Voiko äiti olla narsisti?

Narsistinen vanhempi voi aiheuttaa lapsilleen puutteita itsetunnossa, itseluottamuksessa ja selviytymisestä elämässä aikuisiässä sekä haasteita luottaa toisiin ihmisiin.

Valvojat: Karju, NinniAnniina

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Messedup
Viestit: 10
Liittynyt: 28 Heinä 2022, 19:56

Re: Voiko äiti olla narsisti?

Viesti Kirjoittaja Messedup »

Niin tai lähinnä mietin, että olisi hyvä saada ammattilaisen näkökulma asiaan, jotta pääsisi oikeanlaisen tuen piiriin jos asia tosiaan näin on.
Kaarlos
Viestit: 16
Liittynyt: 23 Loka 2017, 10:11

Re: Voiko äiti olla narsisti?

Viesti Kirjoittaja Kaarlos »

Luota vain itseesi, ei ketään huvikseen näissä kuvioissa pyöri. Vai etkö tahdo asiaa vain myöntää itselle, ymmärrettävää kyllä että kaipaat validiteettia muilta.
Messedup
Viestit: 10
Liittynyt: 28 Heinä 2022, 19:56

Re: Voiko äiti olla narsisti?

Viesti Kirjoittaja Messedup »

Se ei ole niin selkeä juttu. Vaikka suhteellisen varma persoonallisuushäiriöstä voisikin olla, olisi koko tilanteen avaaminen silti, mitä tarvitsisin. Kyllä se diagnoosi varmasti helpottaisi ja tekisi asioista todellisemman. Mielenterveyden ja persoonallisuushäiriöiden kirjo on kuitenkin laaja ja osa voi sisältää narsismia jne...

Lisäksi, enhän voi parantua ellen todella tiedä, enkä saisi siihen oikein kohdennettua apuakaan.
Messedup
Viestit: 10
Liittynyt: 28 Heinä 2022, 19:56

Re: Voiko äiti olla narsisti?

Viesti Kirjoittaja Messedup »

Oletteko muut kokeneet niin, että vanhempi haluaa lähinnä vahingoittaa? Pääasiassa siltä minusta tuntuu, jos yksikin heikkous tai rako löytyy (esimerkiksi muuttunut elämäntilanne) niin siitä pyritään sisään. Tai ehkä asian voisi ilmaista niin, että siinä missä pitäisi olla rakkautta ja huolenpitoa on kylmyyttä, ylenkatsovuutta sekä halu satuttaa. Äiti ei ole koskaan pitänyt tunneilmaisusta ja lähinnä ärsyyntyy läheisyydestä vaikka yleensähän ihmisellä on päinvastoin. Lapsena jos en ollut varuillani äiti saattoi antaa minulle tapahtua vahingollisia asioita tai oli ylipäätänsä etäisen laskelmoiva tyyliin "katsotaanpa mitä sille käy" ja kerran menin naapurin koiran luo, joka puri. Hakiessani lohdutusta, äiti tahallaan reagoi kylmästi ja nautti kun sai viedä lohdun tavallaan pois.

Äidillä on tarve manipuloida ja satuttaa ihan koko ajan. Siksi mietin myös muita vaihtoehtoja, kuten sadisti tai jokseenkin psykopaatti. Yleisesti olen hyvin sulkeutunut hänen seurassaan ja suhde on lähinnä pinnallisiin asioihin perustuva, kuten raha tai ruoka. Jokin todellinen puuttuu taustalta.
Vastaa Viestiin