Luonnetodistajan tarpeellisuudeta

Oikeudenkäyntitarinoita. Täällä voit keskustella huoltajuuskiistoista, avioerotilanteista, perinnönjaoista yms., joissa mahdollinen persoonallisuushäiriöinen henkilö on ollut kiistan osapuolena.

Valvojat: Karju, NinniAnniina

Alueen säännöt
Keskustelufoorumin ylläpitäjä (NUT ry.) ei ole vastuussa foorumin sisällöstä, vaan jokainen kirjoittaja vastaa oman viestinsä sisällöstä.

Asiaton tai loukkaava kirjoittelu keskustelupalstalla tai yksityisviestein ei ole sallittua. Mikäli joudut loukkaavan kirjoittelun kohteeksi tai huomaat sellaista, tee siitä ilmoitus valvojille.
Asiattomasta tai toisia loukkaavasta viestityksestä seuraa varoitus. Mikäli varoituksen jälkeen häiriköinti jatkuu, käyttäjä poistetaan keskustelufoorumista. Ylläpidolla on oikeus sulkea törkeästi käyttäytyvän kirjoittajan käyttäjätunnukset ilman varoitusta. Toisten kirjoittajien ala-arvoinen nimittely ja haukkuminen johtaa välittömästi käyttäjätunnuksen poistoon.

Yritysten, yhteisöjen sekä henkilöiden nimien mainitseminen kirjoituksissa on kiellettyä. Keskustelu käydään yleisellä tasolla, voidaan puhua ”esimiehestä, alaisesta tms” nimiä mainitsematta. Henkilöt ja organisaatiot eivät saa olla tunnistettavissa kirjoituksesta. Säännön rikkomisesta seuraa kirjoituksen poisto sekä varoitus.

Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä. Viestit, joihin on kopioitu koko artikkeli tai pitkä lainaus, poistetaan.Linkit ja sitaatit ovat sallittuja. Toisilta sivustoilta löydettyjä tekstejä saa siteerata omassa tekstissä kohtuullisesti, kunhan mainitsee lähteen. Muistathan,että sanoituksia, runoja ym. suojaa tekijänoikeus, laista tarkemmin http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404.
Keskustelujen linkittäminen toisille foorumeille ei ole suotavaa foorumin luonteen vuoksi.
Foorumin tekstejä ei saa kopioida tai käyttää opinnäytetyön, artikkelin tai muun julkaisun materiaalina ilman lupaa. Aineiston keruuta varten, ota yhteys ylläpitoon, sillä jokaiselta kirjoittajalta pitää saada suostumus erikseen.
veikkonen
Viestit: 2
Liittynyt: 25 Tammi 2021, 13:49

Luonnetodistajan tarpeellisuudeta

Viesti Kirjoittaja veikkonen »

Mulla tuli asianajajan kanssa nokkapokkaa, koska hän ei hyväksy ns. luonnetodistajaa. Perättömän ilmiannon tehnyt narsisti on ex-vaimolleen kehuskellut miten poliisi uskoo aina häntä. Ja näin näyttää todella olevan, kun on käräjillä ollut jopa exänsä lapsen pahoinpitelystä eikä tuomittu jutusta. Leimasi exänsä tasapainottomaksi, mutta ihan normaalilta tuo minusta vaikuttaa.
Tämän naisen haluaisin nyt todistajaksi, mutta asianajajan mielestä ei kuulu asiaan. Onko kokemuksia - onko teidän asianajat ymmärtäneet, että narskujen kanssa ei välttis pärjää ihan normaalilla proseduurilla?
Lauri68
Viestit: 6
Liittynyt: 13 Helmi 2020, 23:18

Re: Luonnetodistajan tarpeellisuudeta

Viesti Kirjoittaja Lauri68 »

En osaa valitettavasti sanoa asiasta juridisessa mielessä, mutta omat kokemukseni ovat, että narsistisesti käyttäytyvä henkilö pystyy luontevasti ja uskottavasti pitämään yllä aivan erilaista julkisuuskuvaa kuin se, mitä tapahtuu kahden kesken kotona.

Juridisessa mielessä luonnetodistajan käytön ongelmaksi saattaa muodostua näyttötaakka, eli asiat pitäisi pystyä näyttämään toteen. Siihen ei riitä jonkun mielipide jostakusta henkilöstä, ja jos on ollut käräjillä eikä tuomittu, niin ei sitäkään tietoa oikein voi mihinkään käyttää, meni ko. tuomio sitten oikein tai väärin.

Jotain faktoja ja tapahtumahistoriaa varmaan kannattaisi yrittää kerätä asian tueksi. Toisaalta: myös narsistia koskee sama näyttötaakka.

Asianajajien aloitteellisuudessa ja ammattitaidossa on huomattavia eroja ihan tavallistenkin asioiden hoitamisessa, joten vaihtoakin kannattaa harkita. Ehkä joku täällä osaa antaa vinkkejä sellaisista, joille ko. aihepiiri on tuttu?
veikkonen
Viestit: 2
Liittynyt: 25 Tammi 2021, 13:49

Re: Luonnetodistajan tarpeellisuudeta

Viesti Kirjoittaja veikkonen »

Kiitos vastauksesta, Lauri68. Asianajaja on nyt vaihdettu ja todistaja ilmoitettu. Tosin ei ole vielä tietoa, hyväksyykö tuomari hänet.

Traagista kyllä, tuo asianajaja on samasta firmasta, joka tällä sivustolla tarjoaa neuvontaa. Heillä on toimistoja monella paikkakunnalla.
Puoskari
Viestit: 1
Liittynyt: 18 Syys 2021, 09:50

Re: Luonnetodistajan tarpeellisuudeta

Viesti Kirjoittaja Puoskari »

veikkonen kirjoitti: 30 Tammi 2021, 10:59 Kiitos vastauksesta, Lauri68. Asianajaja on nyt vaihdettu ja todistaja ilmoitettu. Tosin ei ole vielä tietoa, hyväksyykö tuomari hänet.

Traagista kyllä, tuo asianajaja on samasta firmasta, joka tällä sivustolla tarjoaa neuvontaa. Heillä on toimistoja monella paikkakunnalla.
Itsekin otin ensin asianajajan joka tarjoaa neuvontaa tällä sivustolla, mutta hän rikkoi hyvän asianajotavan sääntöjä heti ensimmäisen tapaamisen jälkeen useaan otteeseen. Ei vastannut mihinkään viesteihin ajoissa, jätti tekemettä mitä oli luvannut ja lopuksi kun hänet sai kiinni, niin vain neuvoi antamaan lapsen takaisin narsistille. Erotin hänet heti ja löysin onneksi uuden asianajajan joka jaksoi perehtyä toimittamiini papereihin ja uskoi minua. Nyt pitää vain toivoa, ettei ensimmäisen asianajajan koheltaminen ole pilannut mahdollisuuksiani, kun tämä narsisti ehti hänen takiaan viedä asian ensin oikeuteen. Tulen kyllä tekemään hänestä kantelun asianajajaliittoon.
Vastaa Viestiin