaiseksi. En myöskään oikein pitänyt tuosta vaatimuksesta toimittaa konkreettisia todisteita, että puhun totta.

En tunnistanut valitettavasti tuosta sun kertomuksestasi omaa siskoani. En oikein osaa kuin vinkata pitämään etäisyyttä siskoosi, jos koet hänen olevan hankala. Ajan kanssa siihen oppii, vaikkei se oikeasti mukavaa olekkaan pysyä etäällä noista vaikeista läheisistä.

Voimia ja tervetuloa foorumille! :)
Ktp74
Viestit: 2
Liittynyt: 19 Touko 2021, 10:28

Re: Narsu ja anteeksipyyntö

Viesti Kirjoittaja Ktp74 »

Vanha keskustelu, mutta kirjoitan silti.

Äitini ei yleensä pyydä anteeksi. Muutaman kerran hän on sanonut ison paineen edessä: "Anteeksi kun olen näin mahdottoman huono äiti ja ihminen! Ja nyt en sitten kestä enää yhtään syytöstä!"

Tuo ei ole aito anteeksipyyntö.
Day
Viestit: 2
Liittynyt: 20 Helmi 2018, 15:37

Re: Narsu ja anteeksipyyntö

Viesti Kirjoittaja Day »

suruinen kirjoitti: 18 Tammi 2018, 13:51 Äitini on monta kertaa pyytänyt anteeksi vaikeaa lapsuuttani. Ja tätä kirjoittaessanikin uskon, että anteeksipyyntö oli vilpitön. Mutta.
Se mitätöityy yhä uudestaan. Viimeisin oli ensimmäinen kommentti, jonka häneltä sain, kun kerroin mieheni muuttaneen pois. "Ai, saiko se nyt lopulta tarpeekseen?" Olin taas niin ällikällä lyöty, etten osannut edes suuttua. Purskahdin vaan itkuun puhelun jälkeen.

Mutta uskon että ainakin äitini osaa joskus katua, tai ainakin esittää katuvaa todella uskottavasti. Hän on myös tietääkseni käynyt joskus terapiassa. Mutta voiko narsismista parantua? En usko.
Ymmärrän, että kyseessä on 4 vuotta vanha kommentti. Halusin kuitenkin kirjoittaa mahdollisille uusille lukijoille, että varokaa nimenomaan tätä ansaa. Itsekin menin siihen, kun nostin äidille esiin, miten on tuhonnut kaikkien kolmen lapsensa elämät. Minulle tuli sääli, kun hän alkoi melkeen tärisemään ja huutaen pyysi anteeksi "kun on niin paska" jne. Hän näytti katuvan ja minä tulkitsin niin, että HALLELUJA vihdoinkin! Siellä on joku ihmisyys sittenkin. Mutta... Katsoin videota narsismista ja hän puhui juuri tästä. Minä tulkitsin, että äitini katui tekojaan, kun todellisuudessa hän katui sitä, että oli jäänyt kiinni ja paljastunut huonoksi ihmiseksi muille ihmisille. Minä vain halusin kuvitella hänen häpeävän väkivaltaansa, mutta tajusin heti, kun sain uutta tietoa ja muistelin tilannetta, että ei hän siihen viitannut mitenkään missään kohtaa. Hänen näkyvässä häpeässään ei ollut kyse häpeästä siitä, että oli satuttanut minua vaan häpeä siitä, että nyt ihmiset pitävät häntä huonona ja epätäydellisenä. Empatia ei kasvanut tyhjästä 63 vuotiaalle tälläkään kertaa.
Day
Viestit: 2
Liittynyt: 20 Helmi 2018, 15:37

Re: Narsu ja anteeksipyyntö

Viesti Kirjoittaja Day »

Shortlie kirjoitti: 18 Tammi 2018, 15:02 Aika mielenkiintoinen keskustelu aiheesta. Mulla on kokemus kahdesta ääripäästä.

Isäni, joka on klassinen narsisti: Hän ei halua pyytää anteeksi, hänelle se on orjuuttamista. Hän voi pahoitella, jos paine on kova, muttei aio toimintaa toistaa, vaan jää närkästyneeksi. Hän ei ymmärrä, miksi pitäisi pahoitella jotain asiaa. Isäni ei "kumarra ketään", minkä takia häneen ei voi olla jatkuvasti yhteydessä. Isäni on kai enemmän perusmulkku luonne, joka on melko suora. Omaa kuitenkin kyvyn manipuloida muita, mutta hänen lyhyt pinnansa paljastaa luonteen herkästi. Kovuus on liian suoraa monesti ja sitä ei jatkuvasti jaksa.

Sitten taas jos menee äitiini, niin hän voi pyytää anteeksi, mutta hänen kanssaan jää jotenkin arvoton ja kurja olo siitä huolimatta. Tuntuu melkein siltä, että pitäisi itse pahoitella häntä, vaikka syy olisi hänen. Tätä on vaikeaa selittää. Musta tuntuu jotenkin, että äitini toimii robottimaisesti, jos hän pahoittelee. Tuntuu, että häneltä puuttuu oikeat tunteet, mutta hän esittää niitä tosi aidosti. Hän pystyisi huijaamaan ketä vaan ihan miten tahansa. Äitiini en osaa olla yhteydessä kuin viestitse ja silloin olen mahdollisimman neutraalisti.
Surutar kirjoitti:Esimerkkinä viimeisin tapaus. Äiti laukoi sellaisia juttuja, että ei ole KOSKAAN tehnyt minulle mitään pahaa, ei sanonut pahaa sanaa tai MITÄÄN. Eikä voi ymmärtää, miksi minä olen häntä kohtaan niin tyly (tylyys eli kommunikoinnin rajoittaminen on ainoa keino, jolla olen kyennyt äiti-tytär-suhteeseen)
Kuulostaa todella tutulta, meilläkään ei parane tunteitaan näyttää, muuten voi joutua pulaan.
Juuri tämä, kun sinä vaadit kärsimyksesi tunnustamista narsisti saa sinulle olon, että olet paha ihminen, kun kaivat häneltä vastuunottoa ja sinun pitäisi hävetä tarvettasi oikeudelle. Se on henkisesti hajottavaa ja kieroa ja vaatii rajusti töitä ja kovan itsen, että pysyt omille tunteillesi uskollisena.
Irtinyt
Viestit: 42
Liittynyt: 27 Tammi 2022, 14:21

Re: Narsu ja anteeksipyyntö

Viesti Kirjoittaja Irtinyt »

Jos anteeksipyyntö tulee, se on teennäinen ja ainoastaan narsistia hyödyttävä ele. Siinäkään tilanteessa hän ei myönnä olevansa väärässä ja "pahoillaan" vaan saa anteeksipyytämisellekin jonkinlaisen oudon uuden ulottuvuuden ja merkityksen, joka on narsisti on aina oikeassa ja sinä olet väärässä. Joten vaikka hän pyytää anteeksi, syyllisyyden tunne jää sinulle.

T. yli 20 vuotta narsistin kanssa naimisissa ollut
Vastaa Viestiin