Voiko narsisti lopettaa kiusaamisen?

Narsistit parisuhteessa/avioliitossa. Täällä voit keskustella kaikista parisuhteeseen, avioliittoon yms. liittyvistä asioista.

Valvojat: Karju, NinniAnniina

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Siivillä
Viestit: 19
Liittynyt: 04 Tammi 2021, 21:49
Paikkakunta: Vantaa

Voiko narsisti lopettaa kiusaamisen?

Viesti Kirjoittaja Siivillä »

Ysärillä meitä oli ainakin neljä saman miehen kiusaamia naisia. Suhteessa oli fyysistä ja psyykkistä pahoinpitelyä. Sama kaava toistui. Silloin ei ollut vielä vertaistukipalstaa. Nyt kyseinen herra on ollut vuosia naimisissa ja perustanut perheen. Mietin, kun tämä suhde on kestänyt pisimpään hänen kohdalla, että voiko mies vaan päättänyt lopettaa vanhan kaavanmukaisen elämän ja ryhtyä kunnon perheenisäksi vai onko nainen vaan alistunut tilanteeseen?
Jos näin on, että mies on tehnyt elämänmuutoksen ja vaimo ei vaikkapa tiedä mitään, niin miltä se tuntuisi kuulla oman puolison olleen väkivaltainen aikaisemmille kumppaneille? En ole ottamassa yhteyttä, mutta jotain syystä tämä ajatus mietityttää. Miltä tuntuu olla naimisissa ihmisen kanssa, joka on ennen sitä hakannut, repinyt hiuksista, paiskinut pitkin lattiaa ja kiusannut henkisesti siippojaan? Jos itse saisin kuulla tällaisesta, niin olisin aika järkyttynyt. Saattaisin jopa lähteä suhteesta. Se olisi minulle niin iso asia. Siten jos vielä ryhtyisin paisuhteeseen, niin selvittäisin kyllä tällaisen asian.

Onko kellekkään käynyt näin?
Gilda
Viestit: 99
Liittynyt: 19 Huhti 2021, 12:53

Re: Voiko narsisti lopettaa kiusaamisen?

Viesti Kirjoittaja Gilda »

Siivillä, kirjoittaa asiasta, jota olen miettinyt viimeisimmän narsistisuhteen jälkeen
Nyt kyseinen herra on ollut vuosia naimisissa ja perustanut perheen.
,
...voiko mies vaan päättänyt lopettaa vanhan kaavanmukaisen elämän ja ryhtyä kunnon perheenisäksi vai onko nainen vaan alistunut tilanteeseen?


En usko, että narsisti voi muuttua siten, että tulisi toimeen ilman narsistista mielihyvää, jota hän saa ympäristönsä ihmisistä olemalla heille epärehellinen ja kohtelemalla heitä kaltoin erilaisin keinoin. Luonnehäiriö on narsistin ainoa minuus. Hänellä ei ole muuta persoonallisuutta, jonka hän voisi vaihtaa ylleen kuin päällystakin. Narsisti ei voi aloittaa uutta elämää uudessa kostyymissa ilman luonnehäiriötä.
Harvoin tiedämme mitä narsistin uudessa liitossa todella tapahtuu. Tuntemani narsistit ovat tarkkoja siitä mitä päästävät itsestään julki. Uusi puoliso on valittu siten, että hänkin haluaa kiillottaa julkisuudessa narsistin ja parisuhteen moitteetonta kuvaa.
Uusi puoliso joutuu alistumaan, miten muutenkaan voisi olla. Hänen elämänkokemuksensa saattavat olla sellaiset, ettei alistuminen ole hänelle suuri ongelma verrattuna siihen mitä hän on aiemmin joutunut toisaalla kestämään.
Uusi puoliso on ehkä hyvään korostetun optimstisesti uskova, ihmissuhteissaan kokematon, tai joskus myös luonnehäiriöinen, joka pitää narsistipuolisonsa tietyn etäisyyden päässä, koska itse ei kykene läheisyyteen.

Narsistilla on uein taloudellinen motiivi suhdetta aloittaessaan. Onko narsistin nykyisellä puolisolla kenties omaisuutta, hyvä ammatti ja lupaavat tulevaisuudennäkymät taloudellisesti. Se mahdollistaisi taloudellisen hyväksikäytön. Taloudellinen hyväksikäyttö voi olla mittavaa, se voi viedä uhrilta kaiken, ja tämä vuosikausia kestävä prosessi tuottaa joka päivä narsistille tyydytystä. Taloudellisesti hyväksikäytettävä puoliso voi välttyä fyysiseltä kaltoinkohtelulta, koska narsisti laskelmoi hänet hyödylliseksi, eikä narsisti ota riskiä hänen menettämisestään ennenaikaisesti (taloudelliselta kannalta). Fyysistä kaltoinkohtelua narsisti saattaa toteuttaa muualla, parisuhteen ohella.
Dunya
Viestit: 126
Liittynyt: 26 Joulu 2021, 08:45

Re: Voiko narsisti lopettaa kiusaamisen?

Viesti Kirjoittaja Dunya »

Olen samaa mieltä kuin Gilda. Persoonallisuudeltaan patologisesti rikkinäinen ihminen ei voi yhtäkkiä eheytyä ja muuttua. Sanoisin, että jos hän olisi tämän uuden puolison kanssa jotenkin erilainen kuin mitä on aikaisemmin ollut, hänellä on muita lähteitä joihin purkaa itseään. Esim. minun tapauksessa kun juttelin tämän mieheni toisen seurustelukumppanin kanssa, hän antoi osittain aivan samaa kuvaa hänestä kuin mikä minulla oli. Hän kopioi tietyt jutut tismalleen meille. Käytti aivan samoja sanoja ja samoja keinoja ja onnistuikin tässä todella hyvin. Hän käytti meihin kumpaankin myös väkivaltaa kontrollikeinona. Mutta sitten oli eroavaisuuksia; minulle hän osti lahjoja, tälle toiselle naiselle ei koskaan. Minut hän kihlasi, tätä toista naista ei. Tälle toiselle naiselle hän näytti jotain pornovideoita bussissa ja kikatti lapsellisen kauhistuneesti vaatien tätä naista katsomaan näitä hänen kanssaan, minulle hän taas sanoi ettei ikinä katsoisi mitään tällaisia. Minulle hän esitti puhdasta ja piti minua vähän kuin madonnana, tälle toiselle naiselle taas näytti toista puolta itsestään ja piti tätä viihdykkeenään. Ja hän koki että hänellä on täysi oikeus tähän ja kun tämä kuvio tuli ilmi, hän olikin se uhri jota me naiset kohtelemme kamalasti kun emme ihan ilahtuneet.

Totuus on se, että ei tällainen ihminen itsestään muutu. Hän saattaa muuttaa itseään niin ettei kaikki puolet tule hänestä kaikille esiin.
Vastaa Viestiin