Vinkkejä selviytymiseen ja siihen ettei asiat sekoitu

Oikeudenkäyntitarinoita. Täällä voit keskustella huoltajuuskiistoista, avioerotilanteista, perinnönjaoista yms., joissa mahdollinen persoonallisuushäiriöinen henkilö on ollut kiistan osapuolena.

Valvojat: Karju, NinniAnniina

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
Ciiiea
Viestit: 11
Liittynyt: 24 Huhti 2020, 09:07

Vinkkejä selviytymiseen ja siihen ettei asiat sekoitu

Viesti Kirjoittaja Ciiiea »

Hei!

Kaipaisin kipeästi vinkkejä tulevaan folloon.
Voisin kuvitella ettemme pääse yhteisymmärrykseen mistään, koska lapsen isä kokee että kontrolloin ja vieraannutan lasta isästään. Tulevista syytöksistä en tiedä, se jää nähtäväksi ja pelkään että "jäädyn" ja myönnyn asioihin joihin en oikeasti sisimmissäni tahdo.
Lapsi on etusijalla, mutta mietityttää sekoitanko asioita keskenään ja päästäänkö tunteet valloilleen ja annanko tunteilleni vallan, jolloin päässä sumenee ja unohdan miksi istumme saman pöydän ääressä.
Olen väsynyt ja tahdon välttää konflikteja.
Neuvoja?
solacium
Viestit: 62
Liittynyt: 15 Elo 2020, 14:54

Re: Vinkkejä selviytymiseen ja siihen ettei asiat sekoitu

Viesti Kirjoittaja solacium »

Heippa.

Ensinnäkin hirveästi voimia tulevaan. Mun vinkit olis valmistautua mahdollisimman hyvin. Tehdä mielikuvaharjoituksia itse tilanteesta. Vaikkapa puhua itsekseen rauhallisesti asioita ääneen harjoituksen nimissä. Näin yrittää poistaa tunnepitoiset reaktiot ja pysyä vaan rauhallisesti asialinjalla. Tietoisesti pyrkiä poistamaan se mahdollisuus, että narsisti pääsisi sorkkimaan sinun reaktioitasi millään tavalla. Hänkään ei toimi tunnepohjalta, joten itsekin pyrkisin pitämään vaan pään kylmänä ja keskittymään olennaiseen. Ja siihen että narsisti ei saa vietyä keskusteltavia asioita sivuraiteille vaan fokus säilyy olennaisessa. Työskennellä suhtautumaan narsistiin ennemminkin räksyttävänä koirana kun ihmisenä, jolla on jotain järkevää sanottavaa. Siltä se ainakin mulle enemmän näyttäytyy. Muistaa se, että hänellä ei ole sen enempää valtaa kuin sinullakaan vaikka antaa niin koko ajan ymmärtää.
Vastaa Viestiin