Narsistiset suvut

Valvojat: Karju, NinniAnniina

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Illuusioelämää
Viestit: 47
Liittynyt: 18 Heinä 2021, 17:57

Narsistiset suvut

Viesti Kirjoittaja Illuusioelämää »

Hei!
Haluaisin viritellä keskustelua siitä, että onko kuinka paljon kokemusta narsistisista suvuista yms mielenterveys-/päihdeongelmien kasautumisesta tällaisiin sukuihin? Avaan hieman tätä kysymystäni. Itse olin pitkään avioliitossa narsistisen sekä työnarkomaanisen ihmisen kanssa. Hänellä on paljon sisaruksia, joilla tuntuu itse kullakin olevan monenlaista problematiikkaa, ehkä yksi näistä sisaruksista on myös narsistinen, sitten on muilla sisaruksilla esim päihdeongelmaa yms vakavampaa mielenterveysongelmaa, valehtelukaan ei ole tavatonta, eikä itsensä rehentely.ja muiden mitätöinti. Tässä suvussa löytyy isovanhemmista myös narsistisuutta, väkivaltaa ja alkoholismia. Mielenkiintoista on myös seurata tämän suvun puolisoita, että millaisia heistä tulee ajan saatossa, osa alistettuja, osa ei näytä edes tiedostavan minkä kanssa ovat tekemisissä. Itsekin olen varmaan tyypillinen sellainen, siis joka ei ensin moniin vuosiin tiedostanut varsinaista ydinongelmaa, mutta olen nyt jo ex-puoliso. Huolestuneena seuraan myös sitä, että miten narsistisuus periytyy suvun seuraaville sukupolville. Mitä tälle kaikelle voisi tehdä? Irtiotto koko suvusta on tähän mennessä ollut se ainoa järkevä ratkaisu, mutta lapset eivät niinkään voi irtaantua sukulaisistaan.
Salattusuru
Viestit: 6
Liittynyt: 24 Heinä 2022, 13:21

Re: Narsistiset suvut

Viesti Kirjoittaja Salattusuru »

Toi oli joka sanaa myöden kuin itse oisin voinut kirjoittaa😬😳😯..laitatko tuolta yksityisviestiä .
krassi
Viestit: 391
Liittynyt: 23 Syys 2013, 10:29

Re: Narsistiset suvut

Viesti Kirjoittaja krassi »

Täysin samaa mieltä edellisten kanssa. En keksi muuta vaihtoehtoa kuin irtiotto suvusta. Sukupolvien ketjun voi katkaista sillä, että tiedostaa tilanteen ja ottaa etäisyyttä. Lapset ovat iso haaste.
Vastaa Viestiin