Narsistin käytös koronavirus-aikaan

Voit kirjoittaa oman tarinasi.

Valvojat: Karju, NinniAnniina

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
liiankauanvalheita
Viestit: 3
Liittynyt: 16 Maalis 2020, 13:34

Narsistin käytös koronavirus-aikaan

Viesti Kirjoittaja liiankauanvalheita »

Kaikki narsistin kanssa edes joskus olleet tietävät, että mitkään tavalliset säännöt eivät koske narsistia. Nyt korona-aikaan hallituksen ja THL:n ohjeet liikkumisen välttämisestä ja turhien lähikontaktien välttäminen eivät koske narsistia.
Hän itse on ilmoittanut, että koronavirus ei tartu häneen ja häntä ei kiinnosta, jos hän itse levittää sitä muihin ihmisiin esim. riskiryhmiin. Hän elää täysin omilla säännöillään itseensä tyytyväisenä. Hän ei kuuntele muiden mielipiteitä, koska on omasta mielestään aina oikeassa. Valehtelee tietenkin, jos perheenjäsen kysyy käsienpesua tms. ”Joo, juuri äsken pesin”.

Ei taida olla keinoja puuttua tähän mitenkään. Masentaa entisestään seurata vain vierestä ja odottaa koska itse sairastuu narsistin käytöksen vuoksi.
Jasmiini
Viestit: 87
Liittynyt: 16 Touko 2018, 13:41

Re: Narsistin käytös koronavirus-aikaan

Viesti Kirjoittaja Jasmiini »

Narsisti ei näe omassa toiminnassaan ikinä vikaa. Hän saattaa korona-aikana käydä harrastamassa seksiä muutaman vakihoitonsa kanssa, ja sukupuolitautien sijaan kotiin sinisilmäisen vaimon tai tyttöystävän luo tuomisina onkin nyt Korona. Koska narsistilla on oikeus tehdä mitä tahtoo. Jos ihmiset sairastuu ja kuolee, he ovat narsistin mielestä vain heikkoja.
Belle
Viestit: 48
Liittynyt: 13 Huhti 2019, 21:30

Re: Narsistin käytös koronavirus-aikaan

Viesti Kirjoittaja Belle »

Juu, on varmasti narsisteille tyypillistä haistattaa piut paut koronalle. Tämä on heille haastavaa aikaa, sillä heidän minuuttaan ylläpitävät sosiaaliset verkostot ovat rajoitusten takia vaarassa romahtaa. "Onneksi" on some..
Harmaus
Viestit: 213
Liittynyt: 06 Helmi 2017, 21:16

Re: Narsistin käytös koronavirus-aikaan

Viesti Kirjoittaja Harmaus »

Liiankauanvalheita, uskosin että toi on narskun tapa suhtautua. Niin kauan kun hänellä itsellään ei sitä ole, hänellä ei ole velvollisuutta välittää vaikka tartuttaisi muita oireettomana. Jos joku sairastuu, se ei ole narskun syy koskaan. Jos narsku saa koronan (tai edes flunssan :DD) niin sitten koettaa velvoittamaan kaikki välittämään hänestä kuin viimeistä päivää eläisi, ja joku joka ei syystä tai toisesta näin tee, on heti tunteeton ja kylmä paskiainen.

Mutta kyllä niin kaikkivoipa ihminen kuin narsisti varmaan keksisi tapoja pärjätä kotonaan eristyksissä korona aikaan kuten kaikki muutkin. Ihme kun niin yksinkertainen asia ei onnistu niiltä ;)
Narsismista ollaan levitetty tietoa sukupolvien ajan, sanottu ettei tämä ole hyväksyttävää, mutta vieläkin ollaan siinä pisteessä ettei sille käytännössä tehdä yhtään mitään. Onko tästä siis hyötyä?
Lumikki46
Viestit: 1
Liittynyt: 23 Marras 2020, 14:51

Re: Narsistin käytös koronavirus-aikaan

Viesti Kirjoittaja Lumikki46 »

Hei,
Minulla tämä korona-aika narsistin kanssa toimi niin päin, että hän alkoi sen varjolla rajoittaa minun elämääni sairaalla tavalla. Alettiin treffailla juuri ennen korona-aikaa, joten siksi kontrollointi menikin läpi, koska olen toki sitä mieltä, että on hyvä sopia yhteinen linja kumppaninsa kanssa. Yhdessä vaiheessa vain heräsin siihen, että minun piti perustella jopa töihin meno, kun hän kävi kuitenkin minulta kysymättä missä nyt häntä huvitti. Kävimme pari kertaa kesällä yhdessä baarissa, mutta kun kaverien kanssa kävin tyhjässä baarissa lasillisella alkuiltapäivästä, niin siitä tuli syyllistämistä ja erolla uhkaus.

Eli ymmärsin, ettemme tosi asiassa missään vaiheessa keskutelleen asiasta niin, että minunkin näkemykseni tai toiveeni asiasta olisi kuultu, vaan hän yksiselitteisesti määräsi miten toimitaan. Määräsi muuten myös ex-vaimonsa kohdalla sillä verukkeella että heillä on yhteiset lapset.

Mutta kuten tiedämme, niin narsisti on niin ovela, että ottaa aikansa ymmärtää, mitä tapahtuu.

Ja tämä ei luonnollisestikaan ollut mikään ainoa narsismiin viittaava piirre tässä suhteessa. Mukana oli myös jatkuva syyllistäminen, tyhjästä saadut hillittömät raivarit, jatkuva hylkäämisellä uhkailu ja omien tarpeiden korostaminen, kylmyys, täysin mekaaninen seksi, mykkäkoulut, räjähdysherkkyys, täysi kykenemättömyys myöntää olevansa väärässä, vaikka kaikki faktat olisivat pöydässä, omien vikojen (kuten raivarit) muokkaaminen täysin normaaliksi ja jopa järkeväksi käyttäytymiseksi manipuloinnin keinoin jne... Ja vaikka edellisenä päivänä oli uhkaillut erolla, niin seuraavana päivänä saattoikin ottaa yhteenmuuton puheeksi (vaikka alussa valehteli, ettei asialla ole kiire jne).

Suhde ohi, mutta lyhyydestään huolimatta ottaa aikansa toipua. Alun ihanuudessa tuli kuitenkin jo luotua niin paljon haaveita.
Selvitystila
Viestit: 3
Liittynyt: 06 Joulu 2020, 17:52

Re: Narsistin käytös koronavirus-aikaan

Viesti Kirjoittaja Selvitystila »

Minulla oli myös lyhyt, vuoden kestänyt suhde, johon korona-aika toi oman vivahteensa, mutta lyhyydestä huolimatta toipuminen tuntuu vaikealta. Kun joutuu syyllistetyksi kaikesta ja asiat käännetään päälaelleen, olo on kuin puulla päähän lyöty.
MariaL
Viestit: 2
Liittynyt: 02 Syys 2020, 23:53

Re: Narsistin käytös koronavirus-aikaan

Viesti Kirjoittaja MariaL »

Minun "narsistini" aluksi otti irti kaiken mahdollisen siitä, että sai olla kuin kuningas kun vaimo passasi. Kun korona alkoi niin riskiryhmät turvattiin. Hän oli pääsemässä riskiryhmä ikään, joten minä kävin kaupassa ja kannoin ruokaa ja kaljaa hänelle, kun hänen terveyttään turvattiin. Hän ei edes ulko-ovelle tullut auttamaan kassien kanssa. Mainosti vain kaikille, että kuuluu kohta riskiryhmään eikä voi lähteä mihinkään vaan joutuu olemaan kotona. Tällöin hän vain tuijotti kaiket päivät tv:stä tai netistä urheilua.

Myöhemmässä vaiheessa ei turvavälit yms. olleet tarpeellisia. Kaupassa jonotus tilanteessa joskus mainitsin, ettei menisi niin lähelle seuraavaa, tällöin sain pilkallisen hymähdyksen ja loukkaantuneen ilmeen häneltä.

Alkusyksystä tänä vuonna sain selville, että hänellä oli kesällä ainakin kahden naisen kanssa seksisuhde. Mainitsin niistä hänelle ja sanoin, että on noloa, kun hän näin korona aikana käy vieraissa ja näin voi tartuttaa koko meidän perheen. Tyypilliseen tapaan seurauksena oli raivokohtaus ja hän kielsi kaiken. Raivarista kuitenkin tiesin osuneeni arkaan ja oikeaan kohtaan.

Säännöt sopivat silloin narsistille kun ne "suojelevat" häntä, mutta muulloin hän voi toimia miten lystää.
Vastaa Viestiin