Sivu 1/1

Vinkkejä selviytymiseen ja siihen ettei asiat sekoitu

Lähetetty: 11 Touko 2020, 10:14
Kirjoittaja Ciiiea
Hei!

Kaipaisin kipeästi vinkkejä tulevaan folloon.
Voisin kuvitella ettemme pääse yhteisymmärrykseen mistään, koska lapsen isä kokee että kontrolloin ja vieraannutan lasta isästään. Tulevista syytöksistä en tiedä, se jää nähtäväksi ja pelkään että "jäädyn" ja myönnyn asioihin joihin en oikeasti sisimmissäni tahdo.
Lapsi on etusijalla, mutta mietityttää sekoitanko asioita keskenään ja päästäänkö tunteet valloilleen ja annanko tunteilleni vallan, jolloin päässä sumenee ja unohdan miksi istumme saman pöydän ääressä.
Olen väsynyt ja tahdon välttää konflikteja.
Neuvoja?

Re: Vinkkejä selviytymiseen ja siihen ettei asiat sekoitu

Lähetetty: 27 Elo 2020, 10:03
Kirjoittaja solacium
Heippa.

Ensinnäkin hirveästi voimia tulevaan. Mun vinkit olis valmistautua mahdollisimman hyvin. Tehdä mielikuvaharjoituksia itse tilanteesta. Vaikkapa puhua itsekseen rauhallisesti asioita ääneen harjoituksen nimissä. Näin yrittää poistaa tunnepitoiset reaktiot ja pysyä vaan rauhallisesti asialinjalla. Tietoisesti pyrkiä poistamaan se mahdollisuus, että narsisti pääsisi sorkkimaan sinun reaktioitasi millään tavalla. Hänkään ei toimi tunnepohjalta, joten itsekin pyrkisin pitämään vaan pään kylmänä ja keskittymään olennaiseen. Ja siihen että narsisti ei saa vietyä keskusteltavia asioita sivuraiteille vaan fokus säilyy olennaisessa. Työskennellä suhtautumaan narsistiin ennemminkin räksyttävänä koirana kun ihmisenä, jolla on jotain järkevää sanottavaa. Siltä se ainakin mulle enemmän näyttäytyy. Muistaa se, että hänellä ei ole sen enempää valtaa kuin sinullakaan vaikka antaa niin koko ajan ymmärtää.